Real War ikon

Real War İndiriliyor

Dosya indiriliyor lütfen bekleyiniz... İndirme işlemi başlamadıysa lütfen yandaki tekrar indir butonunu kullanın
TEKRAR İNDİR

Rival Interactive tarafından geliştirilen ve Simon & Schuster Interactive tarafından yayınlanan strateji türünde bir oyun olan Real War, ilginç bir konuyla karşımıza çıkıyor. Muhtemelen bu durumda Simon & Schuster firmasının esas çalışma alanının kitap yayımcılığı olmasının da etkisi büyük. Stephen King ve Dean Koontz gibi önemli yazarların yayımcılığını yapan Simon & Schuster son zamanlarda oyun konusuna da eğilmiş durumda.

Bir çok strateji oyununun aksine Real War’da oyun, bir ülkeyle, dünyanın çeşitli yerlerinde bir araya gelmiş terörist grupların savaşı arasında geçiyor. Örneğin ABD’yi seçtiğiniz taktirde dünyanın çeşitli yerlerinde ILA adı verilen terörist gruba karşı savaşıyorsunuz. Benzer şekilde ILA’yı seçtiğiniz taktirde ise ABD’ye karşı savaşıyorsunuz.

Çok güzel şekilde tasarlanmış bir demoyla başlayan oyun, aynı kalitede bir arayüze sahip. 2 boyutlu bir strateji oyunu olmasına rağmen Real War, oldukça kaliteli grafikler barındırıyor. Aynı zamanda yüksek çözünürlüğe sahip olan oyun, bize görsel olarak tam bir şölen sunuyor ve kaliteli bir deneyim imkanı veriyor.

Standart bir gerçek zamanlı strateji oyununda olduğu gibi Real War’da da, yapılması gereken ilk şey bir bina yapıp üretime geçmek olarak karşımıza çıkıyor. Gayet başarılı ve kullanıcı dostu bir arayüze sahip olduğundan dolayı oyunun kontrolleri de gayet rahat. Daha önce bir gerçek zamanlı strateji oyunu oynayanlar için alışma süreci ve oyunun oynanışı gayet güzel.

Oyunun yapay zekası ve ilerleyişi ise sahip olduğu sağlam grafiklere ve oynama kolaylığına oranla biraz başarısız olduğunu söylemek lazım. Bunun sebepleri ise ilk olarak oyunda kurulması gereken ve para kazanmamızı sağlayan supply depot adı verilen yapılarla para kazanmanın çok fazla kolay olması. Bu çok kolay para kazanma durumu oyunun strateji kısmına biraz zarar veriyor. Aynı zamanda oyun içerisinde bazı görevlerin çok fazla kolay olması da supply depot konusunda olduğu gibi oyunun strateji kısmı ile alakalı sıkıntılı bir durum.

Kaliteli grafikleri ve güzel oynama deneyimi ile özellikle gerçek zamanlı strateji türünde oyun oynamayı seven oyunseverler için Real War değişik tarzda bir oyun sunuyor.

Artıları
  • Gerçekçi RTS elementleri
  • Eğlenceli grafikler
  • Oynaması ve öğrenmesi kolay
Eksileri
  • Başarısız yapay zeka
  • Tüm araçların görünmez olmasını sağlayan hatalar mevcut