18 Wheels of Steel Convoy ikon

18 Wheels Of Steel: Convoy İndiriliyor

Dosya indiriliyor lütfen bekleyiniz... İndirme işlemi başlamadıysa lütfen yandaki tekrar indir butonunu kullanın
TEKRAR İNDİR

Devasa konvoylar sizleri bekliyor!

Serinin dördüncü oyunu olarak 2005 yılı Eylül yayında Valusoft tarafından yayınlanan 18 Wheels of Steel Convoy oyununa önceki oyunlarda olduğu gibi bir şirkete bağlı olan sürücü olarak başlanıyor. Temelde kazan – geliştir mantığı kullanılarak hareket edilen oyunda ilerleyen aşamalarla birlikte kendi şirketimizi kurabilir ve bağımsızlığımızı ilan edebiliriz.

Kısaca yukarıda özetlediğimiz oyunda pek çok farklı araç, kamyon ve römorklar bulunmakta. Amaç verilen görevleri yani kargoları istenilen zaman dilimi içerisinde yerine ulaştırmak, para ve prestij kazanmak. Kazanılan para ile daha iyi kamyonlar ve araçlar alınabileceği gibi, benzin vb. teknik servis seçeneklerinden de faydalanabiliyoruz. Oyunda prestij yani görevlerin başarıyla tamamlanması sonraki görevleri de etkilemekte. Örneğin düşük prestijli bir sürücü meyve, sebze taşırken, önceki görevlerini başarıyla yerine getirmiş olan bir sürücü nükleer atıktan, askeri araçlara kadar onlarca farklı kargoyu taşıyor. Tabi ki bunların kazandırdıkları da çok daha fazla oluyor.

Daha önceki sürümünde ABD, Meksika ve Kanada’da geçen oyun, bu sürüm ile birlikte yalnızca ABD ve Kanada’da ilerliyor. Oyuna girildiğinde karşınıza çıkacak olan ilk menü önceki sürümlere nazaran daha soğuk ve basit kalmış olsa da içerikte oldukça keyifli bir serüven yaşayacağınızın habercisi olarak duruyor. Oyunda karşılaşılacak ilk yenilik ise harita yani şehirlerin birbirlerine olan uzaklığının artırılması ve buna paralel olarak benzin tüketiminin azaltılması. Bu aynı zamanda sürenin uzaması nedeniyle daha az iş ve para anlamına da gelebiliyor. Kargo, benzin ve tamir seçenekleri ise yine önceki sürümlerden farklı olarak artık ince bir ayar gerektirmeden bir ok üzerinden gerçekleştirilebiliyor. Oyun içerisinde ibrelere göz atıldığında ise daha modern ve kullanışlı bir yapı göze çarpıyor. Ayrıca aranma seviyesi de oyun ekranı üzerinde daha net görülebilmekte. Yani bir kaza ya da hatalı sürüş şekli nedeniyle aranma seviyeniz artıyor.

Önceki sürümlerde görülen en önemli eksiklerden birisi olan yayalar ise yine bu sürümde de yer almıyor. Görsellik açısından orta derecede tatmin edici bir yapısı olsa da yayaların olmaması, gökyüzünün aniden değişmesi, önünüzdeki aracın bir anda durması oyuna verilen puanın azalmasına neden oluyor. Grafiklere göz atıldığında ise pek büyük bir değişiklik olmasa da görülen en belirgin değişiklik araç seçeneğinin artırılmasıyla birlikte araçlarında daha güzel bir yapıya kavuşması olmuş. Özetle, firma oyunun farklı ya da daha gelişmiş olduğunu savunsa da harita ve bazı küçük modellemeler dışında pek bir değişimin olmadığı görülebilmekte. Bu nedenle 18 Wheels tutkunlarının bir süre daha beklemesi gerekebilir.

18 Wheels Of Steel: Convoy Sistem Gereksinimleri
İşletim Sistemi : Windows XP/Vista/7/8
İşlemci : Pentium III 800 MHz
Ram : 256 MB
Harddisk Alanı : 400 MB
Ekran Kartı : 32 MB
DirectX : 9.0
Artıları
  • Farklı bir senaryo
  • Gerçekçi sürüş deneyimi
  • Görev çeşitliliği
Eksileri
  • Kısıtlı harita
  • Sabır isteyen bir oyun