Shaiya ikon

Shaiya İndiriliyor

Dosya indiriliyor lütfen bekleyiniz... İndirme işlemi başlamadıysa lütfen yandaki tekrar indir butonunu kullanın
TEKRAR İNDİR

Shaiya oyunu kalitesini kanıtlayarak 2007 yılının en iyi grafikli oyunu seçilmiştir. Knight Online oyununu severek oynayanların çoğu artık Shaiya oyununa kaymış durumda bulunuyor. Oyunda her türlü gelişim düşünülerek uzun süre oynayıcıları sıkmadan kendisine bağlamak için detaylar oluşturulmuş.

Oyuna başladığınızda iki taraftan birisini seçmeniz gerekiyor.Bunlardan birincisi “Light Side” yani iyilerin tarafı, bu tarafta seçebileceğiniz iki adet ırk var. Bunlar “Human” yani insanlar, ve de Elfler. “Dark Side” yani karanlık tarafta ise “Vail” ırkını ve “Death Eater” yani ölü yiyiciler ırkını seçebiliyorsunuz. Her ırkın kendine göre karakteristik özellikleri ve farklı yetenekleri bulunuyor.

Oyunda seçebileceğiniz ırkın kendine has karakterleri de bulunmakta. Bu karakter çeşitliliği açısından da Shaiya oyununun yanına diğer oyunların yaklaşamadığını söylemek doğru olacaktır. Irklara göre seçebileceğiniz karakterler ise şöyle :

Elf Irkı : Mage, Ranger, Archer
Human Irkı : Fighter, Defender, Priest
Vails : Oracle, Pagan, Assasin
Death Eaters : Warrior, Guardian, Eaters

Oyunda levellere göre ayrı ayrı Pvp lerde oynayarak sizden çok güçlü kişilerle savaşıp kaybetme olasılığını da geride bırakıyorsunuz. Bu 3 ayrı gruplar ise 15 levele, 30 levele ve 60 levele kadar olan oyuncular ayrı ayrı tutularak oluşturulmuştur.

Oyunda karakterinizi seçmeden önce kendi isteklerinizi ve yeteneklerinizi de tartıp kendi stratejinizi belirlemelisiniz. Mesela iyi defans yapmak isteyen oyuncular için Defender veya Guardian karakteri uygun olacağı gibi, çok güçlü atak yapabilen bir karakter istiyorsanız Mage veya Pagan gibi karakterleri seçmelisiniz.

Oyunda level atlamak için günlerce beklemenize gerek yok. Oyunu anlayıp güzel bir şekilde oyunun istediklerini vererek level atlayabilirsiniz. Ayrıca oyunun akıcı ve son derece çalışılarak hazırlanmış estetik grafikleri sayesinde oyundan sıkılmanıza imkan yok. Oyundaki sesler ise kulaklarınızın pasını silecek ve size aksiyonu tam anlamı ile hissettirecek cinsten.

Shaiya Sistem Gereksinimleri
İşletim Sistemi : Windows 7, XP, Vista 32
İşlemci : Intel Pentium 4 / AMD Athlon XP @ 1,5 GHz
Ram : 1 GB
Harddisk Alanı : 1.8 GB
Ekran Kartı : 128MB , GeForce FX / ATI Radeon 9600
DirectX : 9.0c
Artıları
  • Güzel bir arayüz
  • Eşsiz radar ve harita
  • Perma-Death sistemi
Eksileri
  • Limitli karakter özelleştirme
  • Başlangıçta gelişim çok zor