T72 Balkans on Fire ikon

T72 Balkans on Fire İndiriliyor

Dosya indiriliyor lütfen bekleyiniz... İndirme işlemi başlamadıysa lütfen yandaki tekrar indir butonunu kullanın
TEKRAR İNDİR

T-72: Balkans on Fire, Crazy House firması tarafından geliştirilmiş bir simülasyon oyunu.

Diğer oyun türlerinden farklı olan simülasyon oyunlarda amaç eğlendirici olmaktan ziyade gerçeğe en uygun şekilde oyunu sunabilmektir. Dolayısıyla simülasyon oyunlarda gerçek hayata uygun olması için çok sayıda parametre olduğundan dolayı oyunlarda genel itibariyle tuş kombinasyonları karışıktır. Normal oyunlara oranla daha zor oynanabilirliğe sahip olan simülasyon oyunları, uçak simülasyonlarından denizaltı simülasyonlarına kadar çok çeşitli alanlarda karşımıza çıkıyor.

Tank simülasyonu şeklinde olan T-72: Balkans on Fire, 1991 – 1995 yılları arasında Yugoslavya’da meydana gelen ayaklanmayı konu alıyor. Bizim oyundaki görevimiz ise bize verilen tankı en iyi şekilde kullanarak verilen görevleri yerine getirmek. Oyuna ilk başladığımızda zor gelse de sabırlı olup biraz alıştığımızda oyunu oynamak oldukça kolaylaşıyor.

Simülasyon oyunlarında tuş kombinasyonlarının karışık olması özelliği bu oyunda da karşımıza çıkıyor. Oyun başlarken tuş kombinasyonlarına iyi bakmak gerekiyor.

Görevler genel olarak bir bölgeye ulaşmak ve o bölgeyi korumak şeklinde oluyor. Görevler genel olarak benzer olduğu ve tanklarla çok fazla manevra ve hızlı hareket yapılamadığı için oyunda bir miktar sıkıcılık meydana geliyor. Fakat bu durumun oyunun genel olarak oynanabilirliğini etkilemediğini de söylemek gerek.

Oyunda kullandığımız tanklar, bir simülasyon oyununda olması gerektiği gibi gerçeğe uygun şekilde hasar alabilecek türde gerçeklenmiş. Karşılaşılan topçu ateşleri ile tankımızın etkisiz hale gelmesi söz konusu olabiliyor. Ekranda tankın hangi kısmından ne şekilde zarar aldığını gösteren bir bilgilendirme bölümü bulunuyor. Buradan durumu takip edebilmek de mümkün. Bunun yanında gerçeğe uygun şekilde örneğin camınız kırıldığında görüş mesafesi oldukça düşüyor.

Bir simülasyon oyunu için ortalama grafiklere sahip olan oyunda, kullanılan efektler de ortalama denilebilir. Grafik ve efektlere daha çok özen gösterilse çok daha gerçekçi görünüm elde etmek mümkün olabilirmiş.

Bir tank simülasyonu için iyi bir oynanışa sahip olan oyun, simülasyon türü müdavimi olan oyunseverler için farklı ve güzel bir oyun deneyimi sunuyor.

Artıları
  • Hedef çeşitliliği
  • Dinamik çevre
  • Multi-fonksiyona sahip tanklar
  • Gerçekçi balistik
Eksileri
  • Vasat grafikler
  • Az sayıda görev