Plants Vs Zombies ikon

Plants Vs. Zombies İndiriliyor

Dosya indiriliyor lütfen bekleyiniz... İndirme işlemi başlamadıysa lütfen yandaki tekrar indir butonunu kullanın
TEKRAR İNDİR

Zombiler birleşip dünyayı ele geçirmeye çalışmaktadır. Plants vs. Zombies oyununda bahçenize de saldıran bu zombileri engellemek ise sizin ve bitkilerinizin elinde. Bu zombiler hem komik hem de biraz değişik yaratıklar. Yani oyuna korku değil komedi katıyorlar.

Amacınız bu zombilerin evinize ulaşmasını engellemek. PopCap firmasının en yaratıcı oyunlarından birisi olan Plants Vs. Zombies oyunu, dünya çapında beklenmedik bir şekilde popüler oldu. Bitkilerinizle oluşturacağınız savunma stratejileri de çok önemli. Gerçekten iyi kurgulanmış bir oynanma yapısına sahip. Bölümleri geçtikçe oyun daha da zevkli hale geliyor ama zombiler de geçtikçe güçleniyor. Ama korkmayın bitkiler de bölümleri geçtikçe farklılaşıyor ve daha güçlü bitkiler de geliyor. Oyun mouse ile oynanıyor ve eğlenceli grafikleri, zaman zaman komik zaman zaman heyecanlı müzikleri ile oyuncuya zevkli saatler geçirtiyor.

Popcap Studios tarafından geliştirilen ve Ea Games tarafından piyasaya sürülen oyun toplam 2 sürümden meydana gelmektedir. Bunlardan ikinci oyun Plants vs Zombies 2 adını taşır ve hemen hemen bütün platformlarda ücretsizdir. Fakat oyun için satın alma özellikleri taşır. Bunların arasına özel bitkiler, güçlendirmeler ve haritaları açan anahtarlar dahil olmaktadır. Fakat bölümleri açan haritaları bölümlerdeki bossları keserek de düşürebilirsiniz. Bu biraz zordur fakat imkansız değildir. Şahsen ben bütün haritaların keylerini düşürmeyi başardım. Hiçbir şekilde ücretli güçlendirme almadan.

Oyun bir kale savunma tarzı oyunudur. Bu ne demek oluyor? Hemen açıklayalım. Oyunda saldırıcı değil, savunmacı pozisyondasınız. Size saldıranlar ise farklı farklı özellikleri olan zombiler. Bunlardan kimisi olimpiyatçı, yani sırıkla engellerden atlayabilen, kimisi çok hızlı gelen koşucu zombi, kimi çok fazla vuran zombi, kimisi de çok defansı olan zombi vs. listeye sürekli yeni zombiler eklenmektedir. Bu zombilerle başa çıkmak için elinizi çabuk tutmalısınız. Karelere dengeli bir şekilde saldırgan bitkilerden yerleştirerek defansınızı mümkün olduğunca delinmez yapmalısınız. Zombilerin geliş yollarına kayalar koyarak, onları yavaşlatabilir, mayın koyarak da onları tuzağa düşürebilirsiniz. Bunları yapabilmek için ise unutmayın oyundaki en önemli şey güneş ışığı. Bu yüzden savunma hattınızın en gerisine güneş ışığı üreten ay çiçeklerini dikin. Bu sayede bölümün sonuna kadar güvenli bir şekilde güneş ışığı hasat edebilirsiniz. Güneş ışığı olmazsa, yeni bitkiler alamaz ve savunmanızı güçlendiremezsiniz.

Basit oynayış tarzı sayesinde genç yaşlı herkesin beğenisini kazanan oyun, hızlı düşünmeyi ve çabuk hareket etmeyi gerektirdiği için bazı becerileri kazanmamıza da yardımcı olur. Bunlar özellikle ilkokul çocukları için yararlı olabilir. Oyun artık hem telefonlarda, hem tabletlerde, hem playstationlarda hem de Pc’lerde oynanabilmektedir. Bunda oyunun üst üste satış rekorları kırmasının ve uygulama indirme merkezlerinde her zaman en üst sıralarda yer almasının büyük etkisi olmuştur. Oyuna bir kez başladığınızda uzunca bir süre bölüm üstüne bölüm atlayacaksınız ve vaktin nasıl su gibi hızla geçip gittiğini anlayamayacaksınız. Bu yüzden çocuklarınız bu oyunu oynarken siz de başında onlara eşlik edin.

Plants Vs. Zombies oyunu indirenler

20 yeni farklı bölümde oynayabilecekler.
Kendi zombilerini yaratabilecekler.
Yeni özellikler kazanmaya yarayan achievement bölümünü görebilecekler.

Plants Vs. Zombies Sistem Gereksinimleri
İşletim Sistemi : Windows XP / 7 / 8
İşlemci : 1.2 GHz
Ram : 512 MB
Harddisk Alanı : 65 MB
Ekran Kartı : 128 MB VRAM, NVIDIA GeForce3 / ATI Radeon 8500
DirectX : 8.0
Artıları
  • Çeşitlilik sayesinde aynı bölümleri farklı bölümler gibi oynayabiliyorsunuz.
  • Oldukça fazla bitki ve zombi çeşitliliği
  • Standart kule savunma tarzında başarıyla kurgulanmış savunma hatları
  • Bağımlılık yapan oynanış
  • Bir sürü ekstra özellik ve geliştirme
Eksileri
  • Uyku sürenizden çalabilir :)