Hellgate: London ikon

Hellgate: London


Yer: Londra; Yıl: 2038

İblis tüm şerrini dünyayı kargaşaya sokmak için kullanıyor. İblisin çocukları ise çoktan dünyanın her köşesine yayıldı bile. İnsanlar ise ellerindeki tüm imkanları iblisleri alt etmek için kullanıyorlar. Olağanüstü bir seferberlik dünyada kol geziniyor. Jessica da saldırılarından nasibini aldı. Lyra ile birlikte saldırıya uğrayan Jessica kiliseye kaçarak kurtulmayı umuyor. Jessica kaçmayı başarsa da Lyra o kadar şanslı değil.

Bir filmden kareler izliyor gibi oldunuz değil mi? İşte böyle güzel bir sinematik ile başlıyor Hellgate: London. Sinematiğin devamında Jessica’nın büyük babası yaşanan bu olayları kendi gözünden anlatıyor. Jessica ise çoktan büyümüş olarak sarı saçları ile yeniden karşımıza çıkıyor.

Kaçınılmaz olarak kendimizi gizemli bir maceranın ortasında buluyoruz. Temel olarak üç adet Faction var – ırk olarak düşünebilirsiniz. Bu factionlar da kendi aralarında çeşitli türlere ayrılıyorlar. En bilindik olan Templar; Guardian ve Blademaster olarak ikiye ayrılıyor. İsminden de anlaşılacağı üzere kılıç dövüşünde iyi olan karakterler. Bir nevi modern şövalyeler olarak görmeniz de mümkün. Büyücü factionu ise Cabalist, kendi içerisinde Evoker ve Summoner olarak iki sınıfa ayrılıyorlar. Son olarak da ateşli silah severler için Hunter; Marksman ve Engineer sınıfları ile karşımıza çıkıyor.

Oyun, ilerleyiş olarak hiç karmaşık değil. Bize bir görev veriliyor. Allah ne verdiyse mantığı ile önümüze çıkanları kesip biçtikten sonra görevi tamamlıyor ve ana üssümüze dönüyoruz. Oyunda dikkat etmemiz gereken noktalar ise “Spare”ler ki bunları da item diye nitelendirebiliriz. Toplamda dört farklı spare mevcut. Her oyunda olduğu gibi Hellagate: London’da da spareler/itemler silah ve eşya geliştirmek gibi çeşitli işlerimize yarıyorlar. Silah demişken oyunda silah kullanımı oldukça keyifli. Oyunda silahlar beş ayrı modda kullanılabiliyor. Rocket, Ammo, Battery, Fuel ve Relic. Doğal olarak da her birinin verdiği zarar da farklı oluyor. Ayrıca silahınıza para karşılığında toxic, ice shot gibi çeşitli eklentiler yaptırabiliyorsunuz. Bunu yaptırabilmek için oyunun belirli kısımlarına makineler yerleştirilmiş. Silaha yeni bir özellik ekletmek paralı olduğu gibi silahtan bir özellik çıkartmak da paralı. İlk başlarda garip gelebilir ama gerçek hayatta da olsaydı – gerçek hayatta bu kadar fantastik olmayabilirdi- silahınız üzerinde çeşitli işlemler yaptırmak için para veriyor olacaktınız. Bunlara ek olarak kılıç ile de savaşabileceğimizi söylemiştik. Hiç merak etmeyin kılıcımıza da çeşitli özellikler ekleyerek vuruş gücünü yükseltebiliyoruz. Ayrıca ateşli silahları kullanırken FPS kamerasını, kılıç gibi silahlar kullanırken de üçüncü kişi görüşünü seçebilirsiniz.

Oyunda karakter gelişimimizi gösteren bir de karakter ağacı var. İlk başlarda çok az özellik aktif iken girdiğimiz oyunda karakterimizi geliştirmemiz gerekiyor. Karakterimiz gelişirken de çeşitli yetenekler kazanıyor. Bunlar çift elli kılıç kullanmak, daha hızlı koşmak ya da daha dayanıklı olmak gibi farklı yeteneklerden oluşuyor. Bu gelişimleri de – ayrıca hangi silahları kullanıp kullanamayacağımızı- karakter ağacından takip edebiliyoruz. Böylece kim ile hangi savaşa girersek avantaj durumumuz ne olur gibi şeyleri de göz önünde bulundurarak daha iyi bir oyun çıkarabiliyoruz. Oyundaki tüm bu ayrıntılara ulaşmak için “I” tuşuna basmanız yeterli. Karşınıza çıkan ekranda silahlar ve statları görebilirsiniz.

Oyun görev mantığı biraz sıkıcı ilerliyor. Görevler aşağı yukarı bir birine benzer aslında, sadece zorluk seviyeleri biraz değişiyor o kadar. Görevi tamamlayarak karşılığında para, tecrübe puanı, stat kazanabiliyoruz. Ayrıca beş ana bölüm ve bolca alt-yan bölümlerden oluşan bir görev yelpazesi var.

Oyunun bir diğer güzel özelliği ise “Multiplayer” seçeneğinin bulunması. Fakat multiplayer seçeneğinde bilgisayar donanımları fazla zorlanıyor. Bu, fizik motorundan kaynaklanan bir hata. Firma bunun üzerinden gelmek için çeşitli yamalar çıkardı ama sorun tamamen çözülebilmiş değil.

Oyunun grafikleri orta seviyede kalmış. Bizce çok daha iyi olabilirdi, aslında iyi olması gerekiyordu. Böyle güzel bir öyküye ve dinamizme sahip olan bir oyunda grafik üzerinde daha fazla durmak gerekiyor. Sesler ve ses efektleri zaten bir birini tekrar ediyor. Daha da çeşitlendirilebilirdi. İlk başlarda oyundan zevk alsanız da görevlerin bir birine benzemesi bir süre sonra sıkıcı olabiliyor. İyi niyetli bir çalışma ama daha iyi olabilirdi. Eğer fantastik gerilim ve aksiyon türü oyunlardan hoşlanıyorsanız deneyebilirsiniz. Keyifli oyunlar.

En son Oca 13, 2022 tarihinde güncellenmiştir.

Artıları
  • Eşsiz sınıf sistemi
  • Item çeşitliliği ve sahiplenebilme
  • Bağımlılık yapıcı oynanış
Eksileri
  • Zayıf değiş tokuş sistemi
  • Level dizaynları daha iyi olabilirdi

Hellgate: London Tanıtım Videosu

Hellgate: London oyunundan görüntüler ve oyunun tanıtım videosu

Hellgate: London YAPILAN YORUMLAR