Tom Clancy's Splinter Cell Chaos Theory ikon

Tom Clancy’s Splinter Cell Chaos Theory İndiriliyor

  • Ana Sayfa
  • Aksiyon
  • Tom Clancy’s Splinter Cell Chaos Theory İndirme Sayfası
Dosya indiriliyor lütfen bekleyiniz... İndirme işlemi başlamadıysa lütfen yandaki tekrar indir butonunu kullanın
TEKRAR İNDİR

Sam Fisher ile yeniden aksiyon!

Vurdulu kırdılı oyunların ustası olan Ubisoft, elini attığı diğer işlerde olduğu gibi Splinter Cell: Chaos Theory’de de mükemmel bir başarı elde etti. Ufak tefek fireler dışında neredeyse tüm oyunları büyük beğeni toplayan Ubisoft, Splinter Cell: Chaos Theory’yi 2005 yılı Ekim ayında sevenleri ile buluşturdu. Daha önceki sürümlerindeki başarısı sebebi ile oyuncular, yeni oyunu zaten dört gözle beklemekteydiler.

Aksiyon filmi tarzındaki oyunumuza bu kez Kore topraklarından giriş yapıyoruz. Kore’de büyük bir terörist yapılanmanın olduğu öğrenilince, yine başka adam kalmamış olacak ki, Sam Fisher olayı çözmesi için gönderilir. Çünkü terörist Kore, Çin ve Japonya ile aralarındaki gerginlik yetmezmiş gibi bir de ABD gemisini vurunca olanlar olur. Demokrat Amerika en seçkin askerini Kore’ye göndererek onlara dünyanın kaç bucak olduğunu öğretecektir.

İlk oyunlarda en çok sevdiğimiz iş olan düşmana arkadan yaklaşıp konuşturmak Chaos Theory’de epeyce geliştirilmiş. Ayrıca Sam Fisher’ın envanterine verilen yeni çelik bıçak oldukça ürkütücü durmak ile beraber çadır, branda kesmeye yönelik de kullanılabiliyor. Her zaman olduğu gibi hasmı etkisiz hale getirmenin iki yolu var; bayıltmak ve öldürmek. Arkasından yaklaştığımız hasmı öldürmek için fare sol tuşa tıklıyor, bayıltıp geçmek için ise sağ tuşa tıklıyoruz. Oldukça güzel bir aksiyon yöntemi görüldüğü üzere tuşlara atanmış durumda. Zaten bazı görevleri öldürmeden tamamlamamız gerektiği için, öldürmeden etkisiz hale getirmeyi benimsememiz gerekiyor.

Oldukça gerilimli, vurdulu kırdılı olan Splinter Cell: Chaos Theory’nin yaş sınırlaması ESRB tarafından 16+ olarak belirlenmiş.

Ubisoft, aldığı övgüyü sonuna kadar hak ediyor aslında. Adamlar üşenmemiş, para dökmüş oyunun sinematikleri için dünyaca ünlü yönetmen Andy Davis ile çalışmışlar. Harbi harbi Andy Davis (The Guardian ve A Perfect Murder gibi filmlerin yönetmeni ) ile çalışmışlar, helal olsun.

Oyunun yapay zekasının da geliştirildiği gözlerden kaçmıyor. Hatta oyunda, hedefe ulaşmak için birden fazla seçenek konularak oyuncunun zekası da sınanır hale gelmiş. Ayrıca bazı noktalarda seçimlerin tamamen oyuncuya bırakılması da göze çarpıyor. Örneğin eski bir dostunuz ile karşılaşıyorsunuz ama onu vurmanız da gerekiyor, dilerseniz vurmaya da bilirsiniz. Bu da oyunun en güzel yanlarından bir tanesi. Oyunda o kadar çok güzel nokta var ki say say bitiremiyoruz. Hele banka soygunu süsü verdiğimiz bir casusluk görevi var ki ağzımızı açık bırakıyor. Oyunda görevler oldukça ilginç ve çeşitli. Pasifik’ten Panama’ya, Japon Savunma Bakanlığından deniz fenerine kadar çeşitlilik gösteren görevler bir o kadar da ilgi çekici.

Göreve başlamadan önce ne tür ekipmanlar kullanılacağın da tamamen oyuncuya bırakılmış. Yani Splinter Cell’in daha önceki versiyonlarına göre oyun içi serbestliği arttırılmış ve oyuncu yetenekleri sınanmaya çalışmış. Oldukça da iyi bir yöntem olmuş. Zira bu kadar iyi bir taktik oyununun daha gerçekçi olması için oyuncunun yeteneklerinin de sınanması gerekiyordu.

Merak edenler için oyunda, sis bombasından bayıltıcı gaz atan silahlara kadar geniş bir yelpazede silahlar kullanıma sunulmuş. Daha önceki sürümlerde standart silahımız olan 5-7 susturucu pistol geliştirilmiş. Pistol ile öldürücü ateş açmak için sol tuşu kullanıyorduk, şimdi ise sağ tuşa geçici bir süre elektronik cihazları bozan bir yapı eklenmiş. Oyunda klasik SC20K’mızı da makineli operasyon tüfeği olarak kullanmaya devam edebiliyoruz. Görüş engelleyici sis bombası ve parça tesirli bombalar da kullanabileceğimiz silahlar arasında yer alıyor. Gece görüş ekipmanlarımız ise daha da geliştirilmiş olarak karşımıza çıkıyor. Oyun ile ilgili tüm görevleri ve bildirimleri ise kolumuzdaki PDA’dan görmeye devam edebiliyoruz.

Belirttiğimiz gibi, oyunun güzellikleri saymak ile bitmiyor. Zaten grafiklerden söz bile etmiyoruz. Oldukça sağlam olan görüntü motoru ve olağanüstü grafikleri ile baş döndüren Splinter Cell, ses efektleri ve başarısı ile de bizden tam puan alıyor. Özellikle mağaradaki o eko yok mu, onu söylemeden geçemiyorum. Ancak bu kadar etkileyici yapılabilirdi.

Ubisoft’u bir kez daha tebrik ederken hiçbir oyunu tavsiye etmediğimiz kadar tavsiye ediyoruz. Splinter Cell’i kesinlikle denemelisiniz. Keyifli oyunlar.

Artıları
  • Zamanına göre etkileyici grafikler
  • Nefes kesici oynanış
  • İçine çeken atmosfer
  • Harika bir hikaye
Eksileri
  • Bir sonu olması :(