Test Drive 6 ikon

Test Drive 6 İndiriliyor

Dosya indiriliyor lütfen bekleyiniz... İndirme işlemi başlamadıysa lütfen yandaki tekrar indir butonunu kullanın
TEKRAR İNDİR

Test Drive 6 Oyun İncelemesi

Bir çok araba yarışı serisini görmüş yada oynamış olabiliriz. Geride bıraktığımız yıllarda bir çok seride farklı isimlerle kullanıcılara bir çok araba yarışı çıktı. Oyun severler aksiyon, savaş, strateji gibi bir çok oyun seçenekleri arasında araba yarışını buldular. Bu tanıyacağımız seri ise ise aslında gelecek yıllarda araba yarışı serilerinin bize yansımalarını vermektedir. 1999 yılında PC kullanıcıları için çıkan bir oyunu tanıyacağız. Tarihi itibari ile bize belkide nostaljik bir hava katacak fakat o yıllardaki şartlarla günümüz şartlarını karşılaştırdığımızda olağanüstü bir oyun olduğunu eklemeden geçmek yanlış olmaz. Atarinin evlerimizden çıkmadığı 2 boyutlu tek renk düzlemine sahip bu oyunları düşündüğümüzde gördüğümüz ve oynadığımız çok nadide oyunlardan diyebiliriz.

Oyunu incelediğimizde gerçek görüntülerden esinlenen Racing Video Game ve Pitbull Syndicate aslında olağanın dışında bizi etkilemeyi başardı. Gerçek araba videolarının bulunduğu ve yarışçıların ve araba yarışlarının yer aldığı giriş videosu oyunun artıları arasında yer alabilir. Test Drive 6 adında da anlaşılacağı üzere Test Drive serisinin 6. Oyunu. Piyasaya 1987 yılında giren ve kendine güçlü kitleler edinen Test Drive, PC platformu dışında Play Station 2, Play Station 3, Xbox ve Xbox 360 gibi platformlarda da varlığını sürdürmeyi başardı. Oyunun son oyunu ise 2012 yılında yayınlanarak klasikler arasında yerini aldı diyebiliriz. Peki biraz Test Drive 6’yı tanıyalım.

Oyunun eşsiz tanıtıcı trailer videolarını izledikten sonra ekranımızda güzel bir fontta yazılmış Test Drive 6 yazısını görüyoruz. Oyunun menüsü çıktığında ise bizi bazı sekmeler karşılıyor. Bir hesap oluşturmak için “Create New Player” sekmesi, Erorth , Delete Player ve Begin sekmeleri. Main Menu’de ise Practice, Race Menu, Options, High Score ve Quit menüleri mevcut. Race Menu’ye basarak oyun esnasında sahibi olduğumuz aracımızı görebilir yada seçebiliriz. Yeterli miktarda para kazanmamızın ardından “Buy” sekmesine tıklayarak istediğimiz arabaya sahip olabiliyoruz. Satın almak istediğimiz arabayı seçtikten sonra bizim zevkimize göre tasarlanmış bazı noktalar mevcut olacak. “Select” butonunun ardından karşımıza Paintshop, Purchase ve Cancel sekmeleri gelecektir. Buradan Paintshop’tan seçmiş olduğumuz arabamızın renkleriyle oynamaya başlayabiliriz. Önümüze gelen sekmeler ise Body, Color, Shade. Body sekmesine tıklamamızın ardından bizleri Trim, Color Shade ve Ok menüsü bekliyor olacak. Ayrıca seçtiğimiz ve modifiye ettiğimiz araçların Garage menüsüne gelerek Upgrade sekmesinden Engine Brakes ve Tires gibi özelliklerini de değiştirebiliyoruz . Arabamızın jantlarına kadar oyunun bize vermiş olduğu seçenekler dahilinde istediğimiz gibi ayarlayabiliyoruz. Ana menüye dönerek artık yarışa başlamaya hazırız.

Select Track bölümünden istediğimiz pisti seçebiliyoruz. “Race” seçeneğine basıp artık arkamıza yaslanıp oyunun tadını çıkarmanın vakti geliyor. Oyun içi ekran özelliklerine baktığımızda haritanın sol tarafta olduğunu Km/h göstergemizin sağ tarafta olduğunu, süremizin sağ üst tarafta olduğunu görüyoruz. Oynanış itibariyle ve grafiklerin güzel olması oyuna ayrıca hız katmış ve seri duraklamaksızın size bir yarış keyfi veriyor. Çarptığınız zaman parçalanmayan arabalar ve çabuk toparlanabilir bir direksiyon arayüzü ile rakiplerinize fark atacağınızı düşünüyoruz. Keskin virajların dönüşündeki muhteşem keskinlik ve trafiğe açık alanlarda yarışların yapılması oyuncuları heyecanlandırmaya yetiyor. Trafik kurallarını alt üst ettiğiniz bu oyunda rakiplerinizi asla hafife almayın. Üstün bir yapay zeka ile tasarlanmış rakipleriniz sizi her an alt edebilir. Diğer serilere göre oynanabilirliğin arttırıldığını göz ardı edemeyiz. Ayrıca yarışçıları seveceği türden özel haritaların da oyunda yer bulması diğer serilerden farkını apaçık ortaya koyuyor. Yarış severlerin merakla beklediği ve hız kurallarını alt üst edeceğiniz bu oyunu oynamak için fazla beklemeyin. İyi oyunlar dileriz.

Test Drive 6 Sistem Gereksinimleri
İşletim Sistemi : Windows 95 / 98
İşlemci : Intel Pentium 233 MHz
Ram : 32 MB
Harddisk Alanı : 250 MB
Ekran Kartı : 4 MB
DirectX : 7
Artıları
  • Araba sayısı fazla
  • Uzun pistler var
  • Pistlerde alternatif rotalar mevcut
Eksileri
  • Gerçekçi olmayan fizik ve sürüş
  • Eski moda grafikler
  • Saçma bir trafik