Vietcong 2 ikon

Vietcong 2 Multiplayer İndiriliyor

Dosya indiriliyor lütfen bekleyiniz... İndirme işlemi başlamadıysa lütfen yandaki tekrar indir butonunu kullanın
TEKRAR İNDİR

“Savaş ya da öl”

Vietcong 2 Multiplayer, yapımcılığını Pterodon’un üstlendiği bir FPS ve aksiyon oyunu. Oyunun dağıtımcısı ise 2K Games. Tabi, FPS deyince kafamızda belli başlı oyunlar canlanıyor. Bunlardan çoğu da kült haline gelmiş oyun serileri. Diğer taraftan her sene yapımcılar bıkıp usanmadan tonlarca FPS oyunu piyasaya sürüyorlar. Bu oyunların büyük çoğunluğu pek kale alınmadan piyasadan silinip gidiyor. FPS oynamayı çok seviyoruz fakat piyasada gördüğümüz oyunların ya oynanabilir bir tarafı yok, ya sistem gereksinimleri fazla ya da multiplayer seçenekleri yok. Biz de bu sebeple her defasında kendimizi CS GO başında ya da CS 1.6 oynarken buluyoruz. Aslında hepimiz bundan sıkılmış durumda ve yeni bir arayış içerisindeyiz ama dişimize göre bir oyun bulamıyoruz. Zaten bu CS meselesi Windows İşletim Sistemi meselesine döndü. Hem bıkkınlık geliyor hem alışkanlıklarımızdan dolayı bırakamıyoruz. Her neyse, işte bu FPS dünyasına yapımcılar darphanede para basar gibi oyun bastıkları için piyasa karma karışık olmuş durumda. Bu oyunlardan bir tanesi de Vietcong 2’nin Multiplayer versiyonu. Dilerseniz Vietcong 2 nedir ve Vietcong 2 Multiplayer’dan farkı nedir kısaca bir göz atalım.

Öncelikle Vietcong 2 savaş konulu bir FPS oyunu. Aslında çok da garipsediğimiz bir oyun. Çünkü oyun eleştirmenlerinin bir kısmı Vietcong’a altın madalya takarken bir kısmı da oyunu alıp yerin dibine sokuyor. Yani beğenen ya tam beğeniyor ya da hiç beğenmiyor. Oyunun öyle bir garip yanı var. Fakat biz bu konuda objektif yaklaşarak tam ortada duracağız. Aslında oyun ilk çıktığında –yaklaşık 2003 yılında- hatırı sayılır bir başarı yakalamıştı. Hatta daha sonra firma piyasaya genişletme paketleri sürdü. Bu geliştirme paketleri oyuna yeni haritalar eklemenin yanı sıra bir de mevcut hataları kapatma görevi de üstleniyordu. Daha sonra 2005 yılında oyunun ikinci sürümü piyasaya çıktı. Daha sonra da oyunun sadece Multiplayer içeren bir versiyonu oyun severler ile buluşturuldu.

Aslında oyunun Single Player’ı bir öykü çizgisinde ilerlediği için ara sinematikler ile süslenmiş bir şekilde oynanabiliyordu. Fakat Multiplayer mod için ne yazık ki aynı şeyleri söyleyebilmek pek mümkün değil.

Multiplayer olarak Vietnam Savaşları konusu çerçevesinde 64 oyuncuya kadar çoklu maçlar yapabiliyorsunuz. Capture the Flag (Bayrak Kapmaca), Deathmatch (Ölüm Maçı) ve Team Deathmatch (Takım Halinde Ölüm Maçı) gibi çoklu oyuncu modları mevcut. LAN üzerinden stabil de çalışıyor fakat bu tarz multiplayer oyunlarında hiç olmaması gereken hatalar içeriyor; grafik hataları ya da grafik bugları. Şu an bile oyun ile ilgili herhangi bir forumda inceleme yapacak olursanız karşınıza çıkacak ilk şeyin oyuncuların grafikten yakınmaları olduğunu göreceksiniz. Bu oyunu olumsuz halde etkiliyor ve görüş alanınızı kapatacak dereceye varabiliyor. Grafik dağılıyor, karakter duvar ile iç içe geçiyor, kamera açısı değiştikçe karakterin geometrik yapısını görüyorsunuz yani bir nevi piksel piksel oluyor. Bu da haliyle multiplayer bir oyunu oynanmaz hale getiriyor. Oyun tekdüze ilerlediği için ise on dakikadan sonra sıkıcı olmaya başlıyor. En azından bizim gibi CS hastası bireyler için. Hani iki saat Iceworld oynasanız sıkılmazsınız ama on dakika sonra Vietcong 2 – Allstarbase haritasından sıkılabiliyorsunuz. Buna rağmen oyunun ses tasarımı başarılı olmuş. Ne yazık ki grafikler için bunu söylemek mümkün değil. Fakat oyun buna rağmen oldukça stabil çalışıyor. İşte bu da oyunun diğer ilginç özelliklerinden biri.

Eğer Multiplayer FPS’de yeni bir oyun denemek istiyorsanız Vietcong 2’yi oynayabilirsiniz. Fakat beğenip beğenmeyeceğinizi kestirmek çok zor hatta bir kısmınız beğenirken diğer kısmınız ilk on dakikadan sonra oyunu kapatacak. En azından bunu görmek için oyuna bir şans verebilirsiniz. Keyifli oyunlar.

Artıları
  • Gerçekçi savaş ortamı
Eksileri
  • Geçmişte kalmış grafikler
  • Sinir bozucu olabiliyor