Rise of Nations Thrones and Patriots ikon

Rise of Nations Thrones and Patriots İndiriliyor

Dosya indiriliyor lütfen bekleyiniz... İndirme işlemi başlamadıysa lütfen yandaki tekrar indir butonunu kullanın
TEKRAR İNDİR

Rise of Nations, Microsoft’un oyun dünyasına belki de en güzel armağanı. Strateji oyunları denilince akla zaten ya Age Of serisi ya da Rise of Nations serisi geliyor. Hepsinin altından da Microsoft’un parmağı çıkıyor. Adamlar strateji olayında iyiler, evvela bunu kabul etmek lazım.

Rise of Nations; grafikleriyle, ilerleyişiyle, konseptiyle ve yapay zekası ile gönlümüze tahtı çoktan kurmuş bir strateji oyunu. Strateji dünyasında muhtemelen Rise of Nations sevmeyen yoktur. Aslında Rise of Nations: Thrones and Patriots bir genişleme paketi diyebiliriz. Conquer the World’un grafiklerinin ve yapay zekasının iyice geliştirildiğini, senaryonun hacminin artırıldığını ve modernize edildiğini düşünün; işte bu Rise of Nations: Thrones and Patriots. Üstelik dört adet yeni campaign var.

Napoleon: Burada Napoleon Bonaparte’ı işliyoruz. Amacımız tarihi kurguya bağlı kalarak düşman topraklarını fethetmek ve Avrupa’ya nam salmak. Başarı ile ilerledikten bir süre sonra İmparator oluyoruz. İmparator olunca büyük uluslar ile ticaret antlaşması yapmak mümkün.

Alexander The Great: Burada da Büyük İskender’i canlandırıyoruz. Tam 13 sene boyunca İskender’in yaptığı savaşları takip ederek tarihe yön verebilirsiniz. Oldukça zevkli bir campaign olduğunu söyleyebiliriz.

The New World: Her Amerika menşeili oyunda olmazsa olmazlardan biridir. Burada Amerika’nın yükselişini konu ediniyoruz. İşimiz gücümüz Amerika’nın süper güç olmasını sağlamak ve Avrupalıları denize dökmek.

The Cold War: Bu campaignde öykü oldukça güzel dizayn edilmiş. Hitler’in intiharından sonra iki süper güç olan Sovyet Sosyalistler Birliği ve Amerika Birleşik Devletleri arasında süregelen çekişme ve savaş işleniyor. Üstelik nükleer silah kullanmanız da mümkün.

Tabi, bir güzel taraf da hükümetin yönetim şeklini kendimiz belirleyebiliyoruz. Bunlar;

Despot Yönetim: Tüm yetki ve gücün hükümetin elinde olduğu yönetim biçimidir. Oyun avantajı olarak Askeri üstler %25 daha ucuzdur.

Monarşi: Yönetimin tek kişinin elinde olduğu hükümet şeklidir. Oyun avantajı olarak stable birimleri %25 daha ucuzdur.

Demokrasi: Egemenlik, kayıtsız şartsız milletindir ilkesinin geçerli olduğu yönetim şeklidir. Tüm teknolojiler %25 daha ucuzudur.

Kapitalizm: Rekabetçi pazarın olduğu yönetim şeklidir. Güçlü olan güçsüz olanı yok eder. Petrol gelirlerine +100 verir.

Sosyalizm: Üretim gelirlerinin eşit olarak paylaşıldığı yönetim şeklidir. Fabrika, Airbase ve Dock birimleri %20 daha ucuza gelir ve hızlı üretilir.

Republic: Ya da cumhuriyetçilik. Halk iradesini seçili heyet temsil eder.

Gördüğünüz gibi oldukça bol bir seçim şeması var ve seçimleriniz oyunun gidişatını direkt olarak etkiliyor. İsterseniz her yönetim şeklinde tek tek oynayıp siyasi meraklarınızı da bir nebze olsun giderebilirsiniz. Şahsen ben öyle yapmıştım.

Rise of Nations gördüğünüz gibi biraz daha karışık bir hale gelmiş. Bu da diplomat ve politikacı yönünüzün gelişmesini sağlıyor. Şahsen benim favori strateji oyunlarımdan diyebilirim. Üstelik multiplayer desteği ile LAN üzerinden arkadaşlarınız ile kapışabilirsiniz. Grafiklerin çok çok iyi olduğunu zaten söylemiştik. Sesler de grafiklerden aşağı kalmıyor. Yapay zeka zaten görüp görebileceğiniz en iyi yapay zekalardan birisi. E o zaman daha fazla vakit kaybetmeden oynamaya başlayabilirsiniz. Şiddetle tavsiye olunur. Oyun ile ilgili kafanıza takılanları indiroyunu.com üzerinden yorumlarda belirtebilirsiniz.

Keyifli oyunlar.

Artıları
  • Çeşitli farklı bölümler mevcut
  • 4 farklı single player görevleri
  • Yeni yönetim biçimleri
  • Oynanacak 8 farklı çağ
Eksileri
  • Grafikler biraz basit bir düzeyde