The Settlers Rise of an Empire ikon

The Settlers: Rise of an Empire İndiriliyor

Dosya indiriliyor lütfen bekleyiniz... İndirme işlemi başlamadıysa lütfen yandaki tekrar indir butonunu kullanın
TEKRAR İNDİR

Blue Byte Software tarafından geliştirilen ve Ubisoft tarafından yayınlanan The Settlers: Rise of an Empire, strateji türünde ve bir serinin devam oyunu olarak karşımıza çıkıyor.

Yıllar oyuncu piyasaya çıkan ve oyun sektörünün gidişini etkileyen ilk Settlers oyununun ardından piyasada bu tarzda oyunlar boy göstermeye başladı. Serinin ikinci oyunu ilk oyuna oldukça benzerdi ve ilk oyuna Roma İmparatorluğu eklenerek yapılmıştı. Seri üçüncü oyunla birlikte gayet kaliteli grafiklere ve seslere sahip olmuş ve birçok fanatiğe kavuşmuştur. Dördüncü oyunda ise seri 3 boyuta geçiş yapmış fakat bu geçiş başarılı olamayınca sevenlerini bir hayli üzmüştür. Beşinci oyun Settlers II: Next Generation ise serinin oyunu tekrardan eski popülarite ve kalitesine yaklaştırmıştır.

Serinin altıncı oyunu olan The Settlers: Rise of an Empire, serinin ilk oyunlarındaki küçük adamları tekrardan bizlerle buluşturuyor. Avcıların avlarını yakaladıktan sonra satış için markete götürdüğü oyunda bu seyahat esnasında adamlarımız yollardaki festivalleri görüp bu festivallere katılıp eğlenebiliyorlar. Ayrıca oyunun herhangi bir anında Settler’ımızın duygu dünyasında neler olduğunu, neler düşündüğünü ekranda bulunan alana tıklayarak görebilecek ve istediği bir şey varsa bunu yerine getirebileceğiz. Oyunda kadında işçiler bulunduğundan dolayı oyunda aşklar ve evlilikler görmek de mümkün oluyor. Ayrıca Settler’ları çok çalıştırıp az para verdiğinizde isyana başlayabiliyorlar.

Oyuna The Settlers: Rise of an Empire ile eklenen önemli özelliklerden biri de ekosistem değişikliği. Avlanmanın en önemli geçim kaynağı olduğu seride artık ormanlarda çok çeşitli hayvanlar avlamak mümkün. Dolayısıyla ormanlarda bir ekosistem kurulmuş ve avlanacağınız hayvanları ekosisteme uygun olarak seçmeniz gerekiyor. Yoksa çok geyik avladığınız taktirde aç kalan aslanlar şehrinizi basabilirler ve onlara karşı önlem almak ve mücadele etmek zorunda kalabilirsiniz. Ayrıca oyunda binaların üstünde bulunan ikon ile binaları daha iyi hale getirmek ve elde edilen maddeleri hızla taşıyarak maddi kar elde etmek mümkün oluyor.

Dört mevsim ve bunların etkilerinin çok iyi şekilde yansıtıldığı oyunda bu sayede tam bir görsel şenlik olduğunu söylemek mümkün. Örneğin oyunda kışın tohum yeşermemesi sebebiyle yiyecek kıtlığı yaşanması söz konusu olduğundan yazın gerektiği kadar stok yapmanız da gerekiyor.

The Settlers: Rise of an Empire, sahip olduğu güzel grafikler, mevsim etkilerinin oyuna gayet iyi şekilde yansıtılması gibi özellikleri ile oyunseverlerin sıkılmadan zaman geçirebilecekleri kaliteli bir oyun olarak karşımıza çıkıyor.

Artıları
  • Mikro işlemlerle uğraştırmayan sevilen Settlers oynanışı
  • Basitleştirilmiş kaynak toplama
  • Uzun ve detaylı görevler
  • Neşeli ve renkli grafikler
  • Komedi unsurları da içeren seslendirmeler
Eksileri
  • Bazıları tamamlanmamış rakipler bulunuyor