Race Driver Grid ikon

Race Driver Grid İndiriliyor

Dosya indiriliyor lütfen bekleyiniz... İndirme işlemi başlamadıysa lütfen yandaki tekrar indir butonunu kullanın
TEKRAR İNDİR

Race Driver Grid 2007 yılında Codemasters tarafından çıkarılan yarış oyunudur. Ayrıca oyun TOCA Touring Car serisinin en son çıkan oyunudur. Oyun yer yer arcade yer yer de simülasyon özellikleri taşıyan bir oyun olarak göze çarpıyor.

Oynanış olarak GRID oyununda 43 farklı arabayla genellikle asfalt pistlerde yarışacaksınız. Bu pistler Amerika, Japonya ve Avrupa’dan farklı ülkelerde yer aldığı için çevre manzaraları çok farklılıklar gösterebiliyor. Pistlerin bir kısmı gerçek dünyadan pistler ama bazıları da oyun için hazırlanmış olan kurgusal pistler. Araç tiplerine göre farklı spor etkinliklerine katılabilirsiniz. Bunların arasında GT yarışları, tek koltuklu araç yarışları, yıkım maçları gibi değişik türler bulunuyor. Ayrıca her sezonun sonunda 24 saatlik Le Mans yarışlarına katılabilirsiniz.

Oyunun kendine has özelliklerinden birisi olan Flashback özelliği ile yarış oyunlarında daha önce görmediğiniz zamanı geri sarma özelliğine sahip olacaksınız. Bu sayede kaza yaptığınızda veya istemediğiniz bir hamleyi geri almak için bu özelliği kullanabilirsiniz. Bu özellik sizi 10 saniye öncesine geri götürüyor. Bu özellik sınırsız değil ve kaç kere kullanabileceğinizin sınırı oyunun zorluk seviyesine göre değişiyor.

GRID’de kendi yarış takımınızı yönetiyorsunuz ve bu takımın baş pilotu da siz oluyorsunuz. Oyunu ilginçleştiren ve simülasyona yaklaştıran kısım ise sponsorlar elde edip takımınıza yeni pilotlar alarak yarışlarda yarışmalarını sağlayabilmeniz. Oyuna başlangıçta bir yarış takımına sahip değilsiniz ve diğer takımlar için yarışarak para kazanıyorsunuz. Kazandığınız paralarla kendi araçlarınızı alarak takımınızı kurmak için ilk adımları atabilirsiniz.

Oyunda Codemasters tarafından geliştirilen Ego motoru kullanılıyor. Ego motoru daha önce DIRT oyunlarında kullanılan Neon motorunun geliştirilmiş hali. Bu motor sayesinde oyundaki hasar sistemi baştan yazılarak daha da gerçekçi hale getirilmiş.

Artıları
  • Etkileyici grafikler
  • Gerçekçi oyun fiziği
  • Multiplayer seçeceği
Eksileri
  • Kontroller zorlayıcı olabiliyor