MotoGP 2 ikon

MotoGP 2 İndiriliyor

Dosya indiriliyor lütfen bekleyiniz... İndirme işlemi başlamadıysa lütfen yandaki tekrar indir butonunu kullanın
TEKRAR İNDİR

Hız, Hız ve Hiç Durmadan Hız

Hız bir tutkudur. Motosiklet ile hız ise bambaşka bir tutkudur. Çok yakın arkadaş çevremden de tanık olduğum üzere başına ne musibetler gelir ise gelsin, ne ölümlerden dönülürse dönülsün insanlar motosiklet tutkusundan vazgeçemiyor. Bazı insanlar var ki motosikleti hayatının en önemli aksesuarı haline getirmiş. Birçoğumuzun da ilgisini çektiği muhakkak. Durum böyle olunca bilgisayarcı ağabeylerimiz düşünmüş taşınmış ve bizler için çok keyifli bir oyun ortaya koymuşlar.

Oyun dünyasında motor yarışları konusunda böyle bir açık var iken Valentino Rossi boş durmamış ve oldukça başarı olan MotoGP serisini piyasaya sunmuş. Serinin devamı olan MotoGP 2, ilk oyuna göre mantık olarak pek bir değişim göstermese de grafik açısından yenilikler ortaya koymuş ve oyunda gerçekçi görünüme doğru ilerlenmiş. Yeni oyunda yeni motorlar kullanıcıya sunulmuş. Ayrıca yeni sürüm olan MotoGP 2’de motorunuz ile bütünleşiyorsunuz. Şöyle ki; bir yarışı bir motor ile tamamlayıp bırakmıyorsunuz. Motorunuzu alıp yaptığınız yarışlar doğrultusunda onu geliştirebiliyorsunuz. Bu da motorunuz ile aranızda bağ kurmanızı sağlayan iyi bir uygulama olmuş.

Oyunda klasik olarak üç adet oynama modülü bulunuyor. Bunlar Tek Oyuncu, Şampiyona ve Çoklu Oyuncu modu yani Multiplayer. Oyunda klasik yarış mantığı kullanılıyor. Yani yeni bölüme geçebilmek için ilk yarışı başarı ile tamamlamanız gerekiyor. Yeni bir pist açabilmeniz için bir önceki pisti başarı ile tamamlamış olmanız gerekiyor. Yarışları kazandıkça yeni motorlar açılıyor. Buradan puanınıza göre yeni motor edinebileceğiniz gibi var olan motorunuzu da güçlendirerek performansını artırabiliyorsunuz. Arkadaşlarınız ile kozlarınızı paylaşabilmeniz için tasarlanan çoklu oyuncu modülü ise oyundaki en eğlenceli modlardan biri olmuş hiç şüphesiz. Biz MotoGP 2’yi sırf multiplayer seçeneği için oynadık ve çok eğlendik.

Normalde incelemelerin sonlarına doğru grafik özelliklerine değiniyorduk ama başarısı itibari ile MotoGP 2 için şimdiden grafiklerden söz açalım. MotoGP 2’nin grafikleri ve oyun akışı oldukça başarılı. Motor kaplamalarından ince ayrıntılara kadar her şey adım adım tasarlanmış. Virajlarda gözünüzü kamaştıran gün batımı ışıklarından asfalttan yükselen ısı dalgasına, hıza göre ayarlanan odaklanmalardan göstergelere kadar her şey çok net ve çok güçlü. Hatta oyunda yer yer akrobasi hareketleri ile karşı karşıya kalabiliyorsunuz. Oyun grafik kalitesi ve animasyon akıcılığı ile bizden tam puan almayı başarıyor. Ses kalitesi de aynı oranda başarılı. Atmosfer seslerinden motor seslerine kadar her şey oldukça gerçekçi tasarlanmış ki bu da oyun zevkini kat kat arttırıyor. Hatta daha ana menüde çalan müzik bile oldukça iyi seçilmiş. Oyunda her ayrıntıya dikkat edilmiş. Kendinizi gerçekten bir yarış motosikleti kullanıyormuşsunuz gibi hissediyorsunuz.

Pistler ise oldukça muazzam. Pistlerdeki gölgelendirmelerden, hızlandıkça kaplaması gerçekçi bir şekilde blurlaşan animasyonlarına kadar her ayrıntı oldukça başarılı tasarlanmış. Yağmurda, karda, çamurda her zaman ve her yerde kısaca her mevsim şartlarında mücadele etme şansı buluyorsunuz. Yağmurda ve karda pistler kayganlaşırken aynı oranda görüş mesafesi de azalıyor. Oyun grafiklerinde diz boyu gerçekçilik kapı gibi duruyor. Çok sağlam, çok başarılı.

Oyun akıcılığı da oldukça başarılı. Herhangi bir donma, kasma ve benzeri sorunları yaşamıyorsunuz. Oyun tam anlamıyla çok kaliteli olmuş. Yarış severlere şiddetle tavsiye edebileceğimiz MotoGP 2’yi gönül rahatlığı ile bilgisayarlarınıza yükleyebilirsiniz.

Artıları
  • Muazzam grafikler
  • Oyun fizikleri iyi kurgulanmış
Eksileri
  • Tecrübeli olmayan oyuncular için zor kontroller
  • Yeni özellikleri açmak oldukça zorlayıcı