Dracula 3 ikon

Dracula 3 The Path of the Dragon İndiriliyor

  • Ana Sayfa
  • Macera
  • Dracula 3 The Path of the Dragon İndirme Sayfası
Dosya indiriliyor lütfen bekleyiniz... İndirme işlemi başlamadıysa lütfen yandaki tekrar indir butonunu kullanın
TEKRAR İNDİR

Kazıklı Voyvoda İş Başında

Kafayı gizem ve bulmaca ile bozmuş olan Microids, bu kez karşımıza Bram Stoker’in romanından uyarlama olarak beyaz perdeye ve oradan da video oyun sektörüne uyarlanan Dracula’nın üçüncü versiyonu olan Dracula 3:Path of the Dragon ile çıkıyor.

Hem beyaz perde hem de video oyunları sektörü Bram Stoker’in çok ekmeğini yedi. Vampir filmlerinden gerilim oyunlarına kadar birçok yerde Dracula’nın izlerini gördük. Daha önce Dracula temalı iki oyun ile karşımıza çıkan Microids, bu kez Dracula’nın konseptini değiştirerek hikayeyi bir rahibin gözünden anlatma kararı almış.

Yıl 1920, yer Transilvanya. Peder Arno Moriani, Rumen Doktor Aziz Martha Calugarul’un ölümünü araştırmak için Vatikan tarafından görevlendirilir. Olayın ilginç yanı bu Martha Calugarul’un mezarı Şifacı Baba Türbesine dönmüştür. Hastalanan insanlar şifayı bulmak için Martha Calugarul’un türbesine gidip çaput bağlamaktadır. Ve ne hikmetse Martha Calugarul’un mezarına giden insanlar bir şekilde iyileşmektedirler. Peder Arno Moriani olayı araştırırken, doktorun vampirler ile ilgili araştırmalarına ulaşır. Fakat Peder Arno Moriani, rasyonel bir adam olduğu için vampirlere inanmaz ve araştırmasını vampirlerin olmadığını ispat etmek doğrultusunda revize eder. Zaten varlığı ispat edilmeyen şeylerin yokluğunu ispat etmek için kendisini yoran Peder Arno Moriani’nin bu felsefi paradoksa düşmesini yadırgayarak oyuna tanıklık etmiştik.

Vampirlerin yokluğunu ispat etmek için vampirlerin peşine düşen Peder Arno Moriani, 20.yy Romanya’sından Budapeşte’ye ve oradan da Tokat’a yolculuk eder. Vampirlerin çıkış noktası olarak Dracula’nın izini süren Peder Arno Moriani’ın Tokat’a gelmesinin sebebi ise Eflak Beyliği’nin prensi, namı diğer Kont Dracula’nın Tokat’ta yaşamış olmasıdır. Oyunun Türkiye kısmında pek bir hikaye yaşanmasa da bir oyunda daha memleketimizin adının geçmesi ile gururlanıyor ve Ölürüm Türkiyem türküsü eşliğinde oyunumuzu incelemeye devam ediyoruz.

Oyun oldukça akıcı bir gizem-macera konsepti içerisinde ilerliyor. Tek amacımız Peder Arno Moriani olarak vampirlerin yokluğu ispat etmek. Bunun için gizemleri çöze çöze ilerliyor ve garip olayların arkasındaki gizemi deneyler ile açıklamaya çalışıyoruz. Aslında oyun bize bir nevi dedektifliği daha doğrusu Sherlock Holmes’ü anımsattı. Aslında oyunda güzel bir gizem çözme mantığı var. Olaylar gerçek hayata yakın olarak tasarlanmış şekilde gelişiyor. Birinci dünya savaşı yıllarının sonları anlatıldığı için oyun tasarımı da aynı konsept içerisinde tasarlanmış. Yıkık binalar, terk edilmiş şehirler ve yoksul halklar. Bu da biraz daha ıssız bir atmosfer yaratılmasını sağlayarak oyuna gerilim katmış.

Oyun karakteristik olarak Birinci Şahıs Gözünden Macera – First-Person Adventure olarak tasarlanmış. Oyunda pek vurduya kırdıya rastlanmıyor. Zaten oyun gizem çözme üzerine kurulmuş. Oyun gizemlerini çözerken ciddi bir konsantrasyona ve koordineli çalışan bir zekaya ihtiyacımız var. Zira birkaç gereksiz bulmaca dışında bulmacalar oldukça zeki bir şekilde hazırlanmış. Ama tabi ki bu oyunu tahmin etiğiniz kadar zorlaştırmıyor. Aksine oyuna fazlaca keyif katıyor. Dracula 3: Path Of The Dragon, oynanış bakımından diğer iki sürümü ile neredeyse aynı. Değişen tek şey sadece oyun konusu ve grafikleri. Tabi ki yapay zeka da geliştirilmiş. Oyunun grafikleri gerçek anlamda çok iyi olmuş. Ambiyans ve atmosfer kendisini çok iyi belli ediyor. Sisler ve mat görüntü zaten mistik ve gizemli bir ortamda çalıştığımızı en iyi şekilde hissetmemizi sağlıyor. Kaplamalar ve görüntü motoru da çok kaliteli. Oyunun kasma ve takılma gibi alt yapısal sorunları bulunmuyor. Grafik olarak çok beğendik. Diğer sürümlere nazaran zaten daha iyi grafiklere sahip bir oyun olmuş. Oyunun sesleri de aynı şekilde etkileyici. Ortam sesleri ve müzikler almış başını gitmiş. Biz oynarken çok eğlendik.

Gizem meraklılarına rahatlıkla önerebileceğimiz oyunlardan bir tanesi. Keyifli oyunlar.

Artıları
  • Hikayeyi bölecek zorlukta bulmacalar bulunmuyor
  • Grafikler ve oynanış iyi
Eksileri
  • Problemler ve kesilen sahneler mevcut
  • Atmosferi bozan konuşma balonları