Silent Hill 3 ikon

Silent Hill 3 İndiriliyor

Dosya indiriliyor lütfen bekleyiniz... İndirme işlemi başlamadıysa lütfen yandaki tekrar indir butonunu kullanın
TEKRAR İNDİR

Silent Hill oyunlarının tek bir ortak noktası var, o da bütün Silent Hill serilerinin hepsinini aynı kasabada geçmesi. Silent Hill kasabası tam bir korku atmosferine hakim ve kabuslara açık bir mekan. Oyunun senaryosu icabı, Silent Hill 3 ü oynamadan önce ilk oyunu oynamanızı tavsiye ediyoruz. İlk oyunda Mason, nasıl geldiğini bilmediği bir yerde uyanıyordu ve sisli atmosferde kızının yanında olmadığını görüyordu. İşte 3. oyunda da bu konu işlenerek Heather adlı kahramanımızın nerde olduğunu ve oraya nasıl geldiğini bilmeden Lakeside Amusement Park içinde uyanışıyla oyun başlıyor. Fakat oyunun sisli atmosferi Heather’ın alışveriş merkezi ve çevresinden çıkıp Silent Hill’e doğru yol almasıyla geliyor. Heather oyun başladıktan kısa süre sonra yaratıklar ile tanışmak zorunda kalıyor ve aksiyon başlıyor.

Silent Hill korku unsurlarıOlay Silent Hill’e geldiğinizde karışıklaşmaya ve bir puzzle halini almaya başlıyor. Oynadıkça ilk oyundaki karakterler, Harry, Cheryl, Dahlia ve Alessa gibi karakterleri görünce ağzınız açık, 1. oyunun geçtiği zamana geldiğini düşünüyorsunuz. Ama oyundaki herşeyin bulanık bir mantık çerçevesinde ilerlemesi, sizin tam olarak ne olduğunu anlamamanız için dizayn edilmiş. Oyunun heyacanlı atmosferinin ve hikayesinin tadını kaçırmamak için, senaryo ve karakterler hakkında daha fazla bilgi vermeyeceğiz. Böylece oyunu kendiniz oynayıp ilerleyerek çözebilirsiniz.

Silent Hill ilk oyunu çıktığında, piyasanın en zor oyunlarından birisi olarak hemen dikkat çekmişti. Ama Silent Hill 3 oynayanlar görecekler ki, aslında ilk oyun oldukça basitmiş. Yani en azından Silent Hill 3 e göre. Hikayeye kendinizi kaptırıp puzzleları çzömeye yoğunlaşırken, bir anda çıkıveren yaratıklar, oyunda sizi devamlı diri tutuyor. Hem de daha garip hale gelmiş yaratıklar karşınıza çıkıyor ve bazen bıktırıcı bir hal alabiliyor. Oyundaki en kolay öldürülen yaratık dahi, en kolay modda 5-6 el tabancası kurşunu yemeden ölmüyor. Oyunun zorluğu hakkında burdan tahmin yürütmeniz mümkün. Keşke oyunu zorlaştıran tek unsur bu olsa. Çözmeniz gereken bulmacaları da geçtim, oyundaki kısıtlı silahlarınız, mermileriniz ve sağlık paketleri oyunu oldukça zor hale getiren başlıca etkenler.

Silent Hill yaratıklar

Silent Hill oyununda güzel silahlar da bulunuyor. Seri atışları ile Submachine Gun en sevdiğiniz silah olacak. Zırh olarak kullanabileceğiniz fakat yavaşlamanıza sebep olan bir yelek de eklenmiş ki bu bazı zamanlarda nimet gibi gelebiliyor. Oyunda Konami firmasının yerleştirmeye çalıştığı yeni mantık karşınıza çıkan her yaratığı öldürmeye çalışmak değil, elinizde olanları idareli kullanarak, kaçabildiğiniz kadar kaçmak. En çok başbelası olan yaratık köpeklerden kaçmak için bu sefer elinizde et parçaları olacak ve bu et parçaları ile onları oyalayabileceksiniz. Yaratıklarla yakın temasta Stun Gun kullanarak onları geçici süre şok verip etkisiz hale getirebilirsiniz.

Oyundaki karakterler oldukça detaylı bir şekilde hazırlanmış. Baş kahraman Heather sürekli geçmişini sorgular bir nitelikte karşınıza çıkıyor ve yolunu bulmaya çalışıyor. Dedektif Douglas oldukça kafa karıştırıcı ve kötü ya da iyi olduğu belli olmayan bir karakter. İlk oyundaki Dahlia karakterinin yerini alan Claudia ve gizemini çözmek için çok uğraşacağınız Vincent oyundaki temel karakterlerden. Kısacası yine korkuyu size yükleyen, yeter artık bir an önce oyun bitsin de kurtulayım derken bir yandan da acaba nasıl bitecek diye merak ederek oynayacağınız bir oyun ortaya çıkarılmış.Özellikle Resident Evil ve Left 4 Dead gibi oyunları severek oynayıp, Silent Hill oynamamışlara tavsiye ediyoruz.

Silent Hill 3 Sistem Gereksinimleri
İşletim Sistemi : Windows Xp / Vista / 7
İşlemci : Intel Pentium III ve üstü
Ram : 1 GB
Harddisk Alanı : 1.2 Gb
Ekran Kartı : Nvidia GeForce DDR 256 Mb
DirectX : 8
Artıları
  • Gerçekten psikolojik olarak oldukça geren bir oyun
  • Geliştirilmiş mücadele
  • Sinematikler hikaye ile çok uyumlu
Eksileri
  • Oyun mekanikleri hala aynı
  • Çok zor puzzle lar var
  • Bazı kamera açı problemleri bu oyunda da mevcut