F1 Racing Championship

F1 Racing Championship İndiriliyor

Dosya indiriliyor lütfen bekleyiniz... İndirme işlemi başlamadıysa lütfen yandaki tekrar indir butonunu kullanın
TEKRAR İNDİR

F1 Racing Championship, Ubisoft tarafından geliştirilen bir yarış oyunudur. Oyunun çıktığı yıllarda F1 izlenme rekorları kıran bir spor olduğundan dolayı, oyunun beklentilerinin fazlasıyla büyük olduğunu söyleyebiliriz. Rekabette bulunduğu Grand Prix oyunları ile kıyaslandığında, bir çok iyi özelliğinin yanı sıra bir çok kötü özellik saptanan F1 Racing Championship’te sürekli hata giderme yamaları çıkarılarak algıları değiştirme çabasına gidildi.

F1 yarışlarının, diğer yarış oyunlarından farkı bir çok teknik özelliklerle ilgilenmek diyebiliriz aslında. Araba yarış oyunu olmasından daha çok simülasyon içeren bir sürüş modülü gibi görebilmek esas beklentiyi oluşturur. Ubisoft da bu oyun için bu umutlarla başlamış, oyunu sunduklarında Formula araçlarının güçlü motor sesleriyle açılan arayüzü görünce oyuncular beklediklerini alabileceğini düşünmüştü. Fakat her seferinde tekrarlanan bu ekran bir noktadan sonra can sıkıcı olmaya başladı. Tabii sadece can sıkan konu bu değildi. Yapay zekadaki yapılan anlamsız hatalar oyuncuları oyunu bırakma noktasına getirdi. Buna en son değinelim şimdi oyun modlarına bir göz atalım.

Arcade modunda, araçların eğlenceli biçimde sürülmesi ele alınmış, teknik olarak hiç zorlanmadığınız bu modda, hasar kavramı yok. Adeta yarış pistinde puan toplamak için yarışır gibi yarışıyorsunuz. Araç içinden görünmeden, dışarıdan takip ediyorsunuz. Ayrı kameralar var ancak lastik üstü, kask üstü gibi sınırlamalarla yer alıyor. Bu mod her şeyi kolaylaştırmaya yönelik tasarlanmış. Araçlarda mesafeyi kapattıkça, diğer araca yaklaştığınızda radar gibi bir gösterge çıkar ve size uyarı verir. Her aracı solladığınızda da size ekstra puanlar verir. Bu haliyle eğlenceli bir yarış oyununu andırmaya yetiyor. Oyuna alışmak için ilk önce oynayacağınız mod bu olmalı. Hem araçların nasıl sürüldüğüne basit biçimde göz atabilir hem de oyun için ön yargılarınızı biraz yenebilirsiniz.

Sezon ve tek yarış modlarında 99 sezonundan bir sürücü seçerek başlıyorsunuz. Zanardi ya da Villeneuve gibi seçeneklerin olduğu ekrandan seçiminizi yapıp ilerliyorsunuz. Bu modlar biraz daha simüle edilebilir olarak göze çarpıyor. Kanat açısı, direksiyon ayarı, yakıt verileri, aracın sürüş mesafesi, frenlerin ayarı, dişliler, lastikler, süspansiyon gibi seçenekleri ayarlayabiliyorsunuz.

Göstergelerde hızı ve bulunduğunuz vitesi görebilirsiniz. Burayı takip etmenizde fayda var çünkü vites değiştirmeyi motor sesi dinleyerek anlayamıyorsunuz. (Oyundaki en büyük eksikliklerden biri bu.) Diğer büyük eksiklik ise araçların anlamsız biçimde fizik kurallarına aykırı davranışları. Özellikle rakiplerin bir anda sizi geçmesi, yada sizin bir hatanızda inanılmaz geride kalmanız oyun sürekliliğini bolca düşürüyor.

Diğer bir mod ise Training yani antrenman modu. Size aracın, fren ve hızlanma noktalarının optimumunu nasıl bulacağınızı gösterir. Sonuç olarak muadillerine göre lisans seçenekleri ve grafikleriyle öne geçen oyun yapay zekasındaki eksiklikler nedeniyle ortalamada kalıyor.

F1 Racing Championship, Formula 1 hayranlarının, usta bir pilot olma hayallerini biraz daha ertelemelerine yetmiş gözüküyor.

F1 Racing Championship Sistem Gereksinimleri
İşletim Sistemi : Windows 95/98
İşlemci : Pentium II 300 MHz
Ram : 64 MB
Harddisk Alanı : 100 MB
Ekran Kartı :
DirectX :
Artıları
  • Eşsiz kurt adam dönüşümü
  • İstatistikler kayıt ediliyor
  • Silah çeşitliliği
  • 8 değişik kurt mutasyonu
Eksileri
  • Bağımlılık yapıyor