Arx Fatalis ikon

Arx Fatalis İndiriliyor

Dosya indiriliyor lütfen bekleyiniz... İndirme işlemi başlamadıysa lütfen yandaki tekrar indir butonunu kullanın
TEKRAR İNDİR

Güneş söndü ve yer altına inme vakti geldi

Yer altındaki kayıp şehirler ya da gizlenmiş yerler birçok macera filminin ve romanın konusunu oluşturur. Bir kapı açılır ve yer altında koca bir şehir ortaya çıkar, artık şehrin tüm nimetlerinden faydalanabilirsiniz, tabi sahiplerini kızdırmadığınız sürece. Peki, koskoca bir dünyanın yer altına taşınmasına sebep olacak olan nedir? Uzun yıllar boyunca tüm ırklar birbirleri ile mücadele etseler de yer üstünde varlıklarını sürdürüyordu. Ancak bir gün güneş sönmeye başladı. Güneşin sönmesi tüm ırkların sonu olacağı için bundan kurtulmanın tek yolu, yer altında krallıklar inşa etmekti. Ve yerin altında 7 katlı bir krallık kuruldu. Arx Fatalis’in genel hikâyesi bu şekilde başlıyor. Şimdi gelin oyunu biraz daha yakından tanıyalım.

Arx Fatalis, 2002 yılında hazırlanmış ve Valve tarafından dağıtıcılığı üstlenilmiş bir rpg oyunu. Oyun, Arkene stüdyoları tarafından geliştirildi ve özellikle senaryosu ve detaycılığı ile dikkat çekmeyi başardı. Oyunun başlangıcında, kahramanımız bir Goblin zindanında uyanıyor, ancak eski halinden biraz farklı olarak. Çünkü eski namına hiçbir şey hatırlamıyor. Artık güneşi unutmuş olması güzel bir şey olsa da hafızasını kaybeden bir adam birçok yönden eksik demektir. Goblin zindanları ile başlayan hikâyemiz elbette orada süremezdi biz de uygun zamanda, mahpusluğumuzu bitiriyor ve kaçıyoruz. Bir süre sonra, artık neredeyse ayakta duramayacak kadar tahrip edilmiş bir kaleyle karşılaşırız. Kalenin askerleri öldürülmüştür, ancak komutan son bir görev nedeniyle Azrail’e biraz beklemesini söylemiştir. Azrail’in bunu niye kabul ettiği bilinmez ama biz yetişene kadar komutan ölmüyor ve bize bir görev vermeyi başarıyor. Düşmanların Krala söylenmesi için bizden söz aldıktan sonra, ruhunu teslim eden komutanla işimiz bitti. Ancak yeni bir şey öğrendik, krallığımızı tehdit eden şeytani bir tarikat var. İşte bu bilgi, yolculuğumuzun ve hikâyemizin başlangıcını oluşturuyor.

Oyunun ilk menüsü, doğal olarak karakter yaratma kısmı. Bu kısımda karakterinizin özelliklerini belirleyebiliyorsunuz. Oyunda büyü mekaniği oldukça yaratıcı bir sisteme dayanıyor. Sihir yapabilmek için runeların fare ile çizilmesi gerekli. Tabi öncelikle büyüler için büyü taşlarına ihtiyacımız var. Bu taşları elde ettikten sonra, yukarıda da belirttiğim gibi üzerindeki şekillerin gökyüzüne çizilmesi, sihrin oluşmasını sağlıyor. Oldukça farklı bir yöntem olduğunu ve başlangıçta alışmanın zor olduğunu söylemeliyim. Gerçi hangi oyunun kontrollerine alışamadık, öyle değil mi? Oyunun oldukça detaylı bir şekilde tasarlanmış olması sebebiyle oyuncunun her an tetikte olması gerekiyor. Öyle ki ortaya konulmuş herhangi bir nesne, bir sonraki adımınızın anahtarını oluşturabiliyor. Söylemek istediğim, yormayan bir oyun istiyorsanız Arx Fatalis size göre değil, bunu bilin. Biraz çabalamak ve orayı burayı didiklemek gerek, bu oyunda.

Grafik konusuna, özellikle yer altı teması sebebiyle çoğunlukla karanlık ortamlarda geçse de gölgelendirmeler ve ışıklandırmalar açısından yeterli denilebilir. Oyun 2002 çıkışlı olduğu için üst düzey grafik beklentiniz zaten olmamalı ancak oyunun çıktığı tarihe göre değerlendirsek bile grafik konusunda ortalama bir yerde durduğunu söylemeliyiz. Peki, bu oyundan alınan zevki etkiliyor mu? Hayır, böyle bir durum söz konusu değil. Çünkü hikâye ve oynanış oldukça hoş detaylarla kaplı ve oyuncuya iyi vakit geçirtebilecek kalitede. Eğer rpg oyunlarından hoşlanıyorsanız ve hikâye bazında kaliteli yapımlar arıyorsanız Arx Fatalis, bu arayışınızı sonlandırabilecek bir oyun.

Arx Fatalis Sistem Gereksinimleri
İşletim Sistemi : Windows 98/ME/2000/XP
İşlemci : Intel Pentium II 500 MHz veya daha iyi
Ram : 16 MB
Harddisk Alanı : 750 MB
Ekran Kartı : GeForce 9500GT
DirectX : 8.0
Artıları
  • Güzel bir hikaye
  • Zorlayıcı bir RPG
Eksileri
  • Güzel bir hikaye
  • Zorlayıcı bir RPG