MOTORM4X ikon

MOTORM4X İndiriliyor

Dosya indiriliyor lütfen bekleyiniz... İndirme işlemi başlamadıysa lütfen yandaki tekrar indir butonunu kullanın
TEKRAR İNDİR

Arazi – Jeep – Manzara ve Hız

Jeep denilince aklımıza hiç kuşkusuz arazi geliyor. Çamurların içerisinde patinaj yapan tekerlekler, kumlar üzerinden kayıp giden araçlar ve orman yollarındaki inanılmaz manzarada hız yapan güçlü motorlar.

The Easy Company tarafından tasarlanan oyunu, 2008 yılında CI Games piyasaya sürdü. Bir sürüş – yarış ve simülasyon oyunu olan Motorm4x, Off-Road temalı bir yarış oyunu.

Oyunda toplamda on adet araç bulunuyor. Bunlardan her biri çok sağlam donanımlara sahip yarış araçları. On adet arazi aracından her hangi birini seçip yarışabileceğiniz oyunda üç adet ana yarış yolu mevcut. Bunlar; bol ormanlı ve yüksek oksijenli dağlara sahip Alp Dağları (Alpine Mountains), Amerika’nın çöllerinde lastik yakabileceğiniz bol bol uçurma sahip olan tehlikeli Kayalık Çölleri (Rocky Desert) ve karı kışı ile meşhur muhteşem manzarası ile Alaska (Alaska).

Oldukça keyifli vakit geçirebileceğiniz bir oyun olan MOTORM4X oyununda size daha da zevkli vakit geçirmeniz için 3 adet sürüş/yarış seçeneği tasarlanmış. Bunları sizler için şöyle sıralayabiliriz;

Race: Her yarış oyunu için klasikleşmiş hale gelen bir seçenek. Diğer oyunlarda Circuit ya da Free Race olarak da rastlayabileceğiniz Race seçeneğinde, seçtiğiniz araç ile seçtiğiniz arazide dilediğiniz gibi yarış yapabilirsiniz.

Trial: Araçları arazide sınayabileceğiniz bir seçenek. Bu seçenek aslında bir yarış seçeneği değil, bir sürüş seçeneği. Seçtiğiniz araç ile seçtiğiniz arazide gönlünüzce lastik yakabilirsiniz. Bu mod ile oldukça serbestsiniz, ister hız yapın ister kendinizi uçurumdan aşağıya atın. Her aracı gönlünüzce deneyebilirsiniz ayrıca araçlar arasında pratik olarak geçiş yaparak hepsini tek tek deneyebilirsiniz.

Pathfinder: Tüm arazi yerine daha kısa yollarda yapılan şampiyona yarışlarını kapsıyor. Bu mod ile yollar daha kısa tutuluyor ve kıyasıya bir mücadele vermeniz isteniyor.

Oyun için sizlere verebileceğimiz ipuçları:

Her araç çarpmalar sebebi ile hasar alacaktır. Bir sonraki yarışta performansınızı kaybetmemek adına aracınızı tamirat paketleri ile tamir etmeniz gerekecektir. Sadece çarpma ve kazalar ile değil zaman ile de araçlar aşınacak ve onarıma ihtiyaç duyacaktır. Hani gerçek hayatta araçların yağlanması ve bakıma alınması gerekiyor ya bu oyun için de aynı şartlar geçerli.

Hava şartları aracınızın performansını etkileyecektir. Aracınızın göstergelerini sürekli kontrol etmeniz gerekiyor. Yüksek sıcaklıklar aracınızın yarış dışı kalmasına sebep olacaktır. Sonra araba hararet yaptı diye elinizde bidon ile çeşme aramak zorunda kalırsanız bu dediklerimi hatırlarsınız. En iyisi önceden önlem almak.

Aracınızı modifiye edebilme özgürlüğüne sahipsiniz. Keyfinize göre aracınızda değişiklikler yapabilirsiniz. Özellikle yarışlardan önce araziye göre aracınızın süspansiyonunu ayarlamak yararınıza olacaktır. Bunun için de birazcık arabaların dilinden anlamanız gerekiyor. Hangi arazide ne kadar süspansiyon gerekir gibi şeyleri bilmeniz gerekiyor. Bilmiyorsanız da üzülmeyin, bunu yarış içerisinde tecrübe edebilirsiniz.

Aracınız atmosfer şartlarından etkilenecek ve kirlenecektir. Yağmurda ve çamurda aracınızın sileceklerini aktif olarak kullanabilmelisiniz. Ayrıca kar ve çamur aracınızın kaymasına sebep olacaktır.

Oyunun çok çok eğlenceli olduğunu belirtelim. Oynarken gerçekten çok eğlenceli vakit geçiriyorsunuz. Oyunun grafikleri ortanın üzerinde bir performans sunuyor. Özellikle arazi modellemeleri çok iyi. Ben özellikle karlı yolları tercih ediyorum. Oldukça gerçekçi ve zevkli bir yarış deneyimi sunuyor. Grafik motoru oldukça iyi çalışıyor, takılma ve donma gibi hatalara denk gelmeniz çok çok zor. Ekran göstergeleri çok şık ve araçlar albenili. Oyunun ses dizaynı da çok kaliteli. Hele arabanın devir sesi bizi bizden alırken gerçek bir yarış deneyimi sunuyor.

Yarış oyunu severlere ve özellikle benim gibi Off-Road tutkunlarına şiddetle tavsiye ediyoruz. Keyifli oyunlar.