Omerta City of Gangsters ikon

Omerta: City of Gangsters İndiriliyor

Dosya indiriliyor lütfen bekleyiniz... İndirme işlemi başlamadıysa lütfen yandaki tekrar indir butonunu kullanın
TEKRAR İNDİR

Mafya oyunları son 2-3 sene içerisinde gerek online gerekse pc oyunları arasında konuları süslemeye devam ediyor. Bu sefer karşımıza TPS tarzında üstten görünümü ile değişik kamera açılarına sahip farklı bir oyun çıkıyor. Omerta karanlık atmosferi ile tıpkı bir Sicilyalı ailesinin hayatını anlatan mafya filmi niteliğinde. Bu türün hayranları mutlaka oyunu edinip oynamalılar. Önce Xbox için çıkan oyun, pc sürümünün de gelmesi ile birlikte daha geniş kitlelere hitap eder hale geldi. Daha önceden Tropico 4, Grand Ages Rome ve Imperium Romanum gibi oyunların üreticisi olan Haemimont Games’in ürettiği oyunun dağıtımını daha önceden Revolution Under Siege ve Pole Position 2010 gibi hit oyunların da dağıtımını yapmış Kalypso Media üstleniyor.

Daha önce Tropico serisinin de yapımcılığını yapmış olan Kalypso Media tarafından çıkarılmış bambaşka bir oyun olan Omerta: City of Gangster konu olarak 1920’li yıllarda Amerika’ya Sicilya’dan gelmiş bir gencin gangster olma yolunda başından geçenleri anlatır. Oyunda belli bir senaryoya göre üzerinize düşen görevleri yapmalısınız. Bunun sonucunda ise o şehrin en çok korkulan ve saygı duyulan mafyası olacaksınız. Yasa dışı aklınıza ne geliyorsa, adam öldürme, hırsızlık, silah ve içki kaçakçılığı. Oyunun detayına indiğinizde ise gerçekçilik düşünerek oyuna monte edilmiş bir çok farklı şeyi göreceksiniz. Örneğin aranma seviyeniz gibi. Ne kadar çok kara para işi yaparsınız, aranma seviyeniz de o kadar çok yükselmektedir. Bu kara paraları aklayabilmek için ya polislere rüşvet vermeli, ya da avukatlarla, ünlülerle iletişime geçmelisiniz. Ünlülerin evlerinde yapacağınız hayır işleri ya da eğlenceler size temiz para olarak dönecektir. aynı zamanda açacağınız likör dükkanı ile likörlerinizi temiz para olarak satabilirsiniz.

Yıldızınız tamamen 5 yıldız olduğunda polis size operasyon yapmaktadır. Bu operasyon sonucunda onlara rüşvet vererek, ya da başka birisini suçlu olarak paçanızı yırtabilirsiniz. Ya da delilleri ortadan kaldırarak bu işin üstesinden gelebilirsiniz. Fakat bu son söylediğim en zor olanıdır. Çünkü emniyet’in içinden çalacağınız delil dosyasını koruyan bir çok uzman polis memuru ve komiser bulunmaktadır. Bunlar sıradan gangsterlere göre daha iyi silah kullanan ve daha fazla canı olan kişilerdir. Oyundaki senaryo gereği bazı mekanları basmak ya da mekanınızı korumak zorunda kalabilirsiniz. Bunun için yanınıza maaşlı gangsterler almanız gerekmektedir.

Bu gangsterler de aynı sizin yaptığınız işleri yapabilirler. Fakat operasyonlarda onlar öldüğünde oyun kaybedilmez, sadece siz öldüğünüzde oyun kaybedilir. Karakterinizin hangi silahı kullanacağına ve yeteneklerinin ne olacağına aynı Tropico oyununa başlarken president’in trait’leri yani karakter özelliklerini belirlediğimiz gibi belirleyebiliyoruz. Bu da oyunumuzun ilerleyen aşamalarında bize yardımcı oluyor. Size tavsiyem ise pistol yani tabanca almanız. Çünkü uzaktan vurabiliyor ve yakın dövüşe girmeden yüksek isabetle rakiplerinizi öldürebiliyorsunuz. Oyundan gerçekten çok fazla keyif alacağınızdan eminim. Çünkü bu oyun tam da Baba filmlerini izleyenler içindir.

Omerta: City of Gangsters Sistem Gereksinimleri
İşletim Sistemi : Windows XP / Vista / 7
İşlemci : Core 2 Duo E8300 2.83GHz / Phenom II X2 555 Black Edition
Ram : 3 GB
Harddisk Alanı : 5 GB
Ekran Kartı : GeForce GT 240 / Radeon HD 5570 512MB
DirectX : 9
Artıları
  • Türünün öncülerinden bir oyun
  • Renkli ve çeşitli karakterler
  • Canlı müzikler
Eksileri
  • Yavaş tempolu bir oyun
  • Yeterli olmayan yapay zeka
  • Potansiyeli olan bir oyun ama bu potansiyel kullanılmamış