Darkstone ikon

Darkstone İndiriliyor

  • Ana Sayfa
  • Genel ›
  • Darkstone İndirme Sayfası
Dosya indiriliyor lütfen bekleyiniz... İndirme işlemi başlamadıysa lütfen yandaki tekrar indir butonunu kullanın
TEKRAR İNDİR

Rol Yapma Oyunlarının Üç Boyutlu Prensi: Darkstone

RPG (Roll Playing Game) yani Rol Yapma Oyunu severlerin çok çok yakından tanıdığı bir oyun olan Darkstone, başarısı ile hala çok oynanan RPG oyunları arasında yerini koruyor.

RPG dünyası oldukça geniş ve RPG severlerin sayısı da oldukça fazla. Karakter yaratmak, karakter geliştirmek ve o karakter ile bütünleşmek RPG severlerin en çok tutkunu olduğu şey. Zaten bu bütünleşme de oyunu hissederek oynamanızı sağlıyor. Bir nevi Alice Harikalar Diyarına girer gibi RPG harikalar diyarına giriyorsunuz. Yıllar boyunca RPG dünyasından pek çok oyun geldi geçti. Bunların kimisi çevrim içi kimisi bilgisayara karşı oynandı. Bunlardan bir tanesi vardı ki hafızalara yer edinmiş, adını altın harfli çiviler ile oyun mağaralarına yazdırtmıştı. Evet, sizin de tahmin ettiğiniz üzere Diablo, tüm zamanların en çok oynanan oyunlarından biri oldu ve RPG dünyasının liderliğini ele geçirdi. Ve günlerden bir gün Delphine Software adında bir yazılım firması Darkstone adında bir oyun piyasaya sürdü. Oynanış bakımından Diablo’ya benzeyen bu oyun grafik başarısı ile neredeyse Diablo’yu bile geçmişti. Zaten Diablo’nun tahtını sallamayı başaran Darkstone, şu sıralarda en çok oynan RPG oyunlarından bir tanesi. Hem yapay zekası iyi hem grafik kalitesi, hem de üç boyutlu.

Klasik bir intro ile başlayan oyun konsepti yine karakter oluşturma ekranı ile sizi karşılıyor. Oyunda en fazla iki karakter ile oynayabiliyorsunuz. Oyunda seçebileceğiniz ve her birinin kendine has özellikleri bulunan dört adet ırk mevcut. Bunlar;

  • Savaşçı (Warrior)
  • Büyücü (Sorcerer)
  • Thief (Hırsız)
  • Monk (Rahip)

Bu dört ırkın içerisinden karakterlerinizi kadın ve ya erkek olarak seçebiliyorsunuz. Bu seçimleri yaparken dikkat etmeniz gereken şey ise her ırkın kendisine has olan özellikleri. Her ırkı diğer bir ırktan üstün tutan birkaç özellik söz konusu. Bunları kısaca şöyle inceleyebiliriz:

Savaşçılar, diğer ırklara göre daha kuvvetli. Bunu özelliklerden Strength kısmında görebiliyorsunuz.
Büyücüler ise Magic, yani büyü konusunda diğer ırklardan doğal olarak daha üstünler.
Rahipler, dini bütün insanlar. Bu sebeple yaşam güçleri yani Vital’leri daha fazla.
Hırsızlar ise yetenek yani Dexterity konusunda diğer ırklara göre daha iyiler.

Oyun, iyi ve kötü savaşını işliyor. Dünyada bize gelene kadar başka iyi kalmamış yine dünyayı kurtarmak bize düşmüş. Amacımız oyunun giriş videosunda gördüğümüz ve ismi sebebi ile çeşitli esprilere maruz kalan Draak’ı yok etmek. Bütün oyun boyunca Draak’ı yok etmeye çalışıyoruz. Tabi dikkatli oynamazsanız Draak sizi yok edebilir. Draak bizi yok etmesin diye ne yapıyoruz? Draak’ı yok edebilecek olan Time Orb adında bir artifact kullanıyoruz. Peki, bunu nasıl yapıyoruz? Tabi ki harita harita, zindan zindan dolaşıyoruz ve yedi adet kristal topluyoruz. Tabi kristal peşinden giderken başka maceralar da karşımıza çıkıyor. Yani tamamlamamız gereken yan görevler de mevcut.

Tüm RPG’lerde olduğu gibi bir adet kasaba meydanımız mevcut. Kasaba meydanında hanlar ve hamamların yanı sıra gözü tok satıcılar da mevcut. Silah, yiyecek, büyü gibi gereksinimlerimizi bu satıcılardan tedarik ederek giderebiliyoruz. Ayrıca bir kasabalı yanınıza sokulup küçük bir para karşılığında sizden bir görevi yerine getirmenizi isteyebilir. Ayrıca kasaba meydanında antrenman yapıp, silahlarınızı deneyebileceğiniz bir de talim alanı mevcut.

Oyunda en fazla iki karakter seçip oynayabiliyorsunuz demiştik. İki kişilik bir karakter grubu ile ilerlerken diğer karakterin yönetimini bilgisayar bizim yerimize sağlıyor ki bu da oyunu hızlandırmış. Zaten karakterler arasında çok hızlı bir geçiş mevcut. İstediğiniz an, istediğiniz karakteri seçebiliyorsunuz. Bilgisayarın karakter yönetimindeki yapay zekası azıcık yetersiz. Siz ölüm ile cebelleşirken diğer karakter son ana kadar boş boş sizi seyredebiliyor. Tabi bu tür durumlarda sinir krizi geçirmemek için oyunu tek bir karakter ile de oynayabilirsiniz ama ne demişler; “birlikten kuvvet doğar”

Biz Diablo tarzı RPG oyun severlere Darkstone’u gönül rahatlığı ile öneriyoruz. Oynarken keyif alacağınızdan eminiz. Keyifli oyunlar dileriz.

Artıları
  • Başarılı bir Diablo klonu
  • Zevkli oynanış
Eksileri
  • Video çözünürlük ayarlama seçeneği yok
  • Yeni oynayacaklar için çok eski
Darkstone İÇERİĞİNE BENZER İÇERİKLER