Age of Empires 3 The WarChiefs ikon

Age of Empires 3 The WarChiefs İndiriliyor

Dosya indiriliyor lütfen bekleyiniz... İndirme işlemi başlamadıysa lütfen yandaki tekrar indir butonunu kullanın
TEKRAR İNDİR

İmparatorluklar çağının üçüncü durağı…

İnsanlık tarihi hakkında birçok teori ve araştırma mevcut. Bunlar oldukça dikkat çekmeyi de başaran araştırmalar. Çünkü insan, köklerini merak ediyor. Nasıl oldu da karanlık çağdan başlayıp, şimdiki halimize gelebildik? Asırlarca süren bu gelişimde ne gibi olaylarla karşılaşıldı? Yaşanan gelişim sırasında karşılaşılan olaylar, toplumları nasıl etkiledi? Gibi birçok soru, insan aklını meşgul eden ve tarihi gelişimi merak etmesini sağlayan etkenlerin başında geliyor. Elbette bu merak duygusunun oyun dünyasına yansımaması düşünülemezdi. Birçok strateji tabanlı oyunda, eski medeniyetler kullanılmıştır. Bu yazıda, bu oyunların en önde gelen ismi olan Age Of Empires serisinin üçüncü oyunundan ve oyuna getirilen The Warchiefs eklentisinden bahsedeceğim. Age of Empires, gerçek zamanlı bir strateji oyunu şeklinde tasarlanmıştır. Yapımcılığını Ensemble Stüdyosunun yaptığı ilk AOE oyunu, 1997 yılında piyasa çıkartıldı. Kısaca AOE gelişimini şu şekilde özetleyebiliriz, AOE 1’de taş devrinden, demir çağına gelinceye kadar yaşanan olaylar temele oturtulmuştur. İkinci oyunda, Orta Çağdaki krallıkların gelişimleri işleniyor.

Serinin üçüncü durağı ve Warchiefs’in eklendiği oyunda ise, Amerika’nın keşfinden sonra gerçekleşen kolonileşme ve Yeni Dünya’nın en zengin kıtasından pay alma çabasına girişen, Avrupalı uygarlıklar anlatılır. AOE oyunlarında ana amaç; seçtiğimiz ırkı diğer ırklara üstün gelebilmesi için geliştirmektir. Bu gelişme ticaret, askeri, tarım veya sanayi gibi alanlarında olur, ayrıca seçilen toplumun özellikleri de gelişim alanını etkileyecektir. Oyunun genel mantığını, oldukça köklü bir yapım olmasından dolayı az çok biliyorsunuzdur zaten, şimdi özele inme vakti. AOE 3’teki değişimlere bakalım. Age of Empires 3’te ilk göze çarpan özellik, grafiksel kalitenin ikinci oyuna göre çok daha iyi bir duruma getirilmesidir. Modellemeler ve karakter animasyonları sayesinde görünüm ve detaylar oyunda üst düzeye taşınmış durumda. Oyunun bölümlerine gelecek olursak oyunda iki ana kısım olduğunu söyleyebiliriz. Bunlardan birincisi, Öykü kısmı. Bu kısmın, adı “Kan” olan ilk bölümünde; Rodos Şövalyelerinin, Osmanlı Devleti ve Ossus Şövalyeleri ile mücadeleleri anlatılıyor. İkinci bölümün ismi “Buz” ve Amerika keşfedildikten sonraki kolonileşme çabaları konu ediliyor. Üçüncü bölümün adı “Çelik”. Bu bölümde ABD’nin kuruluşu ve Ossus Şövalyelerinin çöküşü anlatılıyor. İkinci ana kısım ise Çarpışma bölümü. Bu kısımda oyuncu, istediği bir medeniyeti seçer ve rakip medeniyetleri yok etmek için uğraşır.

Gelelim Warchiefs eklentisine. Savaş şefleri olarak Türkçeye çevirebileceğimiz bu eklenti, 2006 yılında üçüncü oyuna dahil edildi. Peki, Warchiefs eklentisi bize ne getirdi? Öncelikle elbette savaş şeflerinden bahsetmek gerekiyor. Bu şefler, diğer birimlere nazaran daha dayanıklı ve yetenekliler. Ayrıca, yakınlarında bulunan kendi birliklerine farklı avantajlar sağlıyorlar. Oyuna üç yeni ırk girmiş bulunuyor. Bu ırklar Kızılderili yerlileri olan; Aztec, Siu ve Iroquois medeniyetleridir. Elbette oyundaki diğer uluslarda olduğu gibi, farklı özelliklere sahipler. Savaş şeflerinin mantığını anlamak için bu üç ırka yönelik örneklerle durumu biraz açalım. Azteklerin savaş şefleri yakındaki birliklere hızlıca deneyim kazandırıyorken, Siu savaş şeflerinin, birliklerin hızlarını artırma özellikler var. Iroquois ırkında ise savaş şefleri birliklerin canını artırıyor. Sonuç olarak savaş şefleri bir nevi kurtarıcı görevi üstleniyorlar diyebiliriz. Eklenti grafiksel açıdan herhangi bir değişim sunmuyor. Zaten texture kalitesi oldukça üst düzeyde olan AOE 3 için pekte gerek olduğunu söyleyemeyiz. Oynanış açısından da herhangi bir değişim yok, bu yüzden strateji severler oyuna hemen alışacaklardır. Son söz de şu şekilde olsun; Eğer Age of Empires 3 oyunundan hoşlanmışsanız, The Warcihefs’in getirdiği yenilikleri de beğeneceksiniz demektir.

Age of Empires 3 The WarChiefs Minimum Sistem Gereksinimleri

Merkezi İşlem Birimi (İŞLEMCİ) : Pentium IV 2400 Mhz.

KISA SÜRELİ BELLEK(RAM): 256 MB ram

VİDEO KART(EKRAN KARTI): 64 mb video kartı

BOŞ ALAN: 2.9 Gb boş alan

SİSTEM: Windows 98/Xp/Vista

Artıları
  • 3 yeni ırkla yeni Amerikan temalı kampanyaları keşfetme imkanı
  • Grafikler ve sunum oldukça güzel
Eksileri
  • Bazı seslendirmeler amatör filmlerdeki gibi