A Vampyre Story ikon

A Vampyre Story İndiriliyor

Dosya indiriliyor lütfen bekleyiniz... İndirme işlemi başlamadıysa lütfen yandaki tekrar indir butonunu kullanın
TEKRAR İNDİR

Autumn Moon Entertainment firması tarafından geliştirilen ve Crimson Cow firması tarafından yayınlanan A Vampyre Story, macera türünde kalite bir oyun olarak karşımıza çıkıyor.

Üçüncü şahış gözünden oynanan A Vampyre Story’de kontrol ettiğimiz karakterimiz Mona De Lafitte adında bir vampir. Draxsylvania adı verilen bir yerde geçen oyunda, bir opera şarkıcısı olan karakterimiz Mona Paris’e gitmek istemesine rağmen Shrowdy von Kiefer adında bir vampir tarafından kaleye hapsedilmiş durumdadır. Daha sonra Shrowdy bazı vampir avcıları tarafından öldürülür ve oyun Mona’yı kaleden dışarı çıkartmaya çabaladığımız senaryo ile başlar.

Mona’nın kaleden çıkamamasının en önemli sebebi Shrowdy tarafından kalenin bir lanetle lanetlenmiş olması. Bu lanet dolayısıyla Mona pencereden kafasını dahi çıkartamıyor. Zaten yarasaya dönüşen bir vampir olan Mona için normal şartlarda kaleden kaçmak çok kolay olurdu. Bizim burada yapmamız gereken ise etrafta bulunan bulmacaları çözerek ve diğer insanlarla konuşarak bu laneti kaldıracağımızı bulmak.

Karakterimiz Mona, oldukça güzel br sese sahip ve çok sempatik bir karakter olarak tasarlanmış. Bu durum oyuncuya oyun oynarken yalnız olmadığı hissini veriyor. Aynı zamanda sağ omuzunda yer alan ve ona arkadaşlık eden dostu Frederick de bu hissi almamızda bize yardımcı oluyor. Mona ve Frederick’in arasında geçen diyaloglar ise çok zevkli düşünülmüş. Böyle bir macera oyununun içine harika şekilde yerleştirilmiş olan bu diyaloglar ile oyun çok daha zevkli bir hal almış.

Oyunda dikkat çeken önemli noktalardan biri de grafikler. Çok iyi şekilde tasarlanmış grafikler oyundaki mekanları dolaşırken hemen dikkatinizi çekiyor. El çizimi ile son derece emek verilerek tasarlanmış mekanlar da oyuna farklı bir atmosfer katıyor. Genellikle koyu tonlara sahip olan grafikler gözü fazla yormadığı gibi sadeliğiyle de bulmamız gereken ipuçlarını da en kolay şekilde bulmamızı sağlıyor.

Oyuncuya gayet rahat bir oynayış sunan A Vampyre Story’de karakter ile etkileşim genel olarak sağ tık, sol tık ve space tuşu ile gerçeklenmiş. Sol tık ile tıkladığımızda ile etkileşime gireceğimiz bir cisim olmadığı taktirde karakterimiz yürüyor. Sağ tık ile de ekran geçişlerini anında gerçekleştirmek mümkün oluyor. Bir cismin üzerine sol tıklandığında karşımıza 4 adet seçenek çıkıyor. Bunlar ile konuşabilir, inceleyebilir, üzerine uçabilir ve cebimize atabiliriz. Bir cismi envantere alırken karakterimiz ilgili cismin ağır olduğunu ya da yanında taşımak istemediğini düşünürse bunu envantere işliyor, daha sonrasında ise o cismi kullanmamız gereken bir olay meydana gelirse yarasa kılığına bürünüp cismi alıp gelip kullanıyor. Son derece güzel düşünülmüş bir özellik olan bu özellik ile kısıtlı özelliklerin çok rahat bir şekilde kullanılabilmesi amaçlanmış.

Çok iyi seslere ve oldukça esprili diyaloglara sahip olan A Vampyre Story, son derece eğlenceli ve harika tasarlanmış bir macera oyunu. Hem macera türünün müdavimlerinin hem de bu türe başlamak isteyenlerin oynayabileceği tarzda bir oyun olan A Vampyre Story, oyunseverlere çok kaliteli bir macera oyunu deneyimi sunuyor.

Artıları
  • Bir çizgi film izlermiş gibi hissettiren ortam ve grafikler
  • Müzikler ve seslendirmeler muhteşem
  • Zorlayıcı point and click bulmacaları
Eksileri
  • Çok fazla kelime oyunu var