Stronghold Legends ikon

Stronghold Legends İndiriliyor

Dosya indiriliyor lütfen bekleyiniz... İndirme işlemi başlamadıysa lütfen yandaki tekrar indir butonunu kullanın
TEKRAR İNDİR

Tarih, Ekim 2006. 2K Games strateji dünyasında efsane olacak bir oyunu piyasaya sürüyor. Seneler sonra bile Stronghold Legends büyük bir hayranlık ile anılacak.

Tüm strateji severler Stronghold Legends’ı hiç şüphesiz strateji oyunlarının dönüm noktalarından biri olarak kabul eder. Stronghold Legends strateji dünyasına çok eğlenceli yenilikler getirmiş oyunlardan bir tanesidir. Oldukça mantıklı ve gerçekçi bir yapıda ilerleyen oyunu diğer oyunlardan öne çıkaran işte bu gerçekçi etkileşimli yapısıydı. Şöyle ki, klasik bir strateji oyununda ihtiyaç duyduğunuz materyalleri direk üretmek yerine dolaylı olarak da alabiliyordunuz. Örneğin diyelim ki et lazım, siz köylünüzü tarlaya da gönderseniz avlanmaya da gönderseniz bu et/yiyecek hanesine yazılıyordu. Stronghold Legends için ise daha gerçekçi bir mantık geçerli. Eğer ekmek lazımsa buğday tarlası kurmak sizi kurtarmıyor. Yanına bir fırın ve bir de değirmen inşa etmeniz gerekiyor. Kulağa hoş geliyor değil mi?

Bu ayrıntılar oyunu biraz zorlaştırmış olsa bile oldukça gerçekçi ve eğlenceli bir hale getirdi. Oyun, bir batı efsanesinin üzerine kurulu; Kral Arthur. Kral Arthur gerçekten yaşadı mı bilinmez ama hakkında çok film, çok dizi çekildi ve çok kitap yazıldı ve ayrıca artık hakkında bir de oyun var. Babası Uther’in bir kayaya sapladığı “Excalibur” adlı kılıcı sadece Kral Arthur çıkarmayı başarabilmişti. Kılıcı kayadan çıkararak tahtı hak eden Arthur yoldaşları büyücü Merlin, Sir Lancelot, Bedivere ve Galahad gibi karakterlerin yardımı ile Saxon’lara karşı bir mücadele veriyor. Tabi, efsane biraz çizgisinden kaymış ve Stronghold Legends’ın oyun senaryosuna uyarlanmış. Kral Arthur’un karşısında Evil ve Ice olarak iki yeni düşman gurubu daha bulunuyor. Oyunun bir diğer yanı ise düşmanlarımız sadece Kral Arthur ile değil birbirleri ile de savaş içerisindeler. Ortalıkta Kral Arthur efsanesi olur da ejderha olmaz mı? Elbette olur. Oyunda ejderha yapmamız mümkün fakat oldukça fazla uğraş istiyor ama buna değer diyebiliriz.

Oyunda çeşitli binalar inşa ediyoruz. Asker üretimi için demir, demir için maden ocağı. Silah deposu ve zırh yapım atölyesi gibi çeşitli ayrıntılara ihtiyaç duyuyoruz. Bir de diğer oyunlardan farklı olarak asker üretimi için “onur puanı” gerekiyor. Onurunuzun yükselmesi için birçok insanı mutlu etmek zorundasınız. İnsanların mutlu olması için çeşitli binalar inşa etmeniz gerekiyor. İnsanlar ancak mutlu olurlarsa şehrinize geliyorlar ve böylelikle onur puanınızı yükseltebiliyorsunuz. Bunun dışında asker sayısında bir kısıtlama yok ama daha çok asker için daha çok insanı mutlu etmeniz gerekiyor. İnsanlardan vergi alabileceğiniz gibi onlara para da dağıtabiliyorsunuz, bu tamamen sizin paşa gönlünüze kalmış. İnsanların sizden tek beklentisi üretime yetecek sayıda bina yapmış olmanız ve sorunsuz işleyen bir sistematik yapınızın olması. Bunun dışında her şey sizin yönetsel becerinize dayalı.

Oyunun sesleri çok yerli yerinde, ses efektleri ve konuşmaları da oldukça başarılı bulduğumu söyleyebilirim. Multiplayer seçeneği de bulunan Stronghold Legends’ın oyuncular tarafından kötü bulunan yönü grafikleri. Grafikler Age of Empires ile aşağı yukarı aynı kalitede diyebilirim. Daha iyi olabilir miydi derseniz elbette daha iyi olabilirdi ama bu ne kadar kötü grafikler böyle de dedirtmiyor. Orta seviye bir grafik kalitesi var ama animasyon ve kamera açısı geçişleri çok akıcı. Zaten serinin daha sonra gelen oyunlarında grafik kalitesi giderek yükseldi.
Tarihi efsaneleri ve strateji oyunlarını seven herkes Stronghold Legends oynamalı diyoruz. Keyifli oyunlar.

Artıları
  • Tarihle fantezi harmanlanmış
Eksileri
  • Görev dizaynları olmamış
  • Yapay zeka problemleri var
  • Koyu ve soluk görseller