NBA Live ikon

NBA Live 2001 İndiriliyor

Dosya indiriliyor lütfen bekleyiniz... İndirme işlemi başlamadıysa lütfen yandaki tekrar indir butonunu kullanın
TEKRAR İNDİR

Göz kamaştıran üçlükler

Özellikle retro Amerikan kültürü ve basketbol severlerin çok yakından takip ettikleri ve her sene yeni versiyonlarını sabırsızlıkla bekledikleri oyunların başını hiç kuşkusuz NBA Live serisi çekiyor. Bazı oyunların nostaljileri yeni versiyonlarından iyidir sözü tam da NBA Live 2001 için geçerli. EA Sports’un hiç bıkıp usanmadan her sene büyük bir fedakarlıklarla piyasaya sunduğu ve bunu yaparken kalitesinden ödün vermediği NBA serisinin en gözde oyunlarından birisi de 2001 versiyonu olmuştu. Bazı oyunların nostaljileri daha iyidir demiştik çünkü NBA Live 2001 akıcılığı, yenilikçiliği ve kendine has oyun üslubu ile hafızalarımızda silinmeyecek bir tat bırakmıştı.

Oyun camiasında bir oyunun her sene yeni versiyonlarını piyasaya sürmek oldukça masraflı ve meşakkatli bir iştir aslında. Bu yüzden pek çok oyun firması yeni versiyonlar yerine güncelleme paketleri sunarlar. Çünkü yeni versiyonda farklılık sunmak ve çıtayı yükseltmek zorundasınız. Peki ama bir senede bir basketbol liginde ne kadar bir değişim olabilir ki? NBA Live 2001’i görünce biz de dedik ki harbiden bayağı bir değişiyormuş. Şunu söyleyelim ki Amerika’da NBA tutkusu bizim futbol tutkumuzu aratmayacak cinsten bir tutku. Hal böyle olunca da bir basketbol oyunundan beklenti – hele ki NBA Liginin adı ile piyasaya sunuluyorsa – oldukça yüksek olacaktı. Ve EA Sports bunu başardı ve övgüyü de sonuna kadar hak etti. NBA Live 2001’de istisnasız her takım ile çeşitli mücadelelere katılabiliyorsunuz. Üstelik tüm takım kadroları da bire bir gerçeği ile aynı. Ve işin güzel yanı oyuncuların oyundaki başarı kalitesi, gerçek ligdeki kalitesine göre ayarlanmış. Bu da oyundaki gerçekçi mücadeleyi sağlıyor. Bu durumun oldukça zevkli olduğunu söylemeden geçemeyeceğiz.

NBA Live 2001’i kurup çalıştırdığınızda oldukça zengin bir oyun modu le karşılaşacaksınız. Pratik modundan, Jordan ile bire bir mücadeleye kadar birçok seçenek mevcut. Tabi Jordan ile kapışmak da oldukça güzel bir duygu. Oyuna başlamanızı tavsiye ettiğimiz mod ise tabi ki pratik modu. Bu oyuna ısınmanızı sağlayacaktır. Ama en çok oynayacağınız mod muhtemelen Exhibition modu olacaktır. Exhibition modunda istediğiniz her hangi bir takımı seçip NBA Liginde mücadeleye başlayabilirsiniz. Oyunda kontrol metotları da oyun seçenekleri kadar zengin tutulmuş. Takım halinde her bir oyuncuyu ayrı ayrı kontrol edebileceğiniz gibi sadece bir oyuncuya kitlenip o oyuncuyu da kontrol edebilirsiniz. Bu sayede kendinizi oyuncu ile bağdaştırarak oyunun içerisindeymişsiniz gibi hissediyorsunuz. Bir diğer mod ise PlayOFF ve League yani şampiyona ve lig maçları. Böylelikle takımınızı seçip şampiyon olabilmek için birçok mücadeleye giriyorsunuz. Oyunu ister Exhibition ister League modunda oynayın bir mücadele yapmadan önce bazı ayarlamalar yapmanız gerekiyor. Bunlar çeyrek periyotların uzunlukları, oyunun zorluk seviyesi ve oyunu simülasyon mu yoksa arcade olarak mı oynayacağınız. Tabi oyunu arkadaşlarınıza karşı oynamanız da mümkün. Bu da oyunun en zevkli kısımlarından bir tanesi.

Peki, oyunun grafik ve ses kalitesi nasıl, yapay zeka iyi mi? Bu sorularınızın cevabı tamamen olumlu olacaktır. Oyunun grafik kalitesi oldukça iyi ayarlanmış. Oyun grafikleri önceki versiyonlarına göre kat kat daha gerçekçi ayarlanmış. Hatta oyuncular, asıllarına o kadar çok benzetilmeye çalışılmış ki oyuncuların boyları ve kiloları gibi fiziksel durumları bile her oyuncu için ayrı ayrı tasarlanmış. Bu da oyun üzerinde ne kadar çok çalışıldığını bize gösteriyor. Oyunun ses kalitesi, taraftarların tezahüratları da oldukça kaliteli seviyede. Yapay zekaya ise diyecek bir şey yok. Oyun, tamamen gerçekçilik üzerine kurgulanmış. EA Sports yememiş yedirmiş, içmemiş içirmiş ve güzel bir oyun ortaya çıkarmış. Unutmadan ekleyelim, oyunu fair play ruhu ile oynamak zorundasınız. Rakibinize yapacağınız en ufak sert temasta, yan bakmada, laf atmada hakem hemen düdüğü çalıyor.

NBA Live serisinin en iyi versiyonlarından biri olan NBA Live 2001 mutlaka ama mutlaka denenmesi gereken bir oyun. Demedi demeyin. İyi oyunlar.

Artıları
  • Eşsiz kurt adam dönüşümü
  • İstatistikler kayıt ediliyor
  • Silah çeşitliliği
  • 8 değişik kurt mutasyonu
Eksileri
  • Bağımlılık yapıyor