Red Alert 3 ikon

Command & Conquer Red Alert 3 İndiriliyor

Dosya indiriliyor lütfen bekleyiniz... İndirme işlemi başlamadıysa lütfen yandaki tekrar indir butonunu kullanın
TEKRAR İNDİR

Command & Conquer: Red Alert 3, Electronic Arts tarafından geliştirilen, gerçek zamanlı strateji oyunlarının arasında en çok tanınanlardan birisidir. Oyun 2.Dünya savaşının olmadığı bir evrende yeni dünya düzeninin nasıl olacağını konu alır.

Sovyetler Birliği bir zaman makinesi icar eder ve bu makine ile geçmişe giderek Albert Einstein’ı öldürür. Çünkü Profesör Einstein Sovyetler’in düşmanlarının silahlarının ve teknolojisinin bu kadar ilerde olmasının yegane kaynağı olarak görülüyordu. Bu değişiklik müttefikler anlamında başta işe yaramıştı ama Japonya’nın çok güçlenmesine ve Yükselen Güneş İmparatorluğu isimli yeni ve çok güçlü bir devlet kurulmasını sağlamıştı. Rusya şimdi hem bu yeni kurulan dünya devi ile hem de müttefikleri ile savaşmak zorunda kalmıştı.

Serinin 2.oyununda beklentileri üste çıkaran Command & Conquer: Red Alert’de çıta biraz daha üste konulması yüzünden, oyuncular çok hızlı biçimde oyunu oynayıp tepkilerini dile getirdiler.
İlk izlenimde oyunun bütçesinin bir anda arttığını gördüler. Ünlü oyunculara yaptırılan videolar, o senelerde bir devrim niteliğindeydi. Sinematik evreni ve müzikleri ile çok doğal ve egzotik bir atmosfer yaratan Command & Conquer: Red Alert, 3. oyun ile birlikte bu özelliklerini de bir üst noktaya taşımış oldu. Müzikler ve sinematikler gerçekten başarılı. Bazen oyun oynadığınızı unutup konuşmaları ve videoları izlemekten kendinizi alıkoyamayacaksınız.

İçeriğine bakacak olursak Campaign modunda arkadaşlarla oynayabileceğiniz bir hikaye akışı bulunuyor. 2. Seriden daha fazla seçeneğimizin olduğunu söyleyebiliriz. Bu bir gelişme olarak görünebilir. Hikaye modu gerçekten zevkli biçimde ilerliyor. Hikaye odaklamasını Command & Conquer: Red Alert’de görüyorduk fakat Campaign moduna bu sefer sağlam bir çalışma yapılmış.
Müteffikler (Sovyet rakibi) ilginç özelliklere sahip birimlerle savaşabiliyorlar. Hızlı, çabuk teknoloji olarak gelişebilen fakat güç olarak daha zayıf durumdalar. Zaman bükme konusunda çeşitli birimler var. Bunlar etkili biçimde kullanılırsa oyunda ses getirebilecek konuma hızlıca gelebiliyorsunuz.

Sovyetler ise tam tersi güç konusunda daha etkililer. Fakat atik olmayan, süre isteyen birimlerle birlikte sizi uğraştırabilecekler. Yine de güç dengesi nedeniyle eğer oyuna yeni başlıyor ve alışma turları atıyorsanız iyi bir seçim olabilir. Rus devletlerinin bize mesafe olarak daha yakın olmasıyla daha bildiğimiz birimlerle oynayabiliyoruz. Sniper görevini üstlenen ve ismi bize hiç de yabancı olmayan Natasha karakteri var mesela. Tek atıp düşmanı alaşağı edebiliyor. Top ve tanklı birimler gayet güçlü. Bir anda tanklarla üstünüze doğru gelen bir devlet gördüğünüzde gerçekten irkiliyorsunuz.

Grafik konusunda 2.oyuna göre daha iyi bir deneyim sunulmuş. Yeni dizaynlar ile daha hızlı tepkime veren yapısı ile zorlanmadan görevlerinizi yapabilecek duruma geliyorsunuz. Atmosfer anlamında, video ve ekstra durumları katmazsak eski heyecan yok gibi. Bazı diyaloglar zorlama olmuş.

Kimileri bu yeni hikayeyi daha çok beğenebilir, fakat bizden tam not alamadı. Müzikler olması gerektiği gibi. En başarılı olduğu konulardan biriydi zaten bu serinin. EA’nin verdiği destek meyvelerini toplamaya başladı. Oyuncuların beklentilerin çok üste çıkması, eleştirilerde dozu biraz daha artırsa da hayal kırıklığı bir oyun olarak görülmedi bilinen çevreler tarafından.
Detaylar güzelce oyuna yedirilmiş, özenildiği çok belli oluyor. Bu konunun etkileyeceği tek alan oynanabilirlik ve lag konusu olabilir. Optimize edilmiş bir sistem ile bu sorun ortadan kaldırılmış, oynanabilirlik ise gayet akıcı ve dinamik. Strateji gerçekleştirirken hızlı işlem yapmak en zor korelasyonu kurulan işlerden biri. Oyunda yönlenme açısından zorlukla karşılaşmıyorsunuz. Oyun öncesine göre daha zor olmuş. Oynanabilirlik anlamında daha çok şey gözetmemiz gerektiği anlamına geliyor bu durum.

Her devletin ayrı özellikleri olduğunu söyleyelim. Bu özellikleri daha iyi kullanan taraf avantajlı konuma geçiyor. Geriye hızlı bir oynanışla doğru stratejiyle yönetmek kalıyor. Oyundaki terimlere alışık oldukça daha hızlı bir tepki verebilirsiniz.

Her özelliğin bir avantajı olduğu gibi bir dezavantajı da var. Yani ava giderken avlanma durumunu da yaşayabilirsiniz ki Command & Conquer serisinde eğlenceyi ve riskli bekleyişi gerçekleştiren en önemli unsur bu. Sonuç olarak seriyi sevenlerin yine sevmeye devam edeceği, daha çok yenilikle, mekaniğin değişmesine rağmen çok da özünden kopmayan bir oyun olmuş.

Command & Conquer Red Alert 3 Sistem Gereksinimleri
İşletim Sistemi : Windows XP / 7 / 8 / Vista
İşlemci : Intel P4 2.2 GHz / AMD Athlon 2100+ ve üzeri
Ram : 1 GB
Harddisk Alanı : 10 GB
Ekran Kartı : NVIDIA GeForce 6800 / ATI Radeon X800 ve üzeri
DirectX : 9.0c
Artıları
  • Hikaye ve ara sahneler eğlenceli
  • Canlı görsel dizayn ve akıcı performans
  • Co-op oynanabilen kampanyalar yepyeni görevler hissi veriyor
  • Her ırkın farklı ama eşit güçte orduları çok iyi ayarlanmış
Eksileri
  • Yol bulma sistemi problemli