Combat Mission Shock Forces ikon

Combat Mission Shock Force İndiriliyor

Dosya indiriliyor lütfen bekleyiniz... İndirme işlemi başlamadıysa lütfen yandaki tekrar indir butonunu kullanın
TEKRAR İNDİR

Combat Mission Shock Force, Battlefront.com tarafından geliştirilen ve Paradox Interactive tarafından yayınlanan gerçek zamanlı strateji türünde bir oyun serisi olan Combat Mission serisinin bir oyunu.

2008 yılında Suriye Ordusu ile ABD Hücum Tugayı arasında geçen kurgusal savaşların anlatıldığı oyunda Battlefront.com’un Combat Mission serisinde kullandığı CMX2 oyun motoru kullanılıyor. Kalitesini çeşitli oyunlarda kanıtlamış CMX2 kullanması oyun için olumlu bir referans olarak karşımıza çıkıyor.

Serinin diğer oyunlarına göre grafiklerin ve 3 boyutlu modellemelerin son derece geliştirildiği karşımıza çıkıyor. Bununla beraber gerçek dünya aydınlatma koşulları, güneş modellemesi gibi özelliklere de dikkat edilmiş olması oyuncuya güzel bir görsel deneyim sunuyor.

Oyundaki her bir senaryoda hem ABD hem de Suriye Ordu Birliklerinden AK-47 saldırı tüfekleri ve T-72 tankları gibi araçları çeşitli senaryolar ile oyunu oynamamıza olanak tanıyor. Bu senaryolarda Suriye nüfusundan çekilen gerilla kuvvetlerini temsilen isyan altındaki birlikleri de seçmek bir alt seçim olarak mümkün oluyor. Oyunda bir yada iki oyuncu ile oynayabildiğimiz savaşların ve haritaların birbiri ile bağlantılı olduğu senaryoların bulunduğu Combat Mission: Shock Force’da haritalar gerçekten geniş ve oyuncunun isteklerini karşılayacak nitelikte. Bununla birlikte oyunda Marines, British Forces ve NATO adında genişleme paketleri de bulunuyor.

Oyunda bulunan sesler de grafiklerle bütünlük oluşturmuş durumda. İyi şekilde yapılmış sesler oyunun atmosferine girmenize ve oyunda kendinize daha iyi yer edinmenize olanak tanıyor. Kontrollerin özellikle serinin diğer oyunlarını oynamamış yada strateji türünde oyun oynamamış oyunseverler için zor olduğunu da belirtmek gerekiyor. Fakat strateji konusunda deneyimli oyuncular çok hızlı bir şekilde oyuna adapte olabilirler.

Combat Mission: Shock Force, sahip olduğu grafikler, iyi bir serinin devam niteliğinde olması ve kaliteli senaryosu gibi özellikleri ile strateji türünde oyun oynamayı seven oyunseverler için iyi bir alternatif olarak karşımıza çıkıyor.

Artıları
  • Önceki oyunlardaki 2. Dünya Savaşı cephelerinin yerini Orta Doğu alıyor
  • Muhteşem potansiyel
Eksileri
  • Kullanışsız arayüz
  • Yapay zeka pek başarılı değil
  • Çirkin görseller