World in Conflict ikon

World in Conflict İndiriliyor

Dosya indiriliyor lütfen bekleyiniz... İndirme işlemi başlamadıysa lütfen yandaki tekrar indir butonunu kullanın
TEKRAR İNDİR

“Dördüncü dünya savaşını ne ile yaparsınız bilmem ama üçüncüsünü World in Conflict ile yapacağınız kesin”

Afilli alt başlıktan da anlaşılacağı üzere oyun üçüncü dünya savaşını konu ediniyor. Massive Entertainment’in ellerinden çıkan World in Conflict, 16+ yaş sınırlandırmasına sahip yani biraz kanlı ve ihtiraslı bir oyun, bunu en baştan belirtmiş olalım.

Güncel tarihi geriye sarıp 1960 yılına gidiyoruz. Dünya yine çıkarlar etrafında küresel güçlerin etrafında bölünmüştür. Devletler arası bloklaşmalar alıp başını giderken silahlanma yarışı zirveye oynamaktadır. Rusya, Avrupa’yı işgal etmeyi başarır. Ardından da Amerika’nın Seattle koridoruna bir çıkarma yapar.

Peki, biz bu hikayenin neresindeyiz? Biz Amerikan Savunma Ordusunun özel bir biriminde ekip komutanı karizmatik “Parker”ız. Amerika’yı kurtarsak kurtarsak biz kurtarırız. Sadece Amerika değil, tüm batı kurtuluş için bizim namlumuzdan çıkacak mermilere bakıyor. Oyun hem tekli oyuncu hem de çoklu oyuncu desteğine sahip, yani multiplayer kastırabilirsiniz. Single Player seçeneği campaign modundan oluşuyor.

İster campaign oynayın isterseniz multiplayer, daima bir savaşın içerisinde olacaksınız. Klasik gerçek zamanlı strateji oyunlarında mevcut olan kaynak toplama mecburiyeti World in Confilct oyununda olmadığı için oyunda kaynak toplamaya harcayacağınız zamanı aksiyona harcayacaksınız. Oyun görüp görebileceğiniz en dinamik strateji oyunlarından birisi. Daha en baştan sağlam bir aksiyon ile başlayıp aksiyon ile devam ediyorsunuz. Hava birlikleri indiriyor, topçu atışları yapıyorsunuz. Bunun sebebi de demin de söylediğimiz gibi kaynak toplama gibi bir olayın olmayışıdır. Bunun yerine daha önceki bölümden topladığımız puanlar ile birlikler satın alıyor ve harekete geçiyoruz.

Girişte de söylediğimiz gibi savunma ordusunun bir birimini yönetiyoruz. Bu sebeple tüm ordu bizim emrimiz altında değil. Sadece belirli bir ekibi yönetiyoruz ve bize verilen görevleri yerine getirmeye çalışıyoruz ki zaten en hassas görevler bize veriliyor, savaşın seyrini belirliyoruz diyebiliriz. Hal böyle olunca emrimizdeki asker de sınırlı. Sınırlı olması size itici gelmesin, idare etmesi kolay bir ordu olacağı için daha kritik görevlerin takibini daha rahat yapabiliyorsunuz. Oyunda kara, hava ve deniz birimleri mevcut ama oyunun büyük bir kısmı kara ve hava savaşlarından ilerliyor. Emrimizdeki askerler ise çoğu zaman piyadeler oluyor. Piyadeleri snipper, assault gibi çeşitli silahlar ile donatabiliyoruz. Bu özgürlük tamamen bizim ellerimizde. Sadece hangi görevde hangi saldırının daha etkili olacağını kestirmek gerekiyor. Karada sadece piyadeleri değil tank gibi ağır teçhizatları da yönetebiliyoruz. Zaten hem hava da hem de karada teçhizatlar hafif, orta ve ağır olarak üçe ayrılmış durumda. Bunlar piyadeler, topçu tankları, taşıma helikopterleri ve ağır saldırı helikopterleri gibi çeşitli birimlerden oluşuyor.

Oyunda kaynak sınırlaması yok, o halde çok rahat ve sıkıcı bir oyun ortaya çıkarabiliriz diye bir şey aklınıza takılacaktır. İşte tam bu noktada birimlerin özel yetenekleri devreye giriyor. Piyadeler el bombası saldırısında başarılı iken, helikopterler füze saldırılarında etkili. Yani nerede hangi silahı kullanacağınızı çok iyi bilmeniz gerekiyor. Aksi takdirde savaş kazanmak pek kolay olmuyor. Hatta üç ayrı kategoride 20’den fazla saldırı seçeneğinin olduğunu düşünürsek durumun ehemmiyeti daha iyi ortaya çıkacaktır.

Oyunun multiplayer seçeneğine değinecek olursak kesinlikle daha zevkli. Player vs Player veya Player vs Bot seçeneği ile çoklu oyuncu seçeneğini oynayabilirsiniz. Yani dilerseniz LAN üzerinden rakibinize karşı dilerseniz oluşturduğunuz botlar ile savaşabilirsiniz. (En fazla 15 bot ile oynayabilirsiniz)

Oyunda botların yapay zekası dikkatinizi çekecektir. Örneğin bir bomba patlaması ile oluşan çukuru sütre olarak kullanan botlar bunun gibi çeşitli eylemler ile size ne kadar zeki olduklarını kanıtlayacaklardır.

Oyunun en iyi yönü hiç şüphesiz yapay zekası. Bunun dışında grafik ve fizik motoru oldukça sağlam. Çok akıcı bir şekilde çalışıyor. Sesler de aynı şekilde iyi senkronize edilmiş durumda. Gerçek zamanlı strateji oyunlarında göremeyeceğiniz dinamikte ilerleyen aksiyon-strateji karışımı World in Conflict ile üçüncü dünya savaşını yönetmek için hazırsanız, hemen denemelisiniz. Keyifli oyunlar.

Artıları
  • Gerçek zamanlı strateji türüne yeni bir soluk
  • Bağımlılık yapıcı multiplayer modu
  • Güçlü bir hikaye
Eksileri
  • Yok desek yeridir