Simcity Societies ikon

SimCity Societies İndiriliyor

Dosya indiriliyor lütfen bekleyiniz... İndirme işlemi başlamadıysa lütfen yandaki tekrar indir butonunu kullanın
TEKRAR İNDİR

Simcity Societies Oyun incelemesi

Electronic Art tarafından geliştirilen SimCity Societies 2007 tarihinde PC kullanıcıları ile buluşmayı başardı. Oyun SimCity serisinin 5. Oyunu olarak gözümüze çarpıyor. Genel temasını şehir kurma oyunu olarak dile getirirsek, oyunun amacının bir simülasyon taşıdığı hiç de aşikar değil. Oyunda şehrimizi, en iyi şekilde kurup, onu en iyi şekilde yönetmek var. Oyunu serinin diğer oyunlarından ayıran en önemli detay ise, görüntü ve farklılık olmasıdır. Oyun Tilted Mill Entertainment Caesar IV tarafından duyurulduğunda, herkes bir SimCity serisinden farklı olacağını hissetmişti.

Oynanış olarak oyunu incelediğimizde, oyun ilk olarak 3D olarak karşımıza çıkıyor. Play butonunun ardından, şehrin adını girerek, tipine kadar bazı ayarlamalar yapabilmekteyiz. Bazı yerleşim tiplerinin de bazı özel izinleri var. Buradan aslında gerçekçiliğe değinen EA, bazı yerel platformlarda, örneğin çöl gibi yerlerde şehir kuracağınız zaman, belirli yüksekliklerde size ev yapma olanağı tanıyor. Oyunda her tipi dengede tutmalısınız. Oyunda kuracağınız yerleşim yerleri, bankalar, reklam panoları gibi yerleşik şehir hayatında bulunan her şeye değinilmiş. Oyunda ayrıca size özel bir elmas bulunmakta. Bunun düştüğü durumlarda banka kurarak bunu yükseltebilirsiniz. Psikolojik olarak bazı etkiler de yer almakta. Örneğin; mutluluk için bazı ürünler yapmazsanız, halk size kızar ve paralarınız azalacaktır. Oyun genel itibariyle strateji oyunlarının en öncülerinden biri olabilir. Topluluklar açısından incelediğimizde, karşımıza otoriter ve kapitalist toplum türleri çıkmakta. Oyunda kapitalist şehirler kurarak, büyük mağazalar, binalar, gökdelenler, borsalar gibi şehrinizi kalkındırabilirsiniz.

Oyun, gelecekçi bir şehir izlenimi yaratarak, onu geliştirdikçe hem çok iyi paralar kazanacak, hem de gerçek hayatta olduğu gibi insanları yönetebileceksiniz. Bu oyun aslında, gerçeklikten yola çıkarak, bir otoritenin nasıl sağlanacağını, bir şehrin nasıl kurulup, nasıl büyütülebileceğini, mantık çerçevesi dahilinde oyun severler ile buluşturuyor diyebiliriz.

Oyunun açılış ekranının gelmesiyle, “Welcome to SimCity Societies” kısmı gözümüze çarpıyor. Hemen altında kendimize “Create a New Player” butonundan bir profil oluşturuyoruz. Bu sekmenin altında gözümüze “Current Player” çarpıyor. Geçerli oyuncuyu buradan seçiyoruz. African Raptor, KittyCakes, Papa Panda, Pink Zebra ve Ratbags gibi seçeneklerden size uygun olanı seçerek oyunun ince ayarlar kısmına geçiyorsunuz. Yerleşiminizi nereye yapacağınıza dair bir takım kısımlar ekrana geliyor. Yerleşim yerini sulak arazilerin kenarlarına mı, yoksa daha geniş topraklı yerlere mi yapacağınız, tamamen sizin elinizde. “Painting Terrain” kısmının dolmasıyla oyun ekranına giriş yapabiliriz artık. Oyunun açılmasıyla, boş bir arazi gözümüze çarpıyor. Üretim tesisleri yaparak paranızı kazanabilir ve şehrin kalkınma planlarını düşünebilirsiniz. Sıralı evlerin olduğu uzun caddeler, önlerinden geçen asfalt yollar, tamamen hayal gücünüzdeki bir şehri bu oyun ile inşa edebilirsiniz. Halkın sağlığını kontrol altına almak için hastaneler, suç oranlarını azaltmak için polis merkezleri ve daha fazlası bu oyunun içeriğinde. Ayrıca oyunda, gece ve gündüzü de yaşayacağınız, hissedeceğiniz ve başından kalkamayacağınız şimdiden belli. Oyun 3D performansı ile ve görseller gerçekten güzel görünüyor. Grafiklerin, tasarımların gerçeğe uygun olarak hazırlandığı SimCity Societies’i, küçük yaştan, büyük yaş insanlara kadar hitap edebilecek kalitede. Oyun severler başına oturduklarında, sıkılmadan, saatlerce oynadıkları oyunları beğeniyorlar şüphesiz. Ben de onlardan biriyim. Bu oyun sizin PC başınızdan kalkmanıza izin vermiyor.

Siz de kendi şehrimi oluşturmak istiyorum ve yönetime ben geçmek istiyorum diyorsanız, hemen hiç zaman kaybetmeden SimCity Societies kurun ve şehir planlamalarınızı yapmaya başlayın. Şimdiden iyi oyunlar.

SimCity Societies Sistem Gereksinimleri
İşletim Sistemi : Windows XP/Vista/7
İşlemci : 1.7 GHz
Ram : 512 MB
Harddisk Alanı : 2.1 GB
Ekran Kartı : 128 MB, NVIDIA GeForce FX 5900 ve üzeri
DirectX : 9.0c
Artıları
  • Kendi şehrinizi oluşturabilmeniz için kullanabileceğiniz çok sayıda bina ve dekorasyon çeşidi
  • Etkileyici görseller ve ses efektleri
Eksileri
  • Çok kolay bir oyun
  • Ağır hareket eden grafik motoru