Supaplex ikon

Supaplex İndiriliyor

  • Ana Sayfa
  • Genel ›
  • Supaplex İndirme Sayfası
Dosya indiriliyor lütfen bekleyiniz... İndirme işlemi başlamadıysa lütfen yandaki tekrar indir butonunu kullanın
TEKRAR İNDİR

Supaplex, çocukluğumuzda saatlerce oynadığımız atari oyunlarının tadını veren, Murphy adlı bir kahramanın ki kendisi kırmızı, şirin bir toptur, başına bombaları ve kayaları düşürmeden hedefe ulaşması prensibinden yola çıkılarak hazırlanmış, oynaması inanılmaz keyifli bir zeka oyunudur. Murphy birbirinden karışık labirentlerde gülen yüzüyle dolaşır ve belli sayıda bonus toplamaya çalışır. Yalnız bunu yapması sanıldığı kadar basit değildir, zira kendisini bekleyen makas şeklinde düşmanlar, kafasında patlayan bombalar bulunmaktadır. Bütün bunları geçseniz bile, bazı bölümlerde hayli zekanızı zorlamanız gerekecek; çünkü bir yerden başka bir yere ulaşmak için üst üste dizilmiş kayalardan nasıl geçeceğinizi bilemeyecek, defalarca denemek ve oyunu baştan başlatmak zorunda kalacaksınız. Yine de yapamazsanız, gecenin bir yarısında –olayı çözdüm- nidalarıyla Pc’nin başına geçebileceğinizi de şimdiden hatırlatmak isteriz.

Supaplex oyununda en önemli nokta olabildiğince hızlı olmak ve yapabildiğiniz kadar pratik düşünebilmek. Yoksa acaba şuradan mıydı, buradan mıydı derken kayaları kafanıza düşürmeniz de mümkündür. Zaten bütün bombaların ve kayaların dizilimi de sizin kafanıza düşmeye en müsait pozisyonda dizilmiştir. Bu nedenle 1 saniyelik eslerde bile kendinizi oyunu tekrar oynarken bulabilirsiniz, bizden söylemesi. Oyundaki tek hedefi sizi kesmek olan düşman makasların, başınızın üstünde patlayan disklerin ve ağır kaya parçalarının yanı sıra, size bela olan başka bir etmen de yer çekimi. Yer çekiminin dezavantajı, sürekli düşme tehlikesi içinde olmanız. Korkmayın, bu durumdan da bir kurtuluş yolu var. Yapmanız gereken tek şey, durmadan dinlenmeden yeşil bölgeleri yemek. Sağa sola, yukarıya aşağıya sürekli yiyerek yer çekiminin lanetinden kurtulabilirsiniz.

Oyun, 1996 yılının Mart ayında çıkarılmış olup; yaratıcıları Micheal Stopp ve Philip Jespersen’dır. İlk başta yine birçok kişi tarafından oynanıp oldukça sevilen Boulder Dash adlı oyunun farklı bir türevi olarak düşünülmüş; daha sonra bundan vazgeçilerek ayrı bir oyun olarak tasarlanmıştır. İlk oyunda 111 tur vardır; daha sonraki sürümlerde tur sayısı bir hayli artmıştır. Eğer hoşça vakit geçirmek istiyorsanız ve refleksleriniz hayli güçlüyse, bir de zekâ oyunlarından hoşlanıyorsanız bu oyun tam size göre. Yalnız unutmamanız gereken bir nokta var ki oyunun bazı bölümlerde sabrınızın hayli zorlandığını hissedeceksiniz. Yine de eğlenceli ve kaliteli bir oyun.

Supaplex Minimum Sistem Gereksinimleri

Merkezi İşlem Birimi (İŞLEMCİ) : P1 166 MHz
KISA SÜRELİ BELLEK(RAM): 32 Mb geçici bellek
VİDEO KART(EKRAN KARTI): – mb ekran kartı
BOŞ ALAN: 5 MB boş alan
DirectX : 1 ve üstü
SİSTEM: Windows xp/98/me
Klavye ve Mouse

Artıları
  • Eğlenceli oynanış
  • Bölüm ve boss çeşitliliği
  • Nostalji hissi
Eksileri
  • Çok eski grafikler
Supaplex İÇERİĞİNE BENZER İÇERİKLER