Star Wars Jedi Knight - Dark Forces 2 ikon

Star Wars: Jedi Knight – Dark Forces 2 İndiriliyor

  • Ana Sayfa
  • FPS
  • Star Wars: Jedi Knight – Dark Forces 2 İndirme Sayfası
Dosya indiriliyor lütfen bekleyiniz... İndirme işlemi başlamadıysa lütfen yandaki tekrar indir butonunu kullanın
TEKRAR İNDİR

Star Wars Jedi Knight: Dark Forces II, 1997 yılında, Star Wars filmlerinin de yaratıcısı olan LucasArts tarafından geliştirilmiş bir bilim kurgu FPS(Birinci Şahıs Nişancı) oyunudur. Hikâye Star Wars evreninde geçmektedir. Eğer siz de Star Wars serisinin bir seveniyseniz, oyunun başında saatlerce keyifli vakit geçireceğinizden şüphemiz yok. Filmi sonrasında bütün dünyada büyük yankı gören Star Wars serisinin bir de oyun uyarlamalarını yapalım denilip ilk oyunun da bolca rağbet görülünce hadi yenisini yapalım denilerek serinin devamı niteliğinde yapılmış bir oyun. Oyunu, birinci görüş açısından olduğu gibi, istediğinize göre, 3. Bakış açısıyla da oynayabilirsiniz. İstediğinize göre, savaşma kısımlarında 1. Bakışa geçip, hikâyenin diğer kısımlarında 3. Bakış ile de oynamanız mevcut. Dilerseniz, kalabalık bir savaş sırasında, tercihinize göre 3. Bakışa geçip çevrenize daha hâkim olabilirsiniz. Oyun 21 seviyeden oluşmakta.

Sırasıyla her birini teker teker geçerek ilerliyorsunuz. Bazı silahlar her seviyede kullanılırken bazıları için belirli seviyeleri geçmiş olmanız gerekiyor. Ayrıca oyunda, ışın kılıcı ve güç de(şu Star Wars’un meşhur ‘’The Force’’u) güçlü silahlardan. Tabi ki bunları açabilmeniz için hikâyede biraz ilerlemeniz gerekiyor. İlk ışın kılıcınızı alana kadar yer yer sıkıcı zorluk çekebilirsiniz. Oyunda 3 çeşit güç mevcut; Aydınlık, karanlık ve tarafsız. Örneğin, aydınlıkta canınızı doldurup, düşmanlarının aklını manipüle edebiliyorsunuz. Karanlıkta ise cisimleri fırlatmak gibi yetenekler mevcut.(Tam bir Darth Vader gibi hissedebilirsiniz, oyunun en keyifli özelliklerinden biri.) Tarafsız olmayı seçerseniz de fiziksel aktivitelerde daha güçlü oluyorsunuz.(Daha yükseğe zıplayıp daha hızlı koşmak gibi.)Oyunda, bu şekilde kullanabileceğimiz 14 güç yeteneği mevcut. Oyun onun dışında, sadece savaştan ve düşmanlarınızı öldürmenizden ibaret değil.

Oyunda yer yer bazı bölümlerde, çözmemiz gereken bulmacalar var ve bunlar için gücü kullanmamız gerekiyor. Oyunun 2 farklı sonu var ve seçtiğimiz tarafa göre şekilleniyor. Aydınlık tarafı seçerseniz ona göre bir yol izlerken, yine aynı şekilde eğer karanlık tarafı seçerseniz, oyun örgüsü de ona göre şekilleniyor. Oyunda, Kyle Katarn adlı bir karakteri oynuyoruz. Bol bol savaşıp sürükleyici olaylara atılıyoruz. Işın kılıcımızla düşmanlarımı yok edip öldüğünü duyduğumuz babamızın akıbetini sorguluyoruz. Oyunda Star Wars sevenlerin ilgisini çekecek birçok şey mevcut. Star Wars evreni, birçok farklı galaksinin ve ırkın bulunduğu bir evren ve içinde bol bol robot bulunuyor. İlk olarak 1977 yılında ortaya çıkan Star Wars, çıktığı andan itibaren bütün dünyayı sallamış ve kısa zamanda bir kült olmayı başarabilmiş. O dönemlerde, henüz bilim kurgu insanların hayallerini bile zor kurabileceği bir türken böylesine bir film serisi, bütün dünyadan genç, yaşlı, çocuk bir sürü insanın ilgisini çekmiş ve bugün bile belki de, Yüzüklerin Efendisi ile beraber en çok alt kültüre hitap eden sayılı serilerden birisi olmayı başarmıştır. Tabi ki LucasArts’ın yer yer bu serinin olağanüstü getirisini ticarete dökmesi de insanları rahatsız etse de, Star Wars evreni belki de 30 yıla yakın bir süredir birçok nesile ilham kaynağı olmayı başarabilmiş ve günümüzde en çok forsa sahip sayılı yapımdan birisi olarak kalabilmeyi başarabilmiştir. Yeni çıkan filmi ile sevenlerini bir kez daha etkilemeyi başarıp bütün insanların delicesine konuştuğu, BİM’de bile ürünleri satılmış ve insanların sabah saat 8’de BİM’in kapısında sıra olmasını sağlayabilmiş bir yapımdır. Star Wars serisinin bu oyun serisini içinde en ufak bir Star Wars sevgisi olan herkese tavsiye ederiz. Star Wars evreninin içinde bulunup o havayı solumak bile hiç şüphesiz sevenlerine muhteşem bir haz sağlayacaktır.

Star Wars: Jedi Knight – Dark Forces 2 Sistem Gereksinimleri
İşletim Sistemi : Windows 2000 / XP / Vista
İşlemci : Pentium 90
Ram : 16 MB
Harddisk Alanı : 700 MB
Ekran Kartı : DirectX uyumlu
DirectX : 5.2 ve üstü
Artıları
  • Nostaljik oyunlardan hoşlananlara hitap ediyor
  • Işın kılıçları ile savaşma
Eksileri
  • Oyunda çok fazla hata bulunuyor
  • Grafikler ve sesler yetersiz