Command and Conquer Generals ikon

Command and Conquer Generals İndiriliyor

Dosya indiriliyor lütfen bekleyiniz... İndirme işlemi başlamadıysa lütfen yandaki tekrar indir butonunu kullanın
TEKRAR İNDİR

Command&Conquer, 1995 yılında piyasaya sürüldü ve kendisinden sonra yapılacak gerçek zamanlı strateji (Real Time Strategy) oyunlarını da tanımlamış oldu. Bu açıdan Command&Conquer’a türün atası demek yanlış olmaz. Kendisinden sonra gelen tüm oyunları etkilemiş bir oyunun farklı bir bölümü var karşımızda.

Command&Conquer: Generals’in Diğer C&C’lerden Farkı

Command&Conquer: Generals, serinin daha önceki konusunu takip etmeyen ve 3D olarak tasarlanan ilk C&C oyunu. Öncelikle Generals fütüristik bir uzay çağı yerine daha tanıdık bir dünyada geçiyor. Oyunun takımları da bir hayli tanıdık: Amerika ve Çin. 3. bir takım ise C&C oyuncuları için tanıdık: GLA, yani Global Liberation Army. Bu aşamada seçim tamamen size ait. Amerika ya da Çin’i de seçebilirsiniz, GLA’yı seçip yeni bir dünya hakimiyeti için de savaşabilirsiniz. Oyunun adındaki Generals ise yine bir yeniliği işaret ediyor: Oyunun başında seçtiğiniz General’in özelliklerine göre belirli birimler çok daha güçlü oluyor. Bir başka fark ise artık üretim ve inşa için Tiberium toplamanıza gerek olmaması. Birimin ihtiyaçlarını belirli binalardan sipariş edeceksiniz.

Command&Conquer: Generals’in oynanışı günümüzde tabletlerle bile oynanabilen strateji oyunları ile aynı. Herhangi bir strateji oyununu oynadıysanız panelleri kullanırken hiç sorun yaşamayacaksınız. Serinin diğer oyunlarından farklı olan yanı ise Generals oyununda kontrol panelinin sağ köşeden ekranın altına alınmış olması. Birimler için ise üretecek olan binaya tıklamanız yeterli.

C&C: Generals’da ABD, Çin ve GLA olmak üzere bu üç takımında tek kişilik senaryosu var. Üç takım ile de oyunu bitirdiğinizde ise geriye yine de bir seçenek daha kalıyor: Skirmish modunda dilediğiniz haritada, tamamen sizin belirlediğiniz ayarlar ile yapay zekaya karşı oynayabiliyorsunuz.

Grafiklere döndüğümüzde, C&C Generals’in 3D grafik motoru sayesinde birim ve binaların görüntüsü ve ışıklandırma zamanın ötesinde. Mouse ile zoom ise muharebeleri izlemeyi çok daha keyifli hale getiriyor. Tabii grafikler bu kadar iyi olunca patlama, alev, toz ve duman efektleri de bundan nasibini alıyor. Kısacası bir strateji oyunu için grafikler göz doldurucu.

Savaş Başlasın!

Command&Conquer: Generals’ın bölümleri genel olarak Asya kıtasında geçiyor. Türkiyeden oyuncuların seveceği biçimde İncirlik ABD Üssü’nde geçen bölümler de mevcut.

Takımlara gelince, her takımın avantaj ve dezavantajları var. Her takımın süper silaha sahip olması bu avantajlardan biri. Taktik avantajları ise ABD’nin havada, Çin’in karada ve son olarak GLA gerilla tipi bir takım olduğu için sabotaj ve kimyasal silahlarda avantajlı. Yükseltmeler ise strateji oyunlarının olmazsa olmazı.

Upgrade normal olarak binalara ve silahlara ayrı ayrı geliyor. Örneğin, ABD takımındaki tankların yükseltmeleri içinde casus dronelar ve uçan taretler mevcut.

C&C Generals içeriği ile birlikte gelen World Builder’a ise ayrıca değinmek gerekiyor. Kendi haritanızı hazırlayabileceğiniz World Builder o kadar detaylı ki Generals oyununun haritalarını yaparken bu program kullanılmış. Oyun tasarımcıları ile aynı programı kullanmak oldukça zevkli. Command&Conquer Oyunun eksilerine gelince: Bir alandaki tüm birlikleri seçme tuşu, aynı birlikleri seçme kısayolu gibi kısayollar mevcut değil. Müzikler kısıtlı ve film gibi videolar ise eskiyi aratan türden. Bu kadar kusur kadı kızında da olur diyoruz ve Command & Conquer Generals ile uykusuz gecelere adım atıyoruz.

Command and Conquer Generals Sistem Gereksinimleri
İşletim Sistemi : Windows 98/ME/2000/XP
İşlemci : Pentium III
Ram : 128 MB
Harddisk Alanı : 1.8 GB
Ekran Kartı : 32 MB, GeForce2+ / Radeon 7500
DirectX : 8.1
Artıları
  • Yenilenen oyun motoru
  • Sağlam oynanış
  • Yaratıcı ünite dizaynları
  • Anlık tekrar oynatma
Eksileri
  • Kampanya modu zayıf kalmış
  • Yapay zeka eski oyunları aratıyor