World of Goo ikon

World of Goo İndiriliyor

Dosya indiriliyor lütfen bekleyiniz... İndirme işlemi başlamadıysa lütfen yandaki tekrar indir butonunu kullanın
TEKRAR İNDİR

World of Goo, 2D Boy tarafından geliştirilen ve birden çok ödülü bulunan fizik tabanlı bulmaca oyunudur. Oyunda yapılar inşa etmek için yapı taşlarınız olan yapışkan, hareket eden, konuşan enteresan bir yapışkan madde kullanıyorsunuz. Sürükle bırak mantığı ile oynayabileceğiniz oyunda yapacağınız yapılar arasında köprüler, zeplinler, savaş topları gibi garip ve birbiri ile ilişkisi pek olmayan yapılar bulunuyor. Bu yolda kullanabileceğiniz milyonlarca yapışkan Goo topu bulunuyor.

Oyunda çözmeniz gereken 48 farklı bulmaca sizleri bekliyor. Bölümün başında size verilen Goo toplarını bölümde bulunan borudan geçirerek kurtardığınızda bölümü geçmiş oluyorsunuz. Farklı renklerdeki Goo toplarının farklı fonksiyonları bulunuyor. Goo toplarını kullanıp şekiller ve binalar oluştururken bu farklı özelliklerinden de faydalanmanız gerekiyor. Örneğin yeşil Goo topları yapıları yükseltmek için kullanılabiliyor. Oyun zekanızı kullanmanızı isterken bir yandan da fizik kurallarına hakim olmanızı bekliyor. Goo topları ile yaptığınız şekillerin eğilip bükülebildiği, ağırlığı taşıyamazsa devrilebileceği gibi fizik kurallarına dikkat etmelisiniz. Bölümü bitirmenize engel olmaya çalışan tek şey fizik kuralları değil, yolunuza dikenler, makine parçaları ve sularla dolu birikintiler çıkabiliyor.

Oyunun Özellikleri

  • Her bölüm ayrı bir garipliğe ve tuhaf bir güzelliğe sahip. Bazı bölümleri geçmek için kullandığınız yöntemler diğer bölümlerde hiç işe yaramayacak.
  • Farklı farklı özelliklere sahip ama temelde sizin işinizi zorlaştırmak için uğraşan tonlarca Goo topu.
  • Online olarak diğer oyuncularla yarışabilme imkanı.
Artıları
  • Derinlemesine oynanış ve üst düzey dizayn
  • Çok farklı görevlere sahip çok çeşitlendirilmiş bölümler
  • Garip ama ilginç gelebilecek komedi unsurları
  • Başarılı atmosferik oyun müzikleri
Eksileri
  • Görseller çok enerjik değil