Ballance ikon

Ballance İndiriliyor

Dosya indiriliyor lütfen bekleyiniz... İndirme işlemi başlamadıysa lütfen yandaki tekrar indir butonunu kullanın
TEKRAR İNDİR

Ballance, 3 boyutlu olarak planlanmış ve denge ve fizik kuralları üzerine bölümleri tamamlamaya çalıştığınız türünün ilk oyunlarından olan bir video oyunudur. Eski bir oyun olmasına rağmen grafikleri bugün de zevkle oynanacak kadar iyidir. Zaten oyunda grafikler çok arka planda. Mantık oldukça basit ama oynanış açısından bir o kadar zevkli.

Oyunun isminden de anlayacağınız gibi balans yani denge oyunun temelini oluşturuyor. Oyunda tahta, ahşap ve kağıttan yapılmış 3 farklı top modelini çeşitli platformlarda zorlu etaplarda platformun sonuna götürmeye ve bu arada aşağı düşmeden dengenizi korumaya çalışıyorsunuz. Her topun farklı özelliklerini kullanacaksınız, bu da oyunda fizik kurallarına göre bulmacalar olduğunu gösteriyor. Örneğin bir fanın üzerine ahşap ve tahtadan yapılmış topla geldiğinizde bir şey olmayabilir ama kağıt topla geldiğinizde topu yukarı kaldırıp üstteki bir platforma taşıyabiliyor. Üzerinde ilerlediğiniz platformlar engebeli tahtalar, beton sağlam görünen geniş yapılar olabileceği gibi üzerinden geçtiğinizde aşağı düşecek ve üzerinde çok fazla duramayacağınız özellikte de olabiliyor. Oyunda topu yön tuşları ile dengede tutmaya çalışıyorsunuz. Ayrıca bölümlerde bulunan bulmacaları da bu top ile çözmeniz gerekiyor. Bunların arasında itmeniz gereken kutular, üzerine gelmeniz gereken yerler vb. şeyler olabiliyor. Bölümler arasında bulunan geçiş kapılarına geldiğinizde oyun kaydedilmiş oluyor ve o ana kadar olan kısmı tekrar oynamanıza gerek kalmıyor.

Oynadıkça bağımlılık yapan ve hırs katsayınızı artıracak zevkli ve de farklı bir platform oyunu. Oyundaki sesleri ve müzikleri çok yeterli bulmasak da grafikler 2004 yılında çıkan bir oyunun günümüzde hala oynanmasını sağlayacak kadar güzel.