Risen ikon

Risen İndiriliyor

Dosya indiriliyor lütfen bekleyiniz... İndirme işlemi başlamadıysa lütfen yandaki tekrar indir butonunu kullanın
TEKRAR İNDİR

Risen, 2009 yılında Piranha – Bytes tarafından geliştirilen rol yapma oyunudur. RPG oyunları genellikle karmaşık, detaylı ve zor anlaşılır oldukları için türün sevenleri haricindeki oyuncular tarafından pek tercih edilmezler. Risen oyununda bu işleyip çok basite indirgenerek RPG türüne sıcak olmayan oyuncular da hedeflenmiş.

Oyun Faranga adasında geçmektedir ve siz de bu adanın yeni kahramanı olma yolunda bir serüvenin içinde kendinizi bulursunuz. Oyunda yerine getireceğiniz her hareketin bir sonucu bulunuyor ve bu sonuçlarla birlikte oyunun gidişatı değişiyor. Risen oyununun atmosferik evreninde sürekli depremler oluyor, devasa canavarlar saldırıyor ve hazineler bir yerlerden fışkırıyor. Bu dünyada hayatta kalıp hazinelere ulaşabilmek için kılıcınızı kullanma konusunda bir usta olmanız gerekiyor.

Oyuna başladığınızda geminizin batmasıyla kendinizi bu adada buluyorsunuz ve sizin haricinizde bir kadının daha kurtulmuş olduğunu fark ediyorsunuz. İlk başta fırtına nedeni ile karanlık ve sıkıcı olan ada görselleri, takip eden günlerde güneşin açması ile yerini eşsiz manzaralara bırakıyor. Tabi bu manzaranın tadını çıkarmanızı engelleyen birileri var: Don Esteban ve adamları. Oyunda isterseniz iyi tarafa ( Inquisition ) isterseniz de kötü tarafa ( Don Esteban ) geçebiliyorsunuz.

Risen oyununda size verilen görevleri yerine getirerek ilerliyorsunuz. Bu görevler haritada çeşitli yerlere seyahat etmenizi gerektiriyor ama harita çok büyük olmadığı için devasa maceralar sizi beklemiyor.

Oyunun Özellikleri

  • Sayısız yan görev ve keşfedilecek yeni yaratıklar
  • Adanın kaderi tamamı ile sizin seçimlerinize bağlı
  • 60 saatten daha fazla bağımlılık yapıcı açık dünya oynanışı
Artıları
  • Seçimlerin somut bir biçimde gidişatı değiştirmesi
  • Özenle oluşturulmuş karakterler
  • İyi dizayn edilmiş birbirleri ile bağlantılı görevler
Eksileri
  • Dövüş sistemi tatmin edici değil
  • Çok fazla teknik hata var