Monopoly Tycoon ikon

Monopoly Tycoon İndiriliyor

Dosya indiriliyor lütfen bekleyiniz... İndirme işlemi başlamadıysa lütfen yandaki tekrar indir butonunu kullanın
TEKRAR İNDİR

Monopoly Tycoon’la Şehrin En Zengini Olun

Masa oyunlarının en popüleri olan Monopoli bilgisayar oyunu olmasaydı bunda bir hata olduğunu düşünürdük. Yediden yetmişe herkesin en az bir sefer zar attığı ve kodese düştüğü Monopoli’yi, Monopoly Taycoon haliyle, hareketli görüntüler eşliğinde oynamak eşsiz bir deneyim. Oyun kartonunun üzerine basılmış tek boyutlu bir dünya bir anda üç boyutlu bir dünyaya dönüşüyor. Ve bu dünya da aynı Monopoli’de olduğu gibi vahşi bir dünya. Yatırımlarınızı doğru yapıp adımlarınızı doğru atmazsanız varlık gösteremediğiniz bir dünya.

Ticaret Savaşları Başlarken

Monopoly Tycoon’a başlarken ilk seçebileceğiniz şeylerden biri oyun tahtası. Arjantin’den Fransa’ya, Yeni Zelanda’dan Portekiz’e kadar dünyanın bir çok ülkesinden şehirler emrinizde. Kamera ve zorluk derecelerini de seçtikten sonra kişisel ticaret savaşınıza başlamak için hazır sayılırsınız. Bunun için yapmanız gereken tek bir şey daha kalıyor: Kendilerine göre eksileri ve artıları olan karakterlerinizi seçmek. El arabası, evcil hayvan, ayakkabı gibi objelerle temsil edilen karakterlerin açıklamalarını okuyarak nasıl bir karakterle oynamak istediğinize karar verebilirsiniz.
Oyuna 1930 yılında başlıyoruz. Kasamızda 10000 dolar mevcut. Yatırım yapmadan önce oynadığınız şehrin araştırmasını yapmanız önemli. Zaten var olan bir işletme açtığınız takdirde kazancınız da buna göre oluyor. Bu bakımdan tabletlerde oynadığımız Sim City oyunlarına benzetebiliriz Monopoly Tycoon’u. 40’tan fazla işletme yatırım yapmanız için yatırımcısını bekliyor.

Sadece bir işletme kurabileceğiniz gibi şehrin bir blokunu da kiralayabilirsiniz. Sanal şehrinizde yıllar geçtikçe işletmeler ve şehrin çehresi de değişmeye başlıyor. Otel açma hakkı gibi büyük yatırımlar da ancak oyunda ilerlediğiniz zaman açılıyor. 1930’larda açılan oyun 1990’lara kadar geliyor.

Grafiklerle Kentsel Dönüşüm

Oyunu zamanın ötesine taşıyan unsur ise hiç kuşkusuz 3D motoru. 3 farklı kamera görüntüsünden istediğinizi ayarlayabilirsiniz. Kameraları döndürmek, şehrin içinde gezinmek bir hayli etkileyici. Oyun ilerledikçe şehrin nasıl değiştiğini, binaların yeniden nasıl inşa edildiğini ve sonra yine yıkıldığını görmek eğlenceli.

Grafikleri oldukça eğlenceli olan Monopoly Tycoon’un en hoş sürprizlerinden biri ise müzikleri. Oyunun 30’larda başladığını söylemiştik. Oyunun sanal zamanı ilerledikçe dönemler de değişiyor ve hangi dönemde iseniz o dönemin popüler müzikleri çalıyor. Bu anlamda Monopoly Tycoon bir dönem filmini de anımsatıyor. Ses efektleri de yine müzikleri kadar etkileyici. Şehrin rüzgar, trafik gibi seslerinin yanında alışverişleri temsil eden bozuk para sesleri de bir hayli eğlenceli.

Oyunun klasik bir Monopoli oyunundan farklı olduğu noktalar ise zar atma, kart çekme gibi unsurların olmaması. Dediğimiz gibi, oyun daha çok Sim City oyunlarına benziyor. Yine masa oyunu versiyonunda rastlamadığımız “açık arttırma” özelliği oyuna ayrı bir keyif katıyor. Oyundaki diğer karakterlerin ruh hallerini çözdüğünüzde tek yapmanız gereken ucuz bir arsayı yüksek fiyattan satmak oluyor. Ticaret savaşlarını seviyorsanız Monopoly Tycoon retro havası ile tam size göre.

TAVSİYE İÇERİKLER