Far Cry ikon

Far Cry 1 İndiriliyor

Dosya indiriliyor lütfen bekleyiniz... İndirme işlemi başlamadıysa lütfen yandaki tekrar indir butonunu kullanın
TEKRAR İNDİR

Far Cry Oynadık.

Güzel bir serinin ilk oyununu oynadık. Özlemimizi giderdik ve yeniden kendimizi oyunun içinde hissettik. Far Cry’ın Crytek tarafından geliştirildiğini ve Ubisoft tarafından 2004 yılında Windows için satışa sunulduğunu görüyoruz. FPS bir oyun olarak karşımıza çıkan Far Cry kabaca önümüze çıkan düşmanları öldürdüğümüz bir oyun.

Genel Bakış!

İlk çıktığı andan itibaren grafiksel olarak bizleri hayli tatmin eden bir oyun. Oyuna ilk başladığımızda bir tanıtım bölümü çıkıyor ve bu bölümü bitirdikten sonra ilk silahımızı ve bombalarımızı aldıktan sonra oyunun ilk bölümü olan Hawaii adalarını andıran bir mekanda oyun başlıyor. Daha oyunun ilk başından itibaren seslerin kalitesinin ne kadar iyi olduğunu fark edebildiğiniz bir oyun.

Silahlarımızı toplamaya devam ediyoruz ve klasik FPS oyunlarında olan makineli tüfekler ve bombaları topluyoruz. Oyunda dikkatimizi çeken iki nokta var. Birincisi gizlenmek için su denizin dibini kullanabilmek (sınırlı sürede). Eğer suda giderken fark edilirseniz çıkarayım silahımı vurayım diye bir şey yok çünkü suda silahlar çalışmıyor. İkincisi ise klavyeden “X” tuşuna basarak makineli tüfeklerle tek tek ateş edebilmek. Bu özellikler oyuna ayrı bir güzellik kattığı çok belli. Ateş etmek demişken koşarken adam vurmak neredeyse imkansız. Bunun için önce durup ateş etmenizde fayda var. Gizlenmek önemli tabi.

Ayrıntılar oyunu güzelleştiriyor.

Oyunda öyle ayrıntılar var ki eğer dürbünlü bir silahla ateş edecekseniz “Boşluk” tuşuna basılı tutarak nefesinizi tutup hedefi daha doğru vurmanız sağlanıyor. Aslında biraz da adalardan bahsetmek lazım. Oyunda bir çok ada var ve bu adalar küçük büyük bir çok poligondan oluşuyor. Oyunda grafikler, sesler kaliteli ve konu da es geçilmemiş. Kız arkadaşımızı ararken saptığımız yol değişerek devam ediyor. Adalar asker kaynadığı için saklanarak ilerlemenizde fayda var. Bu ayrıntı da oyun heyecanını arttırıyor. Yapacağınız görevi “TAB” tuşu yardımıyla görebiliyorsunuz ve bir sonraki bölüme rahatlıkla ulaşabiliyorsunuz.

Oyunun Crytek tarafından yapılması (Crytek firması Almanya’daki 3 Türk kardeşin firması) ise size daha anlamlı bir oyun sunmuş ve İngilizce bilmeseniz dahi, sizi kolaylıkla yönlendirebiliyor. Oyunun sadece Windows sürümü var ve bilgisayardan oynanabiliyor.

Bu güzel oyunu oynamak bizler için gerçekten müthiş bir deneyim ve zevk oldu. Sizlere de iyi oyunlar dileriz.
Bilmeyenler için FPS : First Person Shotter yani bir kişinin bakış açısıyla oynanan oyunlara verilen genel isim.

Far Cry 1 Sistem Gereksinimleri
İşletim Sistemi : Windows 98SE/ME/2000/XP
İşlemci : Pentium III / Athlon @ 1 GHz
Ram : 256 MB
Harddisk Alanı : 4 GB
Ekran Kartı : 64 MB, GeForce2+ / Radeon 8500+
DirectX : 9.0b
Artıları
  • Çok güzel grafikler
  • İlk oyundan başarıyı yakalamış oyun yapımcısı
  • Silah çeşitliliği
Eksileri
  • Klasiğe yakın bir senaryo
  • Bazı haritalarda duvarlardan kurşun geçiyor
  • Zorluk derecesi yüksek