SpellForce 2 Shadow Wars ikon

SpellForce 2 Shadow Wars İndiriliyor

  • Ana Sayfa
  • RPG
  • SpellForce 2 Shadow Wars İndirme Sayfası
Dosya indiriliyor lütfen bekleyiniz... İndirme işlemi başlamadıysa lütfen yandaki tekrar indir butonunu kullanın
TEKRAR İNDİR

“Gölgelerin savaşı”

SpellForce 2: Shadow Wars ya da Türkçe çevirisi ile gölgelerin savaşı Windows platformu için tasarlanmış gerçek zamanlı bir strateji ve rol yapma oyunu (RPG). Oyun 2006 yılı nisan ayında Avrupa’da dağıtılmaya başlanırken 2006 yılı mayıs ayında da tüm dünya genelinde dağıtılmaya başlandı. Oyun ayrıca Tekli mod, çiftli mod ve çevrimiçi oyun desteği ile oldukça geniş bir oynama alanı sunuyor. Oyunun yapımını Phenomic üstlenirken dağıtımını Auran, Aspyr Media, Dreamcatcher Interactive ve JoWood Productions gibi oldukça geniş bir dağıtım ağı üstleniyor.

Oyunu bilgisayara kurup açtıktan sonra ilk gözünüze çarpan şey muhtemelen göz alıcı grafikleri olacaktır. Oyun ciddi anlamda güzel grafiklere sahip. Oyuna başlamadan önce sizden karakterinizi yaratmanız isteniyor. Çok detaylı bir karakter yaratma menüsü var. Karakterinizi üç boyutlu olarak inceleyip onayladıktan sonra oyuna başlıyorsunuz.

Oyuna başladığınız anda farklı bir dünyanın içerisine adım atmış gibi hissediyorsunuz. Harika bir düş ürünü ve güzel grafikler size eşlik ediyor. Üstelik çok ince detaylar bile tasarlanmış durumda. Gölgeler, ağaçlar, çimenlerin rüzgarın etkisi ile sağa sola salınması, güneş ve ışık. Yani hemen hemen her şey çok iyi bir şekilde tasarlanmış durumda. Oyunun ilk dakikaları doğal olarak tanıtım ve ısınma turu olarak ilerliyor. Daha çok kontroller üzerine yoğunlaşılıyor. Ayrıca oyunun öyküsü de anlatılarak kendinizi oyuna iyice kaptırmanız sağlanıyor. Şahsen bir oyunda ilk baktığım şey öyküdür. Hatta camiada güzel bir söz vardır; “kötü bir öyküden iyi bir iş çıkmaz ama iyi bir öyküden kötü bir iş çıkabilir” diye. Bu da öykünün önemini anlatmaya yetiyor.

Oyun öyküsü aslında RPG olarak ilerlese de savaş esnasına gelindiğinde oyun formatı değişiyor ve gerçek zamanlı stratejiye dönüşüyor. Siz de bu esnada ordu kurmak ve köyünüzü geliştirmek ile uğraşıyor olacaksınız. Zaten kampı kurduktan sonra siz de fark edeceksiniz ki köylüleriniz diğer strateji oyunlarındaki köylülere nispeten daha zekiler. Sen madene, sen ağaç toplamaya git demiyorsunuz. Herkes görevinin bilincinde madenciler madene, ormancılar ormana gidiyor. Bir süre sonrada binaları kurup ordunuzu hazırlıyorsunuz. Orduyu geliştirdikten sonra yapmanız gereken şey cenk meydanına inmek. Yani savaş meydanına ilerlemeniz gerekiyor. Bu kısımda da oyun tekrar RPG moduna dönüyor. Ne kadar çok savaşırsanız karakteriniz de o kadar gelişiyor. Karakteriniz geliştikçe de seviye atlıyorsunuz.

Oyun yapay zeka, grafik ve animasyonlar açısından oldukça başarılı. Karakter modellemelerinin de çok iyi olduğunu söylemeden geçmeyelim. Oyunun seslerine değinecek olursak tek kelime ile mükemmel. Seslerin ve müziklerin özel olarak çalışıldığını düşünüyorum. Müzikler sizi oyuna bağlayan en önemli etmenlerden biri. Epik bir havaya sahip olan müzikler yer yer tüylerinizi diken diken edecek.

Gerçek zamanlı strateji ve rol yapma oyunlarını seven tüm oyuncuların SpellForce 2: Shadow Wars’u da seveceğinden şüphemiz yok. Muhakkak denemelisiniz. Keyifli oyunlar.

Artıları
  • Gerçek zamanlı strateji ve Diablo tarzı rol yapma karışımı bir oyun
  • Geniş single player görevleri
  • Lineer olmayan haritalar
Eksileri
  • Çok fazla silah var ama silahların arasında fark yok gibi
  • Haritaların çok büyük olması sorunlara yol açabiliyor