World Racing 2 ikon

World Racing 2 İndiriliyor

Dosya indiriliyor lütfen bekleyiniz... İndirme işlemi başlamadıysa lütfen yandaki tekrar indir butonunu kullanın
TEKRAR İNDİR

World Racing 2, Playlogic International tarafından tasarlanmış bir yarış ve serbest sürüş oyunu. Oyunun dağıtımını da Atari üstleniyor. Zaten oyunda bir atari konsepti var. Yaklaşık yirmi sene önce oynadığımız grafik mantığında bir yarış oyunu. Tabi, o kadar değil. Abartmayayım öyle 8 bitlik bir oyun değil, 32 bit. Gerçi ben en başta 16 bit sandım ama olsun.

Sinema camiasında bir söz vardır; iyi bir senaryodan kötü bir film çıkabilir ama kötü bir senaryodan iyi bir film çıkmaz. Bu söz görüntü sanatlarıyla iç içe olan tüm disiplinler için geçerli. Bunun en güzel örneklerinden bir tanesi de World Racing 2. World Racing 2, senaryo olarak çok iyi. Adamlar oturmuşlar, kafa patlatmışlar şöyle bir oyun yapalım demişler ve en ince ayrıntısına kadar hesap etmişler. Oyun için çok çeşitli modlar geliştirmişler ve hatta serbest sürüş modu bile koymuşlar. Öyle ki seçtiğiniz bir araç ile seçtiğiniz bir yolda rahatça gezinebiliyorsunuz. Fakat bu güzel senaryodan çok da iyi bir iş çıktığını söylemek mümkün değil. Aslında işin garip tarafı World Racing 2’nin demosunu ilk oynadığımda “bu oyun iyi olacak gibi, oynarız bol bol” demiştim. Gelin görün ki World Racing 2’nin demosu, tam sürümünden daha iyi çıktı. Evet, oyun camiasında bazen böyle gariplikler yaşanabiliyor.

Aslında World Racing’in ilk oyununu beğenmiştim ama ikincisi çıkacağı zaman ister istemez daha fazlasını bekliyorsunuz. Oyun benim beklentimi karşılamadı. Ne anlamda karşılamadı? Diyecek olursanız bunu şöyle sıralayabilirim;

Grafikler: Araç grafikleri iyi fakat çevre kaplamaları vasat. Bir oyun motorundan çok AutoCAD gibi bir programın içerisinden çıkmış gibi duruyor. Hani tasarımcılar Fraktal geometrinin icadından habersizmiş de çok az veriyle tasarım yapmışlar gibi duruyor.

Gerçekçilik: World Racing 2, oyun gerçekçiliği açısından biraz kontrada kalmış bir oyun. Aracı yolda tutmak aşırı basit olmuş. Bir sağ yön tuşu bir de yön tuşuna basınca otomatik pilota bağlanmış gibi otomobiller rotaya oturuyor. Oysa ki insan şöyle yüksek hızlarda daha kontrolü zor daha ivmeli hareketler bekliyor. Sanki bilgisayarda değil de el atarisinde araba yarışı oynuyormuşuz gibi bir hisse kapılmamızı sağlıyor.

Oyunun zihin inşası gerçekten güzel, çok çeşitli yollar tasarlanmış. Üstelik oyunda kuş cıvıltıları ve bahar esintisi kendisini iyiden iyiye hissettirip size bir huzur veriyor ama gerek grafiklerdeki başarısızlık gerekse realist olmayan araç kullanım performansı hayal kırıklığına uğramamıza sebep oluyor.

Oyun üçüncü şahıs kamerasından bir şekilde oynanabilir fakat olayı FPS kamerası ile pilot kabininden seyredince işler değişiyor. Keşke pilot köşkü seçeneği hiç olmasaymış demek içten bile değil. Oysa oyun çok daha iyi olmalıydı. Normalde başarısız oyunları kötü der geçer oynamam ama böyle bir oyunu kenara atamıyorum. Keşke daha iyi olsaydı da oynasaydık demekle yetinebiliyorum ancak.

Oyunun en güzel yanı ses tasarımları olmuş. Oyuna güzel bir ambiyans katıyor. Sonuç olarak oynanamayacak bir oyun değil ama daha iyi olabilirdi. Oyun severler yine de oyunu test etmeliler. Keyifli oyunlar.

World Racing 2 Sistem ve Donanım Gereksinimlerine Değinelim.

P4 2.0 ghz işlemci
Boş Alan : 1.2 GB
768 mb ram
256 m ekran kartı 5500 grafikli
Xp işletim sistemi

Artıları
  • Etkileyici araç hasarları
Eksileri
  • Geliştirmelere rağmen eğlenceli değil
  • Sinir bozucu oynanış
  • Sıkıcı sunum