Civilization 5 ikon

Civilization 5 İndiriliyor

Dosya indiriliyor lütfen bekleyiniz... İndirme işlemi başlamadıysa lütfen yandaki tekrar indir butonunu kullanın
TEKRAR İNDİR

Tüm Civilization oyunlarından tanıdığımız yapımcı Sid Meier gene oldukça harika bir seriye imza atmış. Aslında yeni çıkan Civilization 5 serisi bazı oyuncular tarafından beğenilmedi. Bunun sebebi ise oyunun diğer serilere benzemesidir. Aslında Civilization oyununu oynayan oyuncuların bu konuda artık bilinçli olması gerekir. Çünkü Sid Meier bu oyunu genel olarak insanlık tarihini anlatmak amacıyla hazırlıyor ve oyunların özellikleri de birbirine benziyor. Neyse bu yorumları bırakıp oyunun özelliklerine geçebiliriz.

Civilization 5 genel olarak diğer seriler ile aynı özellikleri taşıyor. Fakat bu sefer oyun çok daha renkli hale getirilmiş. Yani oyun içerisindeki üniteler çok daha renkli ve belirgin bir şekilde karşımıza çıkıyor. Gene oyunda tekerleğin icadından başlayarak gelişiyoruz. Fakat bu sefer nükleer başlıklı silahların icatlarına kadar çıkabiliyoruz. Kısacası oyunun tarihçesi biraz daha uzatılmış.

Oyunda oldukça dikkat çeken bir diğer kısım ise görevler alabilmemiz. Artık oyun bize görevler veriyor ve bu görevlerin karşılığında da bizleri ödüllendiriyor. Yani siz A ülkesiyle bir çatışma içine girdiniz. Oyun size “A devletini ortadan kaldır ve bu ödülü kazan” gibi bir görev veriyor. Böylece oyun çok daha keyifli bir hal alıyor.

Mükemmel değişiklerden bir diğeri ise ünite yığılmalarının engellenmesi olmuş. Eskiden bildiğiniz gibi üniteler üst üste biniyordu ve hiç hoş olmayan bir görüntü ortaya çıkıyordu. Bir piksel içerisinde 100 tane askeri görmek mümkündü. Artık askerler tek tek sıralanıyor ve buna göre hareket ediyor.

Ayrıca oyuna farklı bir sistem daha getirilmiş. Oyunda bir yeri işgal ettikten sonra onların halkını yönetebiliyorsunuz. Yani şehir tam olarak sizin olmuyor ama halkı sizin için çalışıyor. Bunun yanı sıra oyuna “Perk” sistemi de getirilmiş. Bazı başarılı işler yaptığınızda ekstra puan kazanabiliyorsunuz. Bu sayede yeni özellikler açıyorsunuz. Kısacası Civilization oyununu seviyorsanız, Civilization 5 oyununda aradıklarınızı tam anlamıyla bulacaksınız.

Civilization 5 Sistem Gereksinimleri
İşletim Sistemi : Windows XP SP3/Vista SP2/7
İşlemci : Intel Core 2 Duo 1.8 GHz beya AMD Athlon X2 64 2.0 GHz
Ram : 2 GB
Harddisk Alanı : 8 GB
Ekran Kartı : 256 MB ATI HD2600 XT / 256 MB nVidia 7900 GS
DirectX : 9
Artıları
  • Oynanış güncellemeleri ile değişik oynanış stilleri geliyor
  • Eski oyunlarda olmayan yeni mekanikler
  • Muhteşem senaryolar
Eksileri
  • Eski oyunlardaki tüm içerik yok