Original War ikon

Original War İndiriliyor

Dosya indiriliyor lütfen bekleyiniz... İndirme işlemi başlamadıysa lütfen yandaki tekrar indir butonunu kullanın
TEKRAR İNDİR

Original War bilim kurgu ögeleri ile donatılmış gerçek zamanlı bir strateji oyunudur.

Aslında her şey Amerikan Jeoloji Kurulu üyesi bir gurup jeoloğun dağları arşın arşın tarayarak ham madde ararken bilinmedik bir minerali keşfetmeleri ile başladı. Tüm seçkin mineralog ve malzeme bilimciler bir araya gelerek yeni bulunan bu minerali araştırmaya başladılar. Buldukları sonuç inanılmazdı. Bu mineral dünya dışı bir aracı hareket ettiren bir enerji kaynağıydı.

Original War’da Amerikan ve Rus saflarından herhangi birini seçmemiz mümkün. Bu iki campaignde toplamda otuz dokuz bölüm mevcut. Girişte anlattığımız öyküden de yola çıkarak oyun boyunca Siberite adı verilen minerali toplamaya çalışıyoruz. Oyun içerisindeki görevler ve müttefikler değişiklik gösteriyor. Oyun boyunca bir ulusu hem dost hem düşman olarak görmeniz mümkün. Yani bugün size yardım ediyorsa yarın düşmanınız olarak da karşınıza çıkabilir. Çünkü işin ucunda Siberite minerali var ve bu minerale sahip olan devlet, diğer devletlere fark atarak öne geçmiş oluyor. Hani dünyada bu kadar mineral var, bor bile var, bir halt olmuyor da bir Siberite ile mi dünya karışıyor demeyin işte aynen öyle. Bir Siberite için dünya karışıyor. Bor’un pabucu da dama atılmış oluyor.

Oyun temelde bu öykü üzerinden devam ediyor. Bu sizin oyunun görevlerinin tekdüze olacağı konusunda ön yargıya kapılmanıza sebep olabilir. Aslında işte oyunu güzel kılan noktalardan birisi de bu. Oyun bir öyküye bağlı gidiyor ve görevler birbirinin tekrarı olmak yerine çeşitlilik gösteriyor. İşte ancak bunu başarabilen adamlar piyasaya güzel oyunlar sürebiliyorlar. Oyunun diğer bir ilginç yanı ise “ne verirsen elinle o gelir seninle” felsefesinin işliyor olması. Yani oyunda birine iyilik yapıyorsanız dönüp dolaşıp bir kaç el sonra o iyilik tekrar sizi buluyor. Yok eğer birine kötülük yapmışsanız inat ediyor bir kaç bölüm sonunda illa ki gelip intikamını almaya çalışıyor. Bu da oyunu dinamik ve hesaplı kılıyor. Yani hesaplarınızı iyi yapmalı ve hafızanızı diri tutmalısınız.

Oyunda ana görevlerin yanı sıra bir de yan görevler bulunuyor. Ayrıca oyun klasik olarak bina ve asker üret şeklinde bir ilerleyişe sahip. Sonuç olarak kimin minerali çoksa onun borusu ötüyor. Oyunun oldukça ilgi çekici bir konusu var. Oyunun grafikleri de en az konusu kadar başarılı. Bir strateji oyunu oldukça güzel tasarlanmış olan oyun yapay zeka açısından da oldukça başarılı. Gerisi ise tamamen sizin yeteneklerinize kalmış bir durum. Eğer dünyaya kafa tutma cüretini gösterebiliyorsanız Original War tam size göre. Gerçekten de ismi gibi orijinal bir oyun. Keyifli oyunlar.

Original War Sistem Gereksinimleri
İşletim Sistemi : Windows 2000
İşlemci : Pentium 4 2.0GHz / Athlon XP 2400+
Ram : 512 MB
Harddisk Alanı : 2 GB
Ekran Kartı : 128 MB, GeForce 4 MX 4000 / Radeon HD 2100
DirectX :
Artıları
  • İsmi duyulmamış mücevher kıvamında oyunlardan
  • Diğer GZS oyunlarından farklı hissettiriyor
  • Yeni asker oluşturamadığınız için var olanların kıymetini biliyorsunuz
Eksileri
  • Yapay zeka daha iyi olabilirdi