Cryostasis Sleep of Reason ikon

Cryostasis Sleep of Reason İndiriliyor

Dosya indiriliyor lütfen bekleyiniz... İndirme işlemi başlamadıysa lütfen yandaki tekrar indir butonunu kullanın
TEKRAR İNDİR

Yıl 1981, Kuzey Kutbunda çok soğuk bir gün. Yıllar sonra bir uçak mevzusundan dolayı Türkiye ile kanlı bıçaklı olacağını bilmeyen bir Rus gemisi buzları kırarak ilerlemektedir. Gemi Nükleer testler yapan bir gemi olmak ile birlikte Kuzey Kutbunda yapacağı deneyler için onlarca mesafe kat etmiştir. Ama anlaşılamayan bir sebepten dolayı gemi, adeta Titanik gibi buzlara gömülmüştür. Kazanın sebeplerini henüz hiç kimse anlayamamıştır. Rusya, olayı çözmesi için en gözde bilim adamlarından olan meteoroloji uzmanı Alexander Nesterov’u kazayı incelemesi için olay yerine göndermiştir. Alet edevatları toplayıp olay yerine ulaşmaya çalışan Nesterov, gözlerini açtığında kendini donmak üzereyken bulur. Bir çukurun içerisinde öylece kalakalmıştır. Tam bir hayatta kalma oyunu olan Cryostasis: Sleep of Reason, Nesterov’un hayatta kalmak için verdiği mücadeleyi anlatır.

Nesterov olarak hayatta kalma mücadelesi verirken, bir yandan da Kuzey buzul denizlerinde perte çıkmış olan mürettebatı bulmaya çalışıyoruz. Koştur Allah koştur hiç bitmeden süregelen mücadele bizleri oldukça yoruyor. İşin zor tarafı ise sıfırın altında bilmem kaç derece soğukta kulaklarımız bile donup düşebilecek potansiyelde iken bizim, hayatta kalmak için canhıraş bir şekilde çalışıyor olmamız. Zaten oyun bunun üzerinde temellendirilmiş. Ekranda vücut sıcaklığını belirten bir gösterge var. Soğuk ile çok içli dışlı vakit geçirirsek vücut ısımız düşüyor ve bir süre sonra soğuk ısırması ya da medikal adı ile hipotermi geçirerek Hakkın rahmetine kavuşuyoruz.

Hayatta kalmak için etrafta bulduğumuz materyalleri çok iyi değerlendirmemiz gerekiyor. Bazen nispeten sıcak bir gemi odası, bazen ısıtıcılar, özellikle meşaleler ve temiz-kuru elbiseler. Tabi ki, bu hayatta kalma mücadelesinde sadece soğuğa karşı mücadele etmiyoruz. Halüsinasyonlar ve karşımıza çıkacak olan nevi şahsına münhasır olmayan yaratıklar ile de kıyasıya bir savaş vermemiz gerekiyor. Bunu yaparken yumruklarımızdan bijon anahtarına, tabancalardan meşalelere kadar her şeyi çok verimli bir şekilde kullanmamız gerekiyor. Öyle ki bizim piyasada gördüğümüz en orijinal konulu ve en akıcı hayatta kalma oyunlarından biri olan Cryostasis: Sleep of Reason, her an karşınıza farklı bir sürpriz çıkabilir. Hangi canavarın hangi zorlukta ne mantık ile karşınıza çıkacağını kestiremiyorsunuz ki bu da oyuna heyecan ve eğlence katıyor. Ayrıca bir süre sonra gemiye ulaşınca ve ya geminin yakınlarında bulacağınız donmuş askerlerin cesetleri de size iyi bir yol göstericilik yapıyor. Dirisinden fayda göremediğimiz Rus mürettebatı, ölüsü ile bize oldukça fayda sağlıyor. Bir cesedin yanına yaklaşıp başucundaki kırmızı enerji alanına dokunduğunuzda flashbackler yani hızlı geri dönüşler yaşıyorsunuz. Her asker, gemi kazasını kendi gözlerinden anlatıyor. Ayrıca size neyin tehlikeli olduğu ve nelere dikkat etmeniz gerektiği konusunda bilgiler sunuyor. Hani unutmadan biz de boş durmuyor ara ara psişik halüsinasyonlar görüyoruz.

Oyun kontrolleri oldukça akıcı ve basit. Oyunda en çok kullanacağınız tuşlardan biri de fare sağ tuşu. Bu tuş ile tüm aktivasyon işlemlerini yapıyorsunuz. Aktivasyondan kastımız; bir askerin hikayesini dinlemek için kafasının üzerinde bulunan enerji topuna sağ tıklamak ve ya vücut ısımızı arttırmak için lamba, motor ve benzeri ısıtıcıların yanında sağ tıklamak. Klavyeden ise hareket işlemlerini gerçekleştiriyorsunuz.

Oyunun grafik olarak oldukça başarılı olduğu söylenilebilir. Oyun ambiyansı, ışığı, efektleri, yansımaları yani tüm ayrıntıları çok çok iyi. Hatta grafik olarak bizden tam puan alan nadir oyunların arasında yerini alıyor. Yaratıklardan diğer karakterlere kadar tüm animasyonlar başarı ile tasarlanmış. Sesler ise gerçekten şahane. Rüzgarın sesinden, kar ezilme sesine ve su damlacıklarının yere düşüşüne kadar her şey çok gerçekçi tasarlanmış. Yapay zeka ise başlı başına bir şaheser.

Oyun, her hali ile bizden tam puan almayı başarıyor. FPS tarzı hayatta kalma oyunu severlerin kesinlikle kaçırmaması gereken bir oyun. Biz bu oyunu şiddetle tavsiye ediyoruz.
Keyifli oyunlar.

Artıları
  • Isı ve enerji sistemi iyi ayarlanmış
  • Hikayeye renk katan flashbackler
  • Korku dozu iyi ayarlanmış
Eksileri
  • Level dizaynları soluk ve sıkıcı
  • Performans sorunları var
  • Yavaş bir başlangıcı var