NASCAR Racing 4 ikon

NASCAR Racing 4 İndiriliyor

Dosya indiriliyor lütfen bekleyiniz... İndirme işlemi başlamadıysa lütfen yandaki tekrar indir butonunu kullanın
TEKRAR İNDİR

Motor sporları, dijital oyun sektöründe önemli bir yere sahip. Bu sporlardan oyun sektöründe en fazla kullanılanı ise araba yarışları. Neyse ki araba yarışlarının da farklı türleri mevcut ve bu farklılık oyunlara da yansıtılıyor. Bu türlerden biri NASCAR yarışı. İnceleyeceğimiz oyuna adını veren NASCAR, bir motor yarışı türü. Formula 1 gibi düşünebilirsiniz. Dünyada, Formula 1 kadar ünlü değil ama Amerika’da Amerikan Futbolundan sonra en çok izlenen sporlar arasında. NASCAR, gerçekte oval şeklindeki bir pist üstünde yapılan bir yarış. Oyunumuz da böyle bir pist üzerinde yarışan arabalardan oluşuyor. Daha doğrusu, inceleyeceğimiz oyun için NASCAR yarışının dijital ortama aktarılmış şekli de diyebiliriz.

NASCAR, pistte çok sayıda arabanın arka arkaya sıralanarak yarışmaya başladıkları agresif bir oyun. Arabaların size çarpmaları, pistten çıkmanız, sizin diğer yarış arabalarına çarpmanız, dengenizin bozulması ve havada savrulmanız, bu sırada bir çok yarış arabasını da yarış dışı bırakmanız an meselesi. Bu yüzden agresif bir oyun. Hem çok hızlı hem de çok dikkatli olmalısınız. Aksi takdirde, en küçük hatanız zincirleme kazalara neden olur ve birinci gelme şansınız azalır hatta yok olur.

NASCAR Racing oyununun ilk versiyonları Papyrus şirketi tarafından piyasaya sürülmüştür. 1995 yılında Sierra, Papyrus’ü satın almıştır ve 2001 yılında NASCAR Racing 4 versiyonu çıkmıştır.

Gerçek bir yarışın simülasyonu olduğundan oyunun kurgusal tarafı yok. Yani bir hikayeniz yok. Test yarışı, tek yarış, şampiyona ve çoklu oyuncu ile oynama gibi seçenekleriniz var. Test yarışında pisti test edebilirsiniz. Tek yarışı seçtiğinizde ise bir şampiyonanın final yarışında olduğunuzu düşünebilirsiniz. Kazanan birinci oluyor. Şampiyonada ise birden fazla yarışa katılıyorsunuz. Aldığınız derecelere göre puan topluyorsunuz ve buna göre sıranız belirleniyor. Son olarak, NASCAR Racing 4, çoklu oyuncu desteği sağlıyor. Yani bir arkadaşınız ile aynı yarışta karşılıklı yarışabilirsiniz.

Nasıl oynayacağınızı seçtikten sonra hangi parkurda yarışacağınızı seçiyorsunuz. Oyun arayüzü 2 boyutlu. Günümüzde yeni çıkan oyunlar ile karşılaştırdığımızda bir çok açıdan eksik yanlarının olduğunu görebilirsiniz ancak oyun biraz eski olmakla beraber performans açısından sizi tatmin ediyor ve bağımlılık yaratıyor.

Basit bir oyun olduğunu söyleyebiliriz. Oyun kontrol tuşlarını çözmeniz ve oyuna uyum sağlamanız oldukça kolay. Şoför koltuğunda oyuna başlıyorsunuz ve diğer araçları geçmeye çalışıyorsunuz. Oyunun amacı, her yarışta olduğu gibi birinci olmak. İyi oyunlar…