Fuel ikon

Fuel İndiriliyor

Dosya indiriliyor lütfen bekleyiniz... İndirme işlemi başlamadıysa lütfen yandaki tekrar indir butonunu kullanın
TEKRAR İNDİR

Fuel, araba yarışı türünde Asobo Studio tarafından geliştirilmiş ve Codemasters tarafından yayınlanmış bir oyun.

Dünyadaki yaşamın sona ermeye yaklaştığı bir ortamda geçen oyunumuzda amaç sanki tüm bu kötülük ve sorunlardan kaçıyormuşcasına yarışmak. Oyunda genel araba yarışlarının sahip olduğu konulardan farklı bir konuyla karşılaşıyoruz. Muazzam bir oyun haritasına sahip olan Fuel, tam 14.400 km2 alana sahip ve bu alanda bir rekoru da elinde bulunduruyor. Bu denli geniş ve büyük bir alanda bulunduğumuzdan dolayı keşfedebileceğimiz, görebileceğimiz ve yarışabileceğimiz çok güzel alanlara da sahibiz. Çöller, ormanlar, kurak araziler gibi çeşitli alanlar bu alanlara bazı örnekler.

Oyunda yarışabileceğimiz farklı kategoriler bulunuyor. Bunlar, zamana karşı yarışma, çevre şartlarına karşı yarışma ve arkadaşlarımıza karşı yarışma olarak karşımıza çıkıyor. Arcade tarzı bir oyun olduğundan Fuel’de gerçekçi fizik unsurlarından ziyade daha kolay oynanabilirlik sunan kontroller bulunuyor. Bir çok noktada ayağımızı gazdan çekmeye gerek kalmadan yarışabiliyoruz.

Sunduğu 70 farklı araçla dikkatleri üzerine çeken oyunda, araba, motosiklet, hovercraft gibi çok çeşitli araçlar bulunuyor. Oyunun dikkat çeken ve etkileyici yönlerinden biri de hem hortum gibi çevresel etmenlerle hem de rakibimiz olan diğer yarışçılarla yarıştığımız bölümler. Burada hem rakiplerimizi geçip yarışı en önde bitirmeye çalıştığımız gibi hem de hortumların getirdiği olumsuzluklardan etkilenmeden yolumuza devam etmeye çalışıyoruz. Bu esnada etrafımızda hortum sebebiyle yıkılan evler ve uçan çeşitli eşyalar da bulunması bunlardan da kaçmamız gerektiğinden dolayı oyuna hem bir heyecan ve zorluk hem de bir görsel şölen katıyor. Hava şartlarının yarış esnasında değiştiği oyunda güneşli havada başladığımız yarışı sağanak yağış altında bitirebiliyoruz.

Oyunda yapay zeka üzerine biraz daha düşülse daha iyi bir oyun deneyimi elde etmek mümkün olabilirmiş fakat bu halinin de kötü olduğunu söyleyemeyiz. Oyun grafiksel olarak gayet güzel özelliklere sahip ve bir yarış oyunu için yeterli durumda. Ayrıca oyunda bulunan hava akımı özelliği ile yarış esnasında esen rüzgarlardan dolayı aracınızı kontrol etmeniz zorlaşıyor ve hız kaybına uğruyorsunuz.

Çoklu oyuncu modu ile arkadaşlarınızla keyifle ve devasa haritası ile sıkılmadan oynayabileceğiniz Fuel, oyunseverler için farklı ve kaliteli bir yarış deneyimi sunuyor.

Artıları
  • Çok sayıda farklı meydan okuma ve kariyer görevi
  • Bazı kurslar zekice hazırlanmış ve kendine hayran bırakıyor
  • Hava durumu ve mevsim efektleri çok iyi yansıtılmış
Eksileri
  • Çok büyük bir açık dünyada yapılabilecek çok az şey var
  • Yarışlarda heyecan eksikliği var
  • Yapay zekanın kendisi bile kurallara uymuyor