18 Wheels of Steel Pedal to the Metal ikon

18 Wheels of Steel Pedal to the Metal İndiriliyor

Dosya indiriliyor lütfen bekleyiniz... İndirme işlemi başlamadıysa lütfen yandaki tekrar indir butonunu kullanın
TEKRAR İNDİR

2004 yılı Eylül ayında SCS Software tarafından geliştirilen ve Valusoft tarafından yayınlanan 18 Wheels Of Steel Pedal To The Metal oyunu küçük boyutu ve fanları sayesinde popülerliğini sürdürmeye devam etti. Elbette 3D grafiklerine sahip olan oyunlarda beklenen performans Wos Pedal To The Metal serisinde beklenmese de bazı yeniliklerin olması, oyunun takipçileri için sevindirici bir haber oldu. Bu yazımızda 18 WOS Pedal To The Metal oyunu hakkında bilgiler bulabilirsiniz.

Yapımcı tarafından serinin yeni oyununda daha iyi ve güçlü simülasyon tarzı oynayış, genişletilmiş harita ve detaylı grafikler vaat edilmekteydi. Ancak oyunu detaylı bir şekilde incelediğinizde büyük bir değişimin olmadığını görebilirsiniz. Öncelikle mantık olarak her seride olduğu gibi bir kamyon, kargo ve görevler aynı şekilde bu sürümde de yer alıyor. Fakat önceki sürümlerden farklı olarak artık bir işvereniniz var. Bu, sahip olduğunuz kamyonun aslında sizin olmadığı anlamına da gelebilir. Bir diğer önemli detay ise yapmış olduğunuz çalışmalar ve taşımış olduğunuz kargo türlerine göre bir nevi performans puanına tabii olmanız. Bu sizin taşıyacağınız üründen, kazanacağınız para miktarına göre birçok detayı etkilemekte. Para kazandıkça kendi filonuzu kurma şansınız olduğu gibi şirketinizi daha büyük bir taşımacılık şirketine de dönüştürebilirsiniz.

Önceki yapımda yer almayan fakat Hard Truck serilerinin unutulmazlarından olan uyku modu bu sürümde de yer alıyor. Bu sayede sürücümüz daha az yorularak işlerini tamamlayabiliyor. Eğer uyku modunu kullanmadan yola devam etmek isterseniz sürücünün uykusu geldiğinde ekran kararıyor ve kontroller zorlaşıyor. Oyunun ilk açılış ekranından dilerseniz bu seçeneği kapatmanız mümkün. Yenilikler arasında göze çarpan bir diğer değişiklik ise haritanın daha da büyümesi. Öncesinde yalnızca ABD’de taşımacılık yapabilirken bu sürümde Kanada ve Meksika’da da taşıma yapabiliyoruz. Ayrıca oynanış bakımından da Pedal To The Metal’in daha zor olduğunu söyleyebiliriz. Dikkat edilmesi gereken en önemli detay ise hız ile taşınan yükün bağlantılı olması. 50 mil ile seyahat ederken 200 tonluk bir yük taşıyorsanız frene bastığınız anda durmanız mümkün olmayacaktır. Kamera seçenekleri ise bu sürümde artırılmış ve oynanış kalitesine doğrudan etki etmiş durumda. Önceki serilerde araç içi kamera ile oyun gayet rahat bir biçimde idare edilebilirken bu sürümde araç dışı kamera kontrolde daha etkin bir rol almış.

Taşınan ögelere baktığımızda 70 farklı kargo türü 40 farklı römork ile taşınabilmekte. Her ne kadar seçenekler ve çevre modellemesi bunu desteklemiyor olsa da sayıların artmış olması kullanıcıları tatmin etmiş gibi görünüyor. Ses ve Diğer Özellikler Açısından WOS Pedal To The Metal Oyun içi ses ve müzikler açısından oyunun sınıfta kaldığını söyleyebiliriz. Önceki sürüme göre farklı birkaç ses ve müzik eklenmiş olsa da bunların yetersiz olduğunu söylemek gerekiyor. Ayrıca oyun içi yapay zekanın da özellikle trafik akışında yetersiz kaldığı görülüyor. Örneğin bir ışık sonrasında ya da öncesinde araçlar kararsız kalarak yoğun bir trafik yaratabiliyor. Oyunda multiplayer desteğinin olmaması ise en büyük eksiklik olarak görünmekte. Sonuç itibariyle her ne kadar istenilen özellikleri taşımasa da oyunun kendi türü içerisinde en iyilerinden biri olduğunu söylemek mümkün.

18 Wheels of Steel Pedal to the Metal Sistem Gereksinimleri
İşletim Sistemi : Windows 98/ME/XP/Vista/7
İşlemci : Pentium III 800 MHz
Ram : 256 MB
Harddisk Alanı : 200 MB
Ekran Kartı : 32 MB
DirectX : 8.1
Artıları
  • Keyifli oynanış
  • Gerçekçi simülasyon
  • Araç çeşitliliği
Eksileri
  • Zorlu oynanış
  • Yol seçenekleri az