Star Wars Republic Commando ikon

Star Wars: Republic Commando İndiriliyor

  • Ana Sayfa
  • FPS
  • Star Wars: Republic Commando İndirme Sayfası
Dosya indiriliyor lütfen bekleyiniz... İndirme işlemi başlamadıysa lütfen yandaki tekrar indir butonunu kullanın
TEKRAR İNDİR

Uzay Efsanesi Şimdi Masaüstünüzde!

Star Wars Jedi’ler ile isyancılar ile alışmamış uzay konsepti ile beyaz perdeden geldi geçti. Sadece beyaz perdeye değil oyun dünyasına da büyük izler bırakan Star Wars, bu kez Star Wars: Republic Commando ile bizlerle buluşuyor. Tabi, bugüne kadar pek çok Star Wars oyunu yapıldı ama Republic Commando olaya Elite Trooper’ların gözünden bakarak biraz daha farklı bir konumda duruyor.

Oyuna girdiğimiz an kendimizi bir alıştırma sürecinin içerisinde buluyoruz. Bir süre tek başımıza ilerledikten sonra ileride birkaç arkadaşımız ile bir takım olup beraberce ilerliyoruz. Tabi ki her arkadaşımızın da uzman olduğu bir alan var. Bu arada ekranı kapladığını düşündüğünüz kask ilk başlarda canınızı sıkabilir ama üzerindeki göstergeleri kullanmayı öğrendikçe çok işinize yaradığını göreceksiniz.

Star Wars: Republic Commando’nun biraz daha farklı ilerleyen bir savaş tarzı var. Aslında biraz tek düze kalmış bir simülasyon-savaş oyunu diyebiliriz. Oyun parça parça ilerliyor. Şöyle ki eğer bir alanı savunmak ile görevlendirmişsek – ki görevlerin çoğu savunma görevlerinden oluşuyor- önce askerlerimizi getirip buraya yerleştirmemiz, daha sonra buralara savunma üstleri kurmamız gerekiyor. Sonrasında ise düşmanın pusuya düşmesini bekliyor ve düşmanların kökünü kazımaya çalışıyor. Böyle anlatınca çok anlaşılır olmadı sanıyorum ama olayı bilgisayarın kasasını açıyormuş gibi düşünün; önce kasanın vidalarını sökmeniz gerekiyor, sonra ana karta ulaşıyorsunuz. Yani önce ana karta ulaşma şansınız yok. Oyunda da önce üst kurayım sonra asker getireyim diyemiyorsunuz. Önce asker getirmeniz gerekiyor. Yani görevleri sırası ile yapmanız gerekiyor. Şimdi daha anlaşılır oldu sanırım.

Bir de oyunun başrolü olduğumuz için takım liderliğini üstleniyoruz ve askerlerden sorumlu oluyoruz. Düzenli olarak güçlerini ve ne durumda olduklarını kontrol etmek zorundayız. Bu da oldukça meşakkatli bir eş. Eh, kimse liderliğin kolay olduğunu söylemedi zaten.

Savunma görevlerinin dışında ise bomba yerleştirme gibi oldukça heyecanlı görevler de bulunuyor. Tabi ki bunun için önce yok edeceğiniz hedef üsse sızmanız ve üssün güvenliğini de sağlamanız gerekiyor, aksi takdirde pek başarılı olamıyorsunuz. Burada dikkat etmeniz gereken diğer önemli nokta da emrimizdeki askerleri iyi konuşlandırmamız gerekiyor. Örneğin ikisini kapıyı tutmaya gönderirken diğerini şifreleri çözmek için bilgisayar başına göndermemiz akıllıca olacaktır. Bu sırada da şifre kırmak, bomba kurmak gibi işlerle uğraşan askerlerimiz savunmasız durumda oldukları için onları koruma görevi de bize düşüyor.

Başta da söylediğimiz gibi Star Wars: Republic Commando biraz tekdüze ilerliyor. Bu durum bir noktadan sonra can sıkıcı hale de gelebilir elbette. Bu tamamen konuya ve oyuna olan ilginiz ile alakalı. Ben bir Star Wars hayranı olmadığım için bana ilgi çekici gelmeyen bu uğraşlar Star Wars hayranı olan arkadaşlarımız için vazgeçilmez bir tutku olabilir.

Star Wars: Republic Commando için çok çeşitli bir silah envanteri vardır diyemeyiz. Zaten Jedi’lerin kullandığı silahlar da belli. Oyunda silah kullanımı biraz filmin konsepti dışında bu arada. Klasik olarak assault rifle ile başlayıp snipper rifle ile ilerliyoruz. El bombası ve roketatarlar da mevcut.

Republic Commando’nun en iyi yanı bizce yapay zekası. Düşman askerleri siper almak ve ateş etmek konusunda oldukça ustalar. İşimizi zorlaştıran bu durum oyunu da keyifli bir hale getiriyor.

Republic Commando çevre detayları, animasyonları ve efektleri ile de göz dolduruyor. Görseller oldukça şahane diyebiliriz. Grafik motoru istikrarlı çalışıyor. Seslendirmeler de bir o kadar iyi. Eğer bir uzay macerası yaşamak istiyorsanız Star Wars tam size göre. Keyifli oyunlar.

Artıları
  • Baştan sonra çok heyecanlı bir oyun
  • Ekibinizdeki komandolar eğlenceli tipler
  • Muhteşem görsel ve ses efektleri
  • Ekip arkadaşlarınızın yapay zekası çok iyi
Eksileri
  • Oyun gerektiğinden kısa
  • Multiplayer o kadar iyi değil