Crimecraft

CrimeCraft İndiriliyor

Dosya indiriliyor lütfen bekleyiniz... İndirme işlemi başlamadıysa lütfen yandaki tekrar indir butonunu kullanın
TEKRAR İNDİR

Suç, Cinayet, Arka Sokaklar ve Daha Fazlası

Dedektiflik ve sır çözme peşinde sürüklenip gitmeyi birçoğumuz seviyoruz. Sherlock Holmes’tan aldığımız ilham ile kafamızda paradigmalar kurup, zekanın Nirvana’sına merdiven dayayarak suçun sistematiğini ortaya koymaya bayılıyoruz. Fakat ülkemizde bu tip bir meslek bulunmadığından – en azından bu genişlikte – bu konudaki merakımızı gidermek için hemen bilgisayarlarımızın başına geçiyoruz. Daha adını duyduğumuz ilk günden bu yana bizi heyecanlandıran CrimeCraft oyunu, taleplerimize cevap veren yapay zekası ile bizden övgü almayı hak ediyor. Artık bilgisayar başında Arka Sokaklar oynar gibi vakit geçirebiliyoruz. Tabi ki bu işi daha profesyonel bir şekilde yaparak.

Vogster Entertainment tarafından Unreal Engine 3 oyun motoru kullanılarak piyasaya sunulan CrimeCraft, çok kısa bir sürede çok büyük bir ilgi toplamayı başardı. CrimeCraft, konusu itibari ile gerçekten göz dolduruyor. CrimeCraft, çevrim içi oynanan ve devasa bir altyapıya sahip olan bir rol yapma oyunu. Rol yapma oyunu diyoruz çünkü CrimeCraft dünyasının içerisinde bizim için bir şehir kurulmuş. Bizler de bu şehrin birer ferdi olarak şehir yaşantısına katılıyoruz. Günlük hayatta ne yaşıyorsak biraz daha fazlasını CrimeCraft’ta yaşıyoruz. Politika, sosyoloji ve ekonomi ile ilgileniyor ve bizatihi bunlara doğrudan etki edebiliyoruz. Yani koca bir şehrin kaderi bizim ellerimizde. Tabi ki bunu yapmak o kadar kolay olmuyor. Bunun için ticarete atılıp, siyasilerle bağlantı kurmamız gerekiyor. Hatta ve hatta ileride bir nevi Kurtlar Vadisi konseyi kurup karanlık işler çevirebiliyoruz. Yaptığımız ticaret, kaçakçılık ve şantaj gibi karanlık işler ile piyasaya yön veriyoruz. Tabi, bunların hepsini ve daha iyisini bizim gibi binlerce oyuncunun yapmaya çalıştığını düşününce ortaya mükemmel bir zeka yarışı çıkıyor. Kim ne yapmış, kim ne yapmaya çalışıyor ve kim ne yapacak olabilir gibi önermelerin peşine takılıp suçun gizemini çözerek, pastadan en büyük payı almaya çalışıyoruz. Tabi ki daha iyi suç işleyerek. Tabi ki her zaman kötü karakteri oynamak zorunda değilsiniz.

İsterseniz oyunun melek kalpli iyi kahramanlarından olabilirsiniz. Şehirde bu kadar suç işlenirken kılınızı kıpırdatmadan kendi işinize bakıp “ ben iyi bir adamım” diye de bilirsiniz. Hatta ve hatta evli, mutlu, çocuklu olarak yaşamınızı sürdürebilirsiniz. Ama iyi adam olmanın “eylemsizlik” değil de “kötülüğe karşı mücadele” etmek olduğunu anladığınızda zaten kendinizi kötülüğün içerisinde buluyorsunuz. Böylece bir felsefeci gibi suçun ontolojisini tartışabilir, bir sosyolog gibi suçu yönetmeye çalışabilirsiniz. Hepsi sizin bilimselliğinize ve vicdanınıza kalmış. Ayrıca oyunun en güzel yanlarından biri monoton ilerleyen bir yapıdan çok uzak olması. Yani oyunda sadece iyi ya da sadece kötü karakter olarak değil duruma göre bazen iyi ya da bazen kötü olarak davranabiliyorsunuz. Bu da oyunun karizmasını arttırmak ile beraber iyi bir oyun keyfi sunuyor.

Oyun ayrıca bir FPS oyunu. Bize oynayış tarzı ile de GTA’yı andırıyor. Oyunun temel oynanış prensibini kısaca özetleyecek olursak; kendinize bir çete kuruyor ya da kurulu bir çeteye katılarak şehirde savaşıyorsunuz. Bu savaş sıradan bir FPS çatışmasından da öte bir ideoloji savaşı. Oyunda dostlarınız ve düşmanlarınız belli. Daha doğrusu bunu siz belirliyorsunuz. Ayrıca oyun içinde silah alım satımı yaparak ticaret de yapıyorsunuz. Oyunda erkek ya da kadın karakterler ile oynayabildiğiniz gibi birçok karakter de hizmetinize sunulmuş. Unreal Engine 3 oyun motorunun kullanılarak hazırlandığını söylediğimiz oyun grafik açısından oldukça başarılı duruyor. Göze hitap eden CrimeCraft, iyi bir oyun zevki sunuyor. Animasyon geçişleri oldukça başarılı ve kaplamalar da iyi çalışılmış. Ayrıca takılma, kasma ve sistemi yorma gibi problemler yok. Bu da oyunun akıcılığını sağlıyor. Ses ve efektlerin oyun içerisinde çok ayrı bir yeri var. Rakibin yakınınızda olup olmadığını ayak ve efekt seslerinden tanıyabiliyorsunuz. Oldukça başarılı bulduğumuz CrimeCraft’ı çevrim içi oyun severlerin denemesini öneriyoruz.

Artıları
  • Eğlenceli bir multiplayer oyunu
  • Oldukça derinlikli savaş arenaları
Eksileri
  • Paranın çok değeri yokmuş gibi