Fahrenheit Indigo Prophecy ikon

Fahrenheit: Indigo Prophecy İndiriliyor

Dosya indiriliyor lütfen bekleyiniz... İndirme işlemi başlamadıysa lütfen yandaki tekrar indir butonunu kullanın
TEKRAR İNDİR

Fahrenheit: Indigo Prophecy’i değerli kılan en büyük özellik bir oyun efsanesi haline gelmiş David Cage tarafından tasarlanmış olması. Indigo Prophecy olarak da bilinen oyun piyasaya 2005’in Eylül ayında Quantic Dream tarafından sürüldü. Öyle ki yalnızca belli başlı oyunlara uygulanan Remastered yöntemi Fahrenheit: Indigo Prophecy’ye de uygulandı.

Ancak oyunu bu kadar unutulmaz yapan şey sadece tasarımcısı David Cage değil. Fahrenheit: Indigo Prophecy, bilgisayar oyunları evreninin öncü yapımlarından biri. Sinematik açı ile oynanışın birleştiği ilk oyun diyebiliriz.

Ele Geçirilmiş Bir Karakter: Lucas Kane

Fahrenheit: Indigo Prophecy, Hollywood’un da çok sevdiği bir klişe ile açılıyor: Kane, bir kafeteryanın tuvaletinde bir göz kararması yaşar, hiç tanımadığı birini bıçaklayarak katil olur ve olaylar gelişir…

Oyunun yönetebildiğimiz tek karakteri Kane değil. Carla Valenti ve ortağı Tyler Miles’ın gözünden de gördüğümüz bir olaylar zinciri oyunun en kuvvetli yanı. Senaryo seçenekleri ile birlikte kendinizi hem işin içinden sıyrılmaya çalışan Kane, hem ne olduğunu ortaya çıkarmaya çalışan Valenti ve Miles, hem de oyunun yönetmeni olarak görebiliyorsunuz. Öyle ki oyunun bütün başrollerinde siz varsınız!

Fahrenheit: Indigo Prophecy ve Kontroller

Bir oyun bir kez öncü bir oyun olarak ortaya çıktıysa yeni kontrol ve oyun içi yöntemlerde de değişiklik yapması zorunlu oluyor. Şu anda oturmuş bir sistem olan oynanış farklılığı, 2005 senesi için adeta bir devrim niteliğinde idi. Örnek olarak, bir aynanın ve lavabonun karşısında olduğunuzu düşünün. Çift vanalı bir musluğun karşısında olduğunuz için ekranda sağ ve solda olmak üzere iki adet musluk ikonu çıkıyor. Ortada bir göz var. Göze tıkladığınızda aynada kendinize bakabiliyor, hangi yöndeki musluğu çevirdiyseniz o musluğu açıyorsunuz. Günümüzde bu yöntem artık tabletlerde bile kullanılırken Fahrenheit: Indigo Prophecy 2005 yılında bunun öncülüğünü yapıyordu.

Oyunda sıklıkla kullanılan bir başka özellik de diyalog özelliği. Diyaloglar havadan sudan konuşmalar olmadığı gibi her birinin oyunun ilerleyişine yön verme etkisi bulunuyor.
Oyunun aksiyon oyunu seven oyuncular tarafından sevilmemesinin nedeni ise hiç kuşkusuz ki bir miktar yavaş olması. FPS oyunlarındaki “aksiyon” dozunu bu oyunda bulmanıza maalesef imkan yok. Çeşitli kombinasyonları kullanarak hareketli anlar yaşayacaksınız ancak oyunun asıl etkili olduğu alan senaryo ve karşınıza çıkan bulmacalar. Bulmaca çözmeyi ve film izlemeyi seviyorsanız Fahrenheit: Indigo Prophecy tam size göre bir oyun.

Fahrenheit: Indigo Prophecy Remastred

Oyunun Remastred versiyonu bir miktar eleştiriyi hak eden cinsten. Oyun çözünürlük olarak yenilenirken kaplama gibi ayrıntılarda neredeyse hiçbir iyileştirme yapılmamış durumda. Eski sürümde de karşımıza çıkan kamera sorunları da devam ediyor. Remastered versiyonu eleştirilen Indigo Prophecy’nin seslendirmeleri ve müzikleri ise üst seviyede. Kendinizi efsaneleşmiş bir oyunun içinde kaybetmek istiyorsanız ister eski, ister yeni versiyonunu oynayın, pişman olmayacağınızı garanti ediyoruz.

Artıları
  • En iyi oyun hikayelerinden birisine sahip
  • Derinlemesine oluşturulmuş detaylı karakterler
  • Yüksek kalitede seslendirme
  • Muhteşem oyun atmosferi
Eksileri
  • Hikayede sanki açıklanmayan bir kaç nokta var gibi
  • Kamera açıları can sıkıcı olabiliyor
  • Kontroller gamepad gerektiriyor