2016 Yılının En İyi Grafiklere Sahip 7 oyunu

2016 Yılının En İyi Grafiklere Sahip 7 oyunu

2016 Yılının En İyi Grafiklere Sahip 7 oyunu

Gelişen donanım ve yazılım teknolojileri ile günümüzde oyunlar gerçeğe her zamankinden daha fazla yaklaşmış durumda. Oyuncuların da artık grafiklere oynanış ve hikayeden daha fazla önem verdiğini söylemek yanlış olmaz. Çok kaliteli grafiklere sahip bir oyun çok iyi planlanmasa ve kurgulanmasa bile kendini oynatmayı başarabiliyor. İşte biz de bundan yola çıkara 2016 yılının grafikler açısından en iyi olan 10 oyununu sıraladık;

1. Mass Effect: Andromenda

Mass Effect oyunları her zaman bulundukları yılın oyunlarına göre daha iyi grafiklere sahip oyunlar olarak biliniyorlardı. Ama 2016 yılında çıkacak olan Andromenda, seriye kesinlikle farklı bir gerçekçilik getiriyor. Frostbite 3 motorunu kullanan oyunun tanıtım videosunu 4K destekleyen bir ekran ile izleyebilirseniz oyundaki detaylara çok daha yakından bakabilirsiniz.

2. Far Cry: Primal

Far Cry serisinin son oyunu olan Primal hiç alışılmadık bir biçimde hiçbir video oyun serisinin daha önce düşünmediğini gerçekleştirip 10.000 yıl öncesine ilk insanların mücadelesine oyuncuları götürüyor. Sırf bunun için bile oynanmayı sonuna kadar hak eden bir oyun. Muhteşem Sİngle Player fiziği ile kaliteli grafikleri birleştiren oyunu mutlaka oynamanızı öneriyoruz.

3. The Division

8 Mart 2016 tarihinde yayınlanan oyun gerçekten grafikler açısından çığır açacağa benziyor. Özellikle oyundaki karakterlerin hareketleri, yüz ifadeleri ve aksiyon sahnelerindeki detaylar oyunun grafikleri üzerinde ciddi bir çalışma olduğunu bize gösteriyor. Oyunun en çok oynanan MMOTPS olma gibi bir iddiası da bulunuyor. Tüm platformlarda oynanabilen oyunun online multiplayer’ı gerçekten nefes kesici. Oyundaki yapay zeka ve mevsim sistemi hava koşulları çok iyi ayarlanmış.

4. Rise of The Tomb Raider

Tomb Raider serisini ilk oyunlardan itibaren oynayan biri olarak Lara Croft’un geçirdiği değişimi oyun dünyasında hiçbir karakterin geçirmediğini söyleyebilirim. İlk başlarda pek güzel olmayan atletik ve güçlü bir araştırmacı olan Lara Croft oyunların grafikleri geliştikçe güzelleştirilip narinleştirilmeye başlandı. Oyuna gelecek olursak oyundaki grafikler o kadar gerçekçi ki sanki hikayenin içerisindeymişsiniz hissini uyandırıyor. Özellikle karda dağ tırmanışı yaptığınız sahnelerde oynarken bir süre sonra içinize bir üşüme hissi bile gelebiliyor 🙂

5. Horizon Zero Down

Guerilla Games pek aşina olduğumuz bir oyun yapımcı firma değil ama ilk RPG denemelerinde böylesine fantastik, değişik ve muhteşem grafiklere sahip bir oyun yapabiliyorlarsa ilerde isimlerini daha sık duyacağımız kesin. Oyundaki nesnelerin mekaniği o kadar iyi ayarlanmış ki karakterlerin koşarken saçlarının sallanmasından tutun da suda bir binek hayvanı üzerinde giderken ayaklarının suya her vuruşunda oluşturduğu sıçramalara kadar detaylar üzerinde çalışılmış.

6. Mirror’s Edge: Catalyst

Mirror’s Edge: Catalyst oyununda mekanlardan ziyade kişiler üzerinde çalışılmış. Dolgular o kadar gerçekçi ki neredeyse karakterlerin cildindeki gözenekleri göreceksiniz. Oynanış açısından hızlı ama kendini tekrar edici bir oyun olsa da grafikler açısından en iyi 7 oyun arasına girmeyi hak ediyor.

7. Deus Ex: Mankind Divided

23 Ağustos 2016’da tüm platformlara sunulan Deus Ex: Mankind Divided oyunu gerçekten çevre detayları açısından görebileceğiniz en kaliteli grafiklere sahip oyunlardan. Bunun yanı sıra karakter detayları da oldukça üst seviyede.

En son Nis 23, 2019 tarihinde güncellenmiştir.

2016 Yılının En İyi Grafiklere Sahip 7 oyunu YAPILAN YORUMLAR