Universe at War ikon

Universe at War İndiriliyor

Dosya indiriliyor lütfen bekleyiniz... İndirme işlemi başlamadıysa lütfen yandaki tekrar indir butonunu kullanın
TEKRAR İNDİR

Uzaylılar, modern bilinci dayanılmaz bir güç ile istila ettiler. Bu konuda durmaksızın yayımlanan kitaplar, izlediğimiz televizyon dizleri ve sinema filmleri ayrıca her yaştan insanın severek oynadıkları oyunlarında da kendini göstermeye devam ediyor. Aslında bütün bu saydıklarımda, uzaylılarla yapılan savaşlardan bahsedildiğini, içeriklerinin bunlardan ibaret olduğunu biliyoruz.

Uzaylılarla savaşın konu edildiği Universe At War, yapımcılığını Petroglyph Games’in üstlendiği gerçek zamanlı bir strateji oyunudur. Petroglyph firması, Westwood firmasının EA (Electronic Arts) şirketi tarafından satın alınıp çalışanların işten çıkarılmasıyla kurulmuştur diyebiliriz. İşten çıkarılan 100 Westwood çalışanı birleşerek Petroglyph’ı kurmuştur.

Petroglyph’ı daha önceden çıkarmış olduğu Star Wars: Empire At War oyunu ile tanıyoruz. İsminden de anlaşılacağı üzere Star Wars’ı temel alan bir strateji oyunuydu. Firma bir kaç oyundan daha çıkardıktan sonra Universe At War adında bir oyun üzerinde çalışmaya başladığını açıkladı. Oyunun tanıtımı yapıldı ve gerek görüntü ve videolarla gerekse demosuyla oyun severler üzerinde büyük bir etki yaratan Universe At War Aralık 2007’de piyasaya sürüldü.

Universe At War’ın çıktığı zamanda strateji oyunu dalında Empire Earth 3 vardı ve yeni çıkacak başka bir oyun da beklenmiyordu. Empire Earth 3 grafik yönüyle sınıfta kalıp beğenilmezken, Universe At War her yönüyle beğenilen, diğerlerine göre gayet iyi ve umut veren bir oyun olarak yerini aldı.

Oyunun konusu aslında daha öncede bahsettiğim üzere uzaylıların dünyayı işgali ve bunlara karşı savaşmakta olan insanlardan ibaret. Aslına bakılırsa konu sadece bundan ibaret diyebiliriz. Oyun boyunca bu amacı gerçekleştirecek şeyler yapıyoruz. Böyle dediğime bakmayın oyunu oynamaya başlayınca ve bölümler ilerledikçe beklentilerinizin fazlasıyla karşılandığını göreceksiniz

Genel olarak oyunda yapılan belli başlı amaçlar var. Size verilen görevleri harita yardımıyla bulmak ve belirli noktalar arasında ilerleyip görevlerinizi yerine getirmekten oluşuyor. Görev demişken bunlardan da bahsedelim görevler; belli bir bölgeyi ele geçirmek, bir Hero’yu (özel kahraman) alıp başka noktaya ulaştırmak, Hero’nun ölmemesini sağlamak ve savunma yapmak şeklinde sıralayabiliriz.

Oyunda 3 farklı ırk bulunmaktadır. Bunlar; Novus, Hierarchy ve Masari’dir. 3 ırk da birbirinden farklı özellikler taşıyor. Her ırkın kendi yapısına ait özellikleri var ve diğer oyunlardan farklı olarak kendi birimlerinizi oluşturabiliyor, kendinize göre ayarlamalar yapabiliyorsunuz.

Peki, nasıl yapacağız bu ayarlamaları derseniz; örneğin oyunda ünitelerinizi değiştirebilirsiniz. Irkların kendine has özellikleri olsa da aralarında uyumlu bir denge var. Sadece ırkların değil oyundaki özel kahraman olan Hero’nun da kendine ait özellikleri var. Örneğin; düşen sağlığını yükseltebilir ve ya kullandığı silahlarla küçük bölgelerde bile büyük zararlar verebilir. Hero’lar normal ünitelerden daha güçlüler. Oyunda Hero’ların korunması en önemli nokta çünkü onlar ölürse görev tamamlanmamış sayılıyor. Zaten bazı görevler doğrudan Hero’ların korunmasıyla ilgili.

Oyunla ilgili olarak söyleyebileceklerimiz; görsel olarak grafik ve tasarım açısından gerçekten başarılı ve oyunun görüntü kalitesi diğer strateji oyunlarına göre çok daha iyi. Sesler kaliteli ve müziklerine gelecek olursak Frank Klepacki hakikaten iyi iş çıkarmış.

Strateji oyunları içerisinde fark yaratan Universe At War adından daha uzun yıllar söz ettirecek gibi. Strateji oyunu severlere şiddetle tavsiye ediyoruz. İyi oyunlar.

Artıları
  • 3 farklı ırkla oynama imkanı
  • Online modlar süper
Eksileri
  • Kamera açılarını değiştirmek sıkıntı olabiliyor
  • DirectX10 performansı çok kötü