Warhammer Mark of Chaos Multiplayer ikon

Warhammer Mark of Chaos Multiplayer İndiriliyor

  • Ana Sayfa
  • Online
  • Warhammer Mark of Chaos Multiplayer İndirme Sayfası
Dosya indiriliyor lütfen bekleyiniz... İndirme işlemi başlamadıysa lütfen yandaki tekrar indir butonunu kullanın
TEKRAR İNDİR

Strateji oyunlarının video oyunları arasında çok özel ve önemli bir yeri var. Eline silahı alıp kese biçe ilerleyen FPS oyunlarının ya da gaz ve frenden ibaret yarış oyunlarının aksine akıl kullanımını ön planda tutan strateji oyunları, çok geniş bir oyuncu kitlesine sahip. Marjinal görünmek için strateji oyunları oynayanlar hariç geriye kalan biz strateji severler, bu tip oyunları oynarken gerçekten büyük keyif alıyoruz. Çünkü düşünmek, tasarlamak ve doğru hamleleri yapmak zeka gerektiren bir emek işi ve biz bu emeklerin meyvesini gördükçe hiçbir oyunda olmadığımız kadar mutlu oluyoruz. Warhammer serisinin ise strateji oyunları dünyasındaki yeri bambaşka, ayrıca gönlümüzdeki yeri de öyle.

Bize harika grafikler ve yapay zeka sunan Warhammer serisinin tüm oyunları istisnasız çok beğenilen oyunlardan olmuştur. Şahsen ben, çok çok uzun bir süre Warhammer oynadıktan sonra bilgisayar kullanan tüm arkadaşlarıma şiddetle tavsiye ettim. Warhammer Mark of Chaos ile de büyük beğeni toplayan oyunun en güzel yanı hiç şüphesiz Multiplayer modülü. Hiçbir strateji oyunun Multiplayer modülünde bu kadar ter dökmedim ve bu kadar eğlenmedim.

Ham sürümünün Kasım 2006’da yayınlandığı Warhammer: Mark of Chaos, Black Hole Entertainment imzasını taşıyor. Multiplayer modülünün yanında bir de Single Player modülü bulunan Warhammer; PC ve Xbox 360 platformlarında da desteklenen gerçek zamanlı bir strateji oyunu.

Kaynak yönetimi tabanlı ve savaş odaklı ilerleyen oyun, bize mitolojik Eski Dünya’da geçen fantastik bir hikayeyi anlatıyor. Dört kadim ordudan birini yönetebileceğimiz oyunda sadece kaynak yönetimi üzerinde durulmuyor. Kaynak yönetiminden ibaret bir oyunun sıkıcı olacağını düşünen yapımcılar oyunu biraz daha basitleştirerek savaş ağırlıklı bir tabana doğru taşımışlar. Böylece oyun oldukça dengeli ve keyifli olmuş.

Warhammer Mark of Chaos, Yakın Ağ Bağlantısı (LAN) ve internet tabanlı olarak oynanabiliyor. LAN bağlantısı ile dört adet oyuncuya kadar izin veren Warhammer, oyun içerisindeki çeşitli görevler ile de oyun zevkini ikiye katlıyor. Temelde Total War’a benzeyen bir oynanışa sahip olan Warhammer Mark of Chaos, oyunculara geniş bir görev haritası sunuyor. Her bir oyuncunun bir orduyu kontrol ettiği oyunda en fazla dört kişiye kadar izin veriliyor. Oyunda bulunduğunuz alanı korumak ve alanınızı genişletmek zorundasınız. Haritada belirtilen belirli stratejik noktaları ele geçiren takım diğerlerine üstünlük sağlıyor. Oyunun en temelinde ise başta belirttiğimiz gibi savaş yatıyor. Rakip kalesini kuşatmaya almanız gerekiyor. Eğer kuşatmaya alınmışsanız kendinizi iyi savunmanız ve kontralarda bulunmanız gerekiyor. Dilerseniz oyunda herkese meydan okuyabilir, dilerseniz bir oyuncu ile iş birlikçi olabilirsiniz fakat oyunun en sonunda herkes kendi krallığını ilan etmeye çalışarak kendi bacağından asılıyor. Oyunda stratejik düşünerek ilerlemek ve haritayı çok iyi takip etmek gerekiyor. Oyunda size sunulan ipuçlarını yakalamayı başarırsanız rakiplerinize gözle görünür bir üstünlük sağlayabilirsiniz. Kaynakları iyi yönetin, stratejik düşünün ve akıllı savaşın.

Şimdiye kadar oyunda en ufak bir takılmaya rastlamadım, bilgisayarımın ısınmasından kaynaklanan birkaç takılma ve donma dışında. Oyun en oturaklı çalışan Multiplayer oyunlar arasında yer alıyor. Oyun oldukça zevkli. Grafik açısından bir strateji oyununa göre epeyce başarılı olan oyun, şu ana kadar oynadığım en keyifli strateji oyunlarından bir tanesi. Ses açısından da başarılı bulduğumuz oyunda kontrollerin de son derece basit olduğu söyleyebiliriz. Oyunda hemen hemen tüm işleri fare tıklamaları ile halledebiliyoruz.

Daha önce hiç strateji oyunu oynamamış olanlarımıza da dahil olmak üzere istisnasız olarak tüm takipçilerimize şiddetle Warhammer Mark of Chaos’u tavsiye ediyorum. Hatta bir ara toplanıp bir Multiplayer turnuvası yapsak hiç fena olmaz. Keyifli oyunlar.

Artıları
  • Yeni ırklar eklenmiş
  • Etkileyici senaryo
  • Eğlenceli yeni ordular
Eksileri
  • Multiplayer bağlantı sorunları olabiliyor